Байк???

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Байк???

Мнениеот dmomchilov » Чет Юни 09, 2011 10:28 pm

Здравейте :) .От доста време ме мъчи един вапрос и тои е какво колело да си купя :banghead: .Та сега да ви дам малко повече информация.
Аз сам окло 90кг висок сам 1.81.според калкулатор за рамка http://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=564 -данните за мен са следните -57-59 см шосейна рамка;19-19.5 инча МТВ рамка ;180мм курбели и 75.1 см височина на седалката при височина на карът ми 85 см.
Така значи ,в момента карам стар Sprint Apolon и сам доволен до някаде от него -много здраво колело :D,бих дал за новият модел 500лв самоче имам проблем с височината на кормилото което така и не се регулира :( много ми е ниско и от това имам болки в гърбът /поне така мисля -вазможно е просто да не сам настроил седалката така както трябва за моят ръст/
Готов сам да дам до 600лв за велосипед.Търся си здраво качествено колело с което да мога да карам в града и изван него по черни пътища и горски пътеки -не мисля да се спускам екстремно с него или да катеря стълби в града:).Спрял сам се на твърда рамка основно заради ниският ми бюджет.Огледах велосипедите в интернет магазините и си харесах следните модели : Drag Ontario Pro,Drag Grizzly Disc,Sprint Apolon /ако успея да се напасна по него та да ми е удобен :)/
Отворен сам за предложения ,надявам се ,че сам бил достатъчно изчерпателен а ако сам прпуснал нещо извинете ме :peace:
Благодаря
dmomchilov

Рейтинг: 1200

Re: Байк???

Мнениеот AntonZlatkov » Чет Юни 09, 2011 10:58 pm

За седалката:
Аз преди няма и месец си взех колело (ферини р3), което горе-долу е аналог на аполон. Като теб при първите 1-2 по-сериозни карания имах болки в кръста. След това наместих седалката с 1-2см напред, с което промених и ъгъла й : вече нямам проблеми.
0876333515
Аватар
AntonZlatkov

Рейтинг: 1187

Re: Байк???

Мнениеот ICONI » Пет Юни 10, 2011 12:24 pm

аз карам новия аполон и аз също имах леки болки в кръста, но си купих нова седалка, напаснах я и сега съм доволен
ICONI

Рейтинг: 1170

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти