Препоръчайте ми наколенки

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Препоръчайте ми наколенки

Мнениеот ivkotm1221 » Пет Юни 03, 2011 10:56 am

Препоръчайте ми удобни наколенки до 90 лв. Аз съм на 16 и 173 см висок ,тоест нямам голям крак и се питам тази наколенка дали ще ми стане http://ridespot.net/productdetails.php?productID=11611 . Благодаря предварително! :beer:
Marzocchi made the best forks
Аватар
ivkotm1221

Рейтинг: 1108

Re: Препоръчайте ми наколенки

Мнениеот CTaHu » Пет Юни 03, 2011 4:23 pm

Изображение

O'neal Dirt Kneeguard

Аз съм с такива и съм доволен. Не ограничават движението на краката и лесно се върти. Бързо се нагаждат по крака. :agree:
За цена мисля, че 90-100 лв. ще можеш да ги намериш. Ако ли не има подобен по-нов модел на O-neal :agree:
Има много информация за тях в mtbr.com, но сега съм на работа, нета е ограничен и не мога да дам точния линк.
Виждал съм по доста снимки и в pinkbike, че се кара яко с тях. Има и видео презентации в youtube.com Само пусни търсене с O'neal Dirt Knee да речем ;)
Поздрави!
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Рейтинг: 1316

Мнениеот Sartor » Пет Юни 03, 2011 4:36 pm

Бих ти препоръчал RaceFace - изключително удобни са и предпазват добре. Като въртя нагоре не се изхлузват и не ме запарват - доста проветриви и удобни са. Надолу - не ми ограничават движенията по никакъв начин. :beer:

Предимството е, че предпазват и под коляното.
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот bozidar » Пет Юни 03, 2011 5:07 pm

В момента най на оферта са тези наколенки http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=65934
Едва ли има някой, който да оспори предимствата им пред другите, а цената е просто уникална.
Впечатлението ми от Race Face е, че имат някои недомислени неща по конструкцията и наколенката постоянно се върти.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот ivkotm1221 » Съб Юни 04, 2011 5:10 pm

Благодаря за мненията, а O'neal Dirt Kneeguard-а от къде мога да го намеря,търсих в crc , но ги няма там. 661 ,които bozidar ми препоръча ми харесват , но един мой приятел ми каза, че много тежат .Още не съм решил дали да са половинки или цели :dontknow: Надявам се на още няколко мнения :bowdown:
Аватар
ivkotm1221

Мнениеот CTaHu » Съб Юни 04, 2011 9:53 pm

Аз моите ги взех от Ebay. По едно време ги имаше и в evanscycles, но сега незнам. Иначе и половинките и целите наколенки имат своите предимства. Целите дават защита на целия крак. С половинките например, много често ми се случва при изплъзване на крака да си раздера незащитената част на шиповете на педала ... много е неприятно. Лично аз доброволно минах от цели Race Face на тези O'neal-ки и не съжалявам. Разликата е от земята до небето. С новите не чувствам ограничения и си въртя все едно не са там, докато с целите имах чувството, че нося гипс ... и спарването беше в по-голяма степен ;) Разбира се фигурира и фактора производител-модел ... разликите в конкретните случаи могат да бъдат толкова големи, че да обърнат така описаните предимста и недостатъци на 180 градуса.
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Рейтинг: 1316

Мнениеот bozidar » Съб Юни 04, 2011 10:38 pm

Наколенките, с които аз карам са TLD http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=25230 . Te са смесица между двата вида наколенки. Има мека наколенка, която е ластична и може да се носи без "протектора", но може и да бъде залепен нея (както е на картинката).
Тоест могат да се карат и по двата начина (макар и да не са мислени така). Силно ти ги препоръчвам, за 20на карания нямам абсолютно никакви забележки. Разбира се качеството има своята цена.
Препоръчвам ти да разучиш технологията "Shock Doctor" и да си купиш наколенки с нея. В общи линии това е гел, разработен от британска фирма за военни цели, който се втвърдява при удар и така освен много по- добра защита предлага ергономичност и ниско тегло. По спомен такива наколенки имат TLD и POC
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот ivkotm1221 » Съб Юни 11, 2011 10:17 pm

Благодаря за мненията! Спрях се на 661-ките които bozidar ми препоръча ,наистина цената в CRC е уникална :beer:
Аватар
ivkotm1221

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд