Новобранец с въпроси

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Новобранец с въпроси

Мнениеот grunchaka » Пон Юни 06, 2011 10:38 pm

Здравейте на всички байкъри :liplick:
Незнам дали е на добре първия ми пост да е в подфорум "веломеханик" но ми се иска да се пробвам да си оправя новото старо колело.
Та купих си това нещо:
Изображение

Изображение

Изображение

Като го гледах ,човека, от който го купих ми каза че вилката е развалена,тоест не се заключва и е много мека.Направо си потъва 7-8 санта като седна.мен това не ме трвожи,защото си карам само градско,а и сравнено със старото ми колело е направо извънземно :D Обаче мен ме гложди нещо и искам да разбера какъв точно е проблема.До колкото разбрах с търсене из форума става въпрос за пневматична вилка.Също разбрах,че се слага някаква грес вътре.Опитах да търся из форума обаче има много термини дето не са ми ясни и почти нищо не схващам :banghead: Та въпроса ми е аджаба от тая вилка може ли да стане нещо или да не се вкарвам във филм.Видимо няма луфтове и семерингите изглеждат да са здрави.Евентуално мога ли да я направя само твърда по някакъв начин?Пак да кажа колелото ще се ползва само в градски условия.
И накрая ,но не на последно място-форумът изглежда страхотен,с много информация,която надявам се скоро да разбирам :rofl:
Между другото става въпрос за Норвегия и тука е лудница от вело фенове и нищо чудно скоро и аз да съм болен на тая тема.
grunchaka

Рейтинг: 1220

Re: Новобранец с въпроси

Мнениеот Ozzie » Вто Юни 07, 2011 9:54 am

Ако е на въздух, отиваш в сервиз да ти я напомпят или си купуваш помпа за амортисьори (нова струва около 50 лв. :D) и си я помпиш сам. Има един показател, SAG му се вика, които е определящ за това, колко точно въздух да вкараш във вилката. Успех с четенето. :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот grunchaka » Вто Юни 07, 2011 6:00 pm

Забравих да спомена,че си поръчах помпа в деня,в който си купих колелото :D Значи само с помпане трябва да се оправи.Това е добре,а нещо за тая грес дето се слага или нещо не съм разбрал?
grunchaka

Мнениеот freebiker » Вто Юни 07, 2011 6:22 pm

Ако вилката е въздушна се помпа с специална помпа за вилки,задни амортисьори (шокове) , другата с която помпаш гумите не става :) Колелцето не е лошо,какво повече искаш,нали го караш градско?Единствено ти можеш да усетиш какво е за смяна,каквото е развалено,не ти харесва го сменяш :)
Аватар
freebiker

Рейтинг: 1101

Мнениеот grunchaka » Вто Юни 07, 2011 7:05 pm

Аз помпа за вилка/шок купих.За гуми си имам.Иначе доволен съм от колелото и вилката не ми пречи просто ако може да се оправи с помпене е добре дошло.Благодаря за отговорите.Ще следя форума с интерес :beer:
grunchaka

Мнениеот freebiker » Вто Юни 07, 2011 8:14 pm

Вилката се помпа,за да стане по-твърда,спада се ако желаеш да е по-мека :) Сподели впечатления за нея,не съм замислил да я купувам,но все пак ми е интересно как работи като за въздушно RST :)
Аватар
freebiker

Рейтинг: 1101

Мнениеот grunchaka » Вто Юни 07, 2011 8:31 pm

ами аз съм толкова бос в тея неща,че каквото и да кажа едва ли ще е вярно.в смисъл нямам база за сравнение никаква.четох ревюта в нета,някои казват,че не държат въздух,че се скапвала за 3 месеца,други са доволни.Надявам се с времето да влезна в час.колегата с,който работя е луд на тема колоездене,ама е норвежец и си прави всичко по сервизи и от него много не мога да науча.аз по стар БГ обичай искам да се пробвам сам.демек да откривам топлата вода по трудния начин :D
grunchaka

Мнениеот grunchaka » Съб Юни 11, 2011 7:44 pm

помпата пристигна,нямаше грам въздух-напомпих и заспа :D Благодаря за отговорите още веднъж !
grunchaka

Назад към Веломеханик