halfdone написа:Здравейте,
От няколко месеца карам GRX8 и като цяло може да се каже, че съм доволен от колелото, освен няколко оплаквания.
Много дразнещо е положението със седалката, която постянно скърца. Почистваш я и след 1 излизане пак същата работа.
Другата ми забележка е към веригата, която постянно се удря в рамката и уж реших проблема с протектор. След като се спуснах веднъж по пътека на Витоша, веригата ми падна около 5 пъти от венеца. В 2 от случаите, за малко не се контузих заради това.
Също така за мене е адски дразнещо това, че постянно се чува дращещия звук на веригата в Предния дерайльор, освен може би на няколко скорости само.
Настройваха го няколко пъти, но това било положението. Нека някой друг сподели при него как са нещата.
penmark написа:Взех гооооо
Довечера по-хубав снимки с фотоапарата.
xristo_v написа:Здравейте,
покарах няколко дни над Локорско, Кремиковци, Войнеговци... и вече добих доста по-голяма представа за колелото. Като цяло съм доволен.Скоростите работят доста добре и почти няма комбинации на които да стърже. Веригата не ми е падала и не съм усещал оптегача да чука в рамката, но това може би е така, понеже не карам бързо на първа. Удрянето на веригата в рамката е доста дразнещо, но според мен това става само в случеи, когато стила надхвърла крос-кънтри. Друго... досега карах основно с V-brake, които по никакъв начин не могат да се сравняват с тези спирачки - усилието при спиране е много по-малко и винаги може да им разчиташ. Последния път объркахме пътя към Локорско и попаднахме на някаква гадна пътека, която на практика си беше леко DH, но XCR-а се държа задоволително и да чукна на дърво, още няма признаци за разлуфтване.
... май това е всичко. А да и да попитам как се казва това, което омекотява удара на веригата в рамката? Thepowerofone го има.
П.П. Ако искате мога да кача снимки.
thepowerofone написа:Ако някой иска да знае още нещо за модела, мога да споделя личните си впечатления.
ng14 написа:thepowerofone написа:Ако някой иска да знае още нещо за модела, мога да споделя личните си впечатления.
Ами реших да питам и аз, пък дано събера скоро пари за ново колело...
Казваш, че L ти е точен размер - колко си висок?
Имаш ли спомен какви са оригиналните съотношения на венците? В статията за Крос пишеше "Shimano ACERA FC-M311 (42x34x24T)" за предните, за задните не пишеше нищо.
С какви вентили идват вътрешните гуми - стават ли за автомобилна помпа?
Рязал ли си стрежена на твоето колело?
Това е засега:)
thepowerofone написа:Здравей, висок съм 185 см...
Да аз в началото си мислех и за изолирбанд...Bace_kz написа:Веригата или дерайльорът се удрят в рамката при преминаване през неравности. Можеш да намалиш шума от удара и да предпазиш самата рамка чрез слагане на вътрешна гума и примерно закрепването и със свински опашки, да си купиш предпазител от някакъв плат, които се продава по вело магазините или пък да импровизираш с нещо друго
penmark написа:http://www.escadra.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4-Cross-Ridge/i394.htm
thepowerofone написа:Чукането на веригата при неравности е нещо напълно нормално. ...
Insight написа:
Вярно, че е нормално, но за някои е дразнещо ... не че няма логика, но за мен реален проблем би бил ако веригата пада или има проблем със смяната на скоростите, което не се случва.... проблема се драматизира излишно, а пък е лесно решим.
xcrider написа:Някой може ли да ми каже дали още някъде мога да намеря cross ridge на промоционалната цена от 709лв.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: CrossGRX82 и 2 госта