ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

Мнениеот cvb » Нед Апр 24, 2011 8:46 pm

майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот Alex Madman » Нед Апр 24, 2011 9:53 pm

:eek:
Е такива ла*на като жената, управляваща колата, не заслужават да живеят просто..... Жалко за човека и дано тая да не види свобода повече :mad:
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Рейтинг: 1495

Мнениеот Joker_Here » Пон Апр 25, 2011 12:31 pm

ДОЖИВОТ! Ако и дадат нещо друго освен доживот,това не е справедливост. :(!:
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот eMcKu » Пон Май 09, 2011 8:55 pm

www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Рейтинг: 2000

Мнениеот vvbiker » Пон Май 09, 2011 9:02 pm

Лека му пръст. :bowdown: :V:
Аватар
vvbiker

Рейтинг: 1180

Мнениеот Alpina » Пон Май 09, 2011 10:00 pm

А някой знае ли какво е състоянието на http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 1263751409
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот mrdaka » Вто Май 10, 2011 10:22 am

Alpina написа:А някой знае ли какво е състоянието на http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 1263751409

Не, но предполагам че е жив. Надявам се бай Младен да се възтанови. Ако някой знае нещо да пише.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот eMcKu » Пон Май 23, 2011 10:03 pm

RIP Xavier Tondo :crap: :crap:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот veskoz » Сря Юни 08, 2011 4:02 pm

Alex Madman написа:Е такива ла*на като жената, управляваща колата, не заслужават да живеят просто...

Разбирам гнева ти, но не си ти човека дето... нали.
Alex Madman написа:...дано тая да не види свобода повече :mad:

Т'ва вече е друго.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот drumboy » Нед Юни 19, 2011 12:47 pm

http://www.besove.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2 ... E%D1%81%22
В петък като отивах да карам видях блъснатият ''скот'' беше помлян :(
Дано момчето се оправя бързо.
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот kulkata » Нед Юни 19, 2011 8:46 pm

mrdaka написа:
Alpina написа:А някой знае ли какво е състоянието на http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 1263751409

Не, но предполагам че е жив. Надявам се бай Младен да се възтанови. Ако някой знае нещо да пише.

В този форум http://koloezdene.com/forum/viewtopic.p ... 0&start=40 жената на бай Младен пише състоянието му,но скоро не е давала информация.
Аватар
kulkata

Рейтинг: 1354

Мнениеот ivan_radev1 » Нед Юни 19, 2011 9:09 pm

Някой има ли повече информация?

http://www.focus-news.net/?id=n1536796

През уикендите по северните склонове на Витоша е пълно с туристи, ако не можете да карате другаде, поне го имайте предвид и се съобразявайте с тях!
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот royalracing » Нед Юни 19, 2011 9:17 pm

Днес така спрях в копривата щот няква жена нямало къде да си извежда кучето.От лифта им казвах на хората на голи връх да не минават оттам-те почнаха да ми крещят и да оспорват,че нямало къде да се ходи..Ако е на туристическа пътека е виновен колоездача естествено,но си има табелки Велосипедни Трасета на Бай Кръстьо,но туристите се правят на алтави,а е кофти да ти излезе неква пенсия пред теб,ти да си с 40..Днес спрях на магия до него и той ми вика "По-леко бе момче тука не е за каране"Не е разумно,но излезе ли ми някой друг път газя.. :(!:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот ivan_radev1 » Нед Юни 19, 2011 9:41 pm

Първо, хижа Белите брези не се намира в района на Драгалевския лифт и около нея няма обособени велосипедни трасета.

Второ, подходът ти е изцяло грешен и няма да те доведе до нищо добро.

Трето, което е и по-лошо, заради такива като теб, които блъскат и плашат туристите, в един момент ще пострада цялата МТБ общност.

Разбирам, че си мислиш, че си в правото си, щом се намираш по велосипедно трасе. Въпросът е, че голяма част от туристите и представа си нямат, че вървят по такова трасе. Вместо да ги наказвате, помислете за ефективни начини за ограничаването на достъпа на пешеходци. Разбира се, това може да стане само ако се организирате и си сътрудничите с ръководството на ПП Витоша.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот Sartor » Нед Юни 19, 2011 9:53 pm

PRObably1 написа:Днес така спрях в копривата щот няква жена нямало къде да си извежда кучето.От лифта им казвах на хората на голи връх да не минават оттам-те почнаха да ми крещят и да оспорват,че нямало къде да се ходи..Ако е на туристическа пътека е виновен колоездача естествено,но си има табелки Велосипедни Трасета на Бай Кръстьо,но туристите се правят на алтави,а е кофти да ти излезе неква пенсия пред теб,ти да си с 40..Днес спрях на магия до него и той ми вика "По-леко бе момче тука не е за каране"Не е разумно,но излезе ли ми някой друг път газя.. :(!:

На мен ми се случи да прегазя един дядо, защото нямах видимост на завой точно под Бай Кръстьо... Докато се изтупвах и се опитвах да му помогна да стане, той даже ми се извини, защото знаел, че там е вело-маршрут, но си ходел по тази пътека вече 30 години. Е, как да го накараш да си промени маршрута... :crazy:

В Дания и Германия не веднъж са ме блъскали и мен, защото съм бил на вело-алея, в Норвегия - бях в планината на един вело-маршрут и късно осъзнах... Хората дори и ме напсуваха. :evil: Аз все още не правя забележки на хората в планината (все пак там пътеките се водят туристически, пък и да не хвърляме масло в огъня от драмата преди няколко месеца, когато искаха да забраняват карането в планината) - там като видя, че имам работа с културни хора се съобразявам, но в града, на вело-алея - НИКАКВА пощада (прилагам това което научих в чужбина)!
Последна промяна Sartor на Нед Юни 19, 2011 9:56 pm, променена общо 1 път
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот royalracing » Нед Юни 19, 2011 9:54 pm

Извинявай,но на 10минути минават сигурно по 20момчета с колела което е ОЧЕВИДНО,че там се кара КОЛЕЛО,миналата събота водих един мъж по пътеката да му покажа табелата,че се разхожда по велосипедно трасе защото не ми вярваше.Показах му я,извини се,но хората на 60годишна възраст не мислят така..
Няма да доведе до добро походът ми,но им с е обяснява,че там минават с бърза скорост,няма как да се спре веднага,примерно аз още като съм на лифта им казвам да се отдръпнат..И това за разговор с ръководството не вярвам,че ще се пожъне успех и,че ще дойдат хора,но може да се пробва..Не,че на мен ми е приятно да газя хората,НО пред теб да има някой,ти да караш с голяма скорост-да се хвърлиш настрани и той да ти каже "Внимавай къде караш!" е тва си е вече гадно..
Sartor написа:
PRObably1 написа:Днес така спрях в копривата щот няква жена нямало къде да си извежда кучето.От лифта им казвах на хората на голи връх да не минават оттам-те почнаха да ми крещят и да оспорват,че нямало къде да се ходи..Ако е на туристическа пътека е виновен колоездача естествено,но си има табелки Велосипедни Трасета на Бай Кръстьо,но туристите се правят на алтави,а е кофти да ти излезе неква пенсия пред теб,ти да си с 40..Днес спрях на магия до него и той ми вика "По-леко бе момче тука не е за каране"Не е разумно,но излезе ли ми някой друг път газя.. :(!:

културни хора

Естествено,попаднеш ли на културни хора,ще му простиш,но това поведение от тяхна страна е нeдопустимо!
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот bikerider » Нед Юни 19, 2011 10:05 pm

PRObably1 написа:но си има табелки Велосипедни Трасета на Бай Кръстьо

Абе я по-кротко и се осъзнай къде се намираш!! Табелките са информативни, а не за предимство на колоездачите!!! За какви велосипедни трасета бълнуваш????!!!!! От такива като теб вече едвам се кара на Витоша - спра да помоля туристи да се разминем, те гледат стреснато и ме псуват на майка. И са прави. Заради такива като теб. Толкова ми е накипяло от отворени лайнарчета, че някой път Любо Чука ще ви се види нежен като майски ветрец. Хиляди пъти ви се каза да се юркате на Боровец и на Сопот ама нали сте големите карачи... аман от малоумници. Изобщо не излизай с тоя номер за пътеките, а научи що е Природен Парк, какъв му е статута и осъзнай, че караме на Витоша между капките. Скоро може и хич да не караме заради тъпанарчето, което е контузило жената.

А ти си говори за недопустимо поведение. Дано скоро усетиш какво е недопустимо поведение. Започвам да разбирам тоя Чук защо така млати наред.

Edit:
@ivan_radev1: :agree:, но на Витоша няма и не може да има велосипедни трасета! Туристите винаги са с предимство и трябва да бъдат пазени, но това няма как да стане докато се говори за велосипедни трасета. Виждаш сам какви ги дрънкат, сигурно един закон не са прочели, но...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот subritual » Нед Юни 19, 2011 11:24 pm

Трябва да се реши този проблем някак.Малолетните спускачи там представят ли декларации,както е на Боровец?
В крайна сметка те не се качват горе със собствен транспорт (основно). Има си билет за лифта,дето не е за велотуристи а за хора с велосипеди.
Аватар
subritual

Мнениеот veskoz » Пон Юни 20, 2011 3:20 pm

subritual написа:Трябва да се реши този проблем някак.

Да и начина е ПЪЛНА забрана за каране в пп. Мотив - нежеланието на лайньовците да вникнат в материята дъвкана и коментирана до отвращение.
Ще е най-тъжно за тези които си карат и се съобразяват, но с удоволствие бих се разделил с Витоша пред идеята с вида си да будя у съзнанието на хората думички, които в крайна сметка не са незаслужени (в благодарение на същите лайньовци). Не съдете хората в планината, които ни слагат под общ знаменател. Те няма как да знаят и не ги интересува. И е нормално.
Аватар
veskoz

Мнениеот bikerider » Пон Юни 20, 2011 4:32 pm

:agree: :agree: :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот bobbeliata » Вто Юни 21, 2011 11:24 am

ivan_radev1 написа:Някой има ли повече информация?

http://www.focus-news.net/?id=n1536796

През уикендите по северните склонове на Витоша е пълно с туристи, ако не можете да карате другаде, поне го имайте предвид и се съобразявайте с тях!

Блъснатата, край хижа Бели брези, жена беше със счупена ръка и със съмнение комоцио и травми в таза и гръбнака в областта на шията. Според колегите от ПСС, които отидоха на мястото на инцидента, пострадалата е изглеждала като блъсната от кола, т.е. удара е бил доста сериозен. Най-фрапиращото в случая, е че колоездача който я е ударил е станал и си е тръгнал без да се поинтересува за състоянието на "жертвата му" и дали има нужда от помощ, каквато тя е имала. Това според мен е доста тъпанарска постъпка исе нядявам виновния да прочете това и най-малкото да му се развали съня... :deal:
bobbeliata

Рейтинг: 1220

Мнениеот bikerider » Вто Юни 21, 2011 2:37 pm

Пожелавам му да не се разбере кой е бил, в негов интерес е. Че колко бой ще яде, бедна му е фантазията. Кретен!
Аватар
bikerider

Мнениеот amstel4o » Вто Юни 21, 2011 3:39 pm

Когато си с колело никой не те взема на сериозно нито пешеходци нито шофьорите на 3/4 пъти ми се е случвало пешеходец да ми претича на пешеходна пътека добре но на светофар и то на него му свети червено и ми се изсили и на няколко пъти минавам на косъм случвало ми се е по тротоара си карам най-нормално и застигна някаква групичка хора по 3/4 и аз как да мина един път видях в последния момент и само с задна спирачка бях едвам се спрях ако това е на Витоша не ми се мисли как ще се спра.Пешеходците са станали адски нагли някакъв ходеше по вело алеята на Витошка и един приятел нещо не гледаше и наби спирачки хлъзна се и спря и ония хвана да замахва с чедър да го удря ако го беше ударил щяхме да се върнем и да му покажем кой кого писнало ми е вече от нагли хора :banghead:
Аватар
amstel4o

Рейтинг: 1163

Мнениеот veskoz » Вто Юни 21, 2011 4:02 pm

amstel4o написа:бла бла

Нямаш място на тротоара. За съжаление нямаш място и на шосето, тъй че като караш по тротоара се съобразяваш с пешеходците.
За ниската култура на пешеходците и шофьорите не ми се коментира.
Има начин да си си ОК - покажи че си по-културен от тях и избягвай конфронтации. Толкова ли е сложно?!
Аз също карам по тротоара или по-точно навсякъде където няма автомобили, като има пешеходци изчаквам, дърпам се. Т'ва е. Свиквай.
А такива като тебе дето ще се връщат да показват това, онова на този и онзи какви деца ще възпитават? Питал ли си се?
bobbeliata написа:колоездача който я е ударил е станал и си е тръгнал

Е т'ва пък видя ли го... :smash:
Аватар
veskoz

Мнениеот bikerider » Вто Юни 21, 2011 5:22 pm

Не им се връзвай на провокациите на тия кретенчета. Просто дойде времето за якия пердах.
Аватар
bikerider

Мнениеот amstel4o » Вто Юни 21, 2011 8:28 pm

Аз избягвам конфликти и тн. но днес някакъв тъп селянин от Пловдив ли от къде беше не помня номера излизам от пресечка в квартала на 30 метра пред него той е зад мен с някакъв форд фиеста и ми свирка и аз се обръщам гледам го на 15 метра от мен поне за какво свири така и не разбрах тъпият му селянин :banghead: Пълно е с шофьори които карат и са пълни идиоти ходих с колелото от София до Благоевград и на връщане в 2 часа през нощта отсечката между Перник и София както си караме аз и моя приятел някакъв тъпанар минава покрай нас с някаква кола и нещо изкрещя точно до мен и ми изкара акъла просто и се чудя що за идиоти живеят в тая скапана държава БЪЛГАРИЯ закони пазещи престъпниците мутрите и политиците за мен в България за много малко неща има правилни закони въпреки,че съм почти на 16 ми е много ясно как седят нещата в държавата но за мен в България живота е тежък за всички.А до това с инцидентите без коментар мен почти ме отнесе един тир на връщане от Благоевград добре,че имаше отстрани чакъл и имах място и веднага в чакъла и за малко да се пребия но като цяло е много трудно да се кара в България искам да отида до морето с колело но по под балкансия път няма място ако има тирове ще е трудно по магистралата както всички знаем има идиоти дето карат с по над 200 в аварийната лента тираджий най-редовно заспиват на волана та не знам от какво по точно да се пазя и то няма смисъл никакъв то през цялото време ще си под напрежение дали няма да те отнесе нещо и след тези неща с автобуса и така нататък просто ме е страх вече да тръгна от където и да е. най-безопасното ми пътуване беше между драгоман и трън по пътя са ни изпреварили и сме се разминали с общо 5/6 коли просто беше удоволствие да се кара :bowdown: .Това е което мога да кажа :) но според мен трябва да се направят просто малко повече велосипедни алеи в София и като цяло в цялата страна.Поздрави
Аватар
amstel4o

Мнениеот subritual » Вто Юни 21, 2011 10:31 pm

:offtopic: Майко мила!
Няма да се учудя,ако и у нас започнат тея масови убийства, както е по училищата в щатите.
Аватар
subritual

Мнениеот Motte » Вто Юни 21, 2011 11:19 pm

amstel4o написа:Това е което мога да кажа :) но според мен трябва да се направят просто малко повече велосипедни алеи в София и като цяло в цялата страна.Поздрави

Възрастта не може да ти попречи да опиташ да направиш въпросните алеи, нали?
Аватар
Motte

Рейтинг: 1310

Мнениеот amstel4o » Сря Юни 22, 2011 11:44 am

За жалост може :bawling: Първо ти трябват средства после фирма изпълнител,а и ние да искаме вело алеи всичките пари който идват в България отиват за магистрали и други простотии (политиците да си пълнят гушите)
Поздрави
Аватар
amstel4o

Мнениеот Falcor » Сря Юни 22, 2011 6:15 pm

amstel4o написа:някакъв тъп селянин от Пловдив

Класифицираш някакъв човек на регионален принцип с обидна нотка. Сега хората от Пловдив ще вземат да се обидят понеже са големи шовинисти. :D Както знаем едно 80% от столичаните са бивши провинционалисти, както най-вероятно и ти! Само ти обръщам внимание защото претендираш, че избягваш конфликти.
Motte написа:За жалост може :bawling: Първо ти трябват средства после фирма изпълнител,а и ние да искаме вело алеи всичките пари който идват в България отиват за магистрали и други простотии (политиците да си пълнят гушите)
Поздрави

Motte нямаше предвид да събереш пари и да започнеш да строиш велоалеи. Изказването ти е в стила: Аз съм си ОК, обаче всички други ми пречат начело с правителството и
amstel4o написа:тая скапана държава БЪЛГАРИЯ
. Както и доста други ти само си мрънкаш. Нашата нация като цяло мрънка постоянно че няма кой да я оправи. Мислех си, че поне вашето поколение ще израсне по европейски, ще мисли по европейски и няма да му тежи наследството от комунистическия строй. Няма брат.......
Не искам да те поучавам, по-скоро да те провокирам да намериш нова гледна точка. В самото и търсене ще израстеш и тогава пък може би ще ти е
bikerider написа:много ясно как седят нещата в държавата
.
Започни с правописа........грамотно написаните неща достигат по-лесно до аудиторията. Успех!

С горенаписаното не целя да те обидя или злепоставя.
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум