Велокомпютър и размер на гумата

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Вто Юли 12, 2005 3:18 pm

[quote="did"]

[quote="NovemberCharlie"]
@did: я си кажи мнението ако обичаш за проблематиката предно vs. задно колело...[/quote]

:cussing:
[/quote]

аааа моля много, не смесвай постове ей!!!
за жицата хубаво, ама аз по-скоро малко по-сериозно питах :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Вто Юли 12, 2005 3:25 pm

ЕВРИКА!

Значи, според мен е важно всеки сам да си прецени на кое колело е по-добре да монтира пентиумчето. аз например, понеже спускам на контра, не е добре да си го слагам отзад, щото като ми се сурка задницата по чакъла и нищо няма да отчита. в този случай по-добре да е отпред. всъщност, да си блокираш предната гума май е доста по-трудно и боли повече, така че това важи и за мАсторите, които не ползват толкова интензивно контра.

ако обаче маршрутът е с много завои с радиус под 1 метър, тогава въртенето на колелото с техниката на дакел, гонещ си опашката, ще доведе до голямо разминаване с реалността. в този случай и GPS няма да помогне, даже и да си направиш километраж с тръба на Бернули като при самолетите пак няма да има смисъл. в такъв случай наистина най-добре е да си сложиш километражчето отзад :asshole:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Юли 12, 2005 3:34 pm

[quote="did"]
в такъв случай наистина най-добре е да си сложиш километражчето отзад :asshole:
[/quote]

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот tuba » Вто Юли 12, 2005 4:20 pm

Хора а замислялили сте се някога ка постоянното разширяване на галактиката оказва влияние в/у точноста на вело компютъчетата ?
И защто тези пущини измерват относителния път а не промяната на положението спрямо предполагаемия център на вселената ?

Мисля че докато не отчетат тези фактори добрия стар номер да си премериш гумата и да си въведеш полученото число ще е абсолютно достатъчен за точносто достижима от изчислителната мощ на велокомпщютърчетата.

Отдруга страна си мисля за клъстар от вело компиутърчета ...
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот did » Вто Юли 12, 2005 4:27 pm

[quote="tuba"]

От друга страна си мисля за клъстар от вело компиутърчета ...[/quote]

аааа, това е стара идея. още миналата седмица един такъв клъстер от около 130 броя правеше паралелно измерване на едно родопско трасе.

абе bikerider, съвсем сериозно, ама ако ти се намират 2 пентиумчета що не ги сложиш някога едното отпред, другото отзад, да покараш малко така и да докладваш тука разликите. любопитен ще съм какво ще излезе, най-малкото ще разберем дали и ти биеш контри като мене.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Вто Юли 12, 2005 4:36 pm

:D:D:D

Да ви *** у философите!

Са сериозно... Не трябва да се забравя, че тези машинки идват от шосейното колоездене, а там разликите между оборотите на предното и задното колело са напълно пренебрежими. Освен това обхватът при безжичните уреди се поддържа минимален с цел пестене на ток/батерии и ако искаш датчикът да ти мери задното колело, дисплеят наистина трябва да ти е в :asshole:... В този случай обаче требва да си инсталираш и система от огледала или да си наемеш четец, който да кара зад тебе и да ти подава данни в реално време...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Вто Юли 12, 2005 4:40 pm

жицата му е майката...

@did: пентиумчетата лесно, а батериите? :D
не 24кг ами 34кг ще стане звяра... не благодаря :8D:

@TOYAGA: Bluetooh му е майката. И hands-free device в ухото "току що изминахте осем цяло и осем седем пет шест девет километра". :D

@tuba: не отваряй кутията на Пандора... че и Доплеров ефект ще трябва да се измерва и тогава... :lol:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Юли 12, 2005 4:42 pm

[quote="TOYAGA"]
или да си наемеш ***, който да *** зад тебе и да ти подава *** в реално време...
[/quote]

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот GOА1 » Вто Юли 12, 2005 5:20 pm

Уееуееееееее. Човек да не излезе да понаръби твърдака малко...

[quote="did"]

абе bikerider, съвсем сериозно, ама ако ти се намират 2 пентиумчета що не ги сложиш някога едното отпред, другото отзад, да покараш малко така и да докладваш тука разликите. любопитен ще съм какво ще излезе, най-малкото ще разберем дали и ти биеш контри като мене.
[/quote]

Ъъъъм. В този случай без калибровка няма да минеш.
Пентиумчето много лесно можеш да си го сложиш отзад... датчика да е до задната капла де, ама жицата наистина може да повлияе ако не си си сложил и компютъра отзад.. ако е дълга жицата де. Капацитета се увеличава, почва да "събира" разни електромагнитни боклуци (то у наше село е бъкано с разни коли, тр олеи/амваи тильефони..).
Не знам дали са достатъчно чувствителни за да се повлияят ама все пак нищим теорията :D.

@бай райдър
Това за завиването на място как го измисли ?
Айде да не смятам каква е вероятността магнита да попадне в такова положение, че при всяко врътване на кормилото датчика да прави контакт.

Някой замислял ли се е да отчете и стабилността на тактовия генератор на контролера, а? Тва да не ви е атомен clock. Ами стабилността на захранването ? Мисля, че плутониева батерия ще свърши добра работа за няколко часово измерване.

Щях да забравя:
Yeti, нема се пуашиш, копеуе!
GOА1

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Вто Юли 12, 2005 5:37 pm

@ GOA

[quote]...почва да "събира" разни електромагнитни боклуци (то у наше село е бъкано с разни коли, тр олеи/амваи тильефони..).
Не знам дали са достатъчно чувствителни за да се повлияят ама все пак нищим теорията... [/quote]

По отношение на "електромагнитните боклуци" при безжичните машинки "теорията" е 100% практика - без оглед на модел, марка и цена на компютъра. При подчертано кроткото си и внимателно придвижване под жиците на трамвая по "Граф Игнатиев" съм отчитал каданс от 198 и скорост над 140 км/ч... :D:D:D

@ bikerider

Aбе нещо не съм фен на тоя тип Bluetooth-джаджи - просто не ме кефи идеята да си завра доброволно радиопредавател толкова близо до мозъка... Има редица доказателства, че нямам такъв, но за всеки случай... :beer:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Phantom » Вто Юли 12, 2005 6:56 pm

bikereader мисля че в началото когато беше по сериозно не си ме разбрал правилно но няма значение и понеже се чудите как да ме отвратите от тази иначе толкова неприятна за мен математика, незнам дали не трябва и да включим теория на вероятностите щото има вероятност и да не започне да засича веднага да се забави и евентуално да се получи разминаване от 0,0000001км на 10км пък нали това е много важно за този спорт случайно може да пропуснете пряката за завой и да тръгнете по друга пътека.:D
Лесно ми е, защото се задоволявам само с най-доброто.
Phantom

Мнениеот bikerider » Вто Юли 12, 2005 11:41 pm

[quote="GOА"]
@бай райдър
Това за завиването на място как го измисли ?
Айде да не смятам каква е вероятността магнита да попадне в такова положение, че при всяко врътване на кормилото датчика да прави контакт.
[/quote]

Абе чак за въртене на място не съм говорил. Ама според мен така или иначе винаги е по-коректно да се монтира датчик на задвижващото колело. Иначе требе като при танковете да смятаме с коефициент на маневриране и така нататък. КАто ще е теория, байно... :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 13, 2005 8:25 am

Мисля, че в Националния Център по Метрология в сектор "Измрване на време и честота" имат един цезиев часовник, дето в момента май им е излишен, щото французите им подариха GPS. И защо подлагате на въпрос необходимоста от точни съвременни измервателни уреди? Я си представете, ако трябваше да измервате по карта, с компас, секстант, пясъчен часовник и въже с възли?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот velco » Сря Юли 13, 2005 10:30 am

[quote="Phantom"]
bikereader
[/quote]

:rofl::rofl::rofl:
Абе, не ги ли изчете вече тия надписи, бе? :D
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот did » Сря Юли 13, 2005 10:35 am

ха ха ха...
колко е смешно да си имаш велокомпютърче!
:jester:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Haho » Чет Юли 14, 2005 5:11 pm

[quote]
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by NovemberCharlie

Да постнем нова тема : "Любими математически и други теории"? А?

--------------------------------------------------------------------------------

одобрявам
само дето ептен ще ни помислят за откачени
[/quote]

Mi da q postna az togawa :popcorn:
Изображение
Haho

Предишна

Назад към Архив