sailman написа:@Ozzie: Батка, не съм сигурен, ама май няма

...
Мдаа, наистина няма.Аз все още си държа на мнението, че най-доброто решение са си литиевите енергайзери, нали?
...

но все пак си поръчах ето това:
https://powertraveller.com/iwantsome/pr ... eyextreme/..в понеделник ще пристигне.Било най-Убавото.За разлика от повечето подобни устройства, това зарежда, а не само поддържа нещото, което е включено на STANDBY.Има огромна батерия с 9000mAh и според производителя, зареждало всякакви телефони до 12 пъти,
или GPS-и до 5-6 пъти, без да се налага разпъването на солара.Всъщност, тове беше единствения начин да "издържа" с велосипедния ми GPS(GARMIN EDGE 705) повече от два дни, защото неговата батерия е вградена.По този начин човек спокойно може да си храсталясва 7-8 дни, без да взима соларите, а само заредената батерия, която може да се зарежда и от ел.мрежата и тежи около 200 грама.Ако ще е за повече, трябва да се носи всичко(батерия+солари)-около 400 грама.За фотото обаче, с тая джаджа решение няма.Там с два "китаеца" и оригиналната батерия на фотоапарата(CANON G12), би трябвало да съм на линия около 10 дни.
@OzzieК'ва е тая турбо
сапунерка, дето хАби 4xАА за 150 снимки, бре?Да не би да има вграден електрожен..?
Послушай Камен и мини на литиеви ENERGIZER.Сигурен съм, че ще ти държат два пъти повече.По-скъпи са, но сметката с тях излиза.Убедил съм се лично.
Все пак на ПВ5 ще си взема и другия GPS...със сменяемите батерии, че кой го знае т'ва горе какво ще зарежда..