Вчера се хванах да почистя малко велосипеда - вериги и подобни. Но първо тръгнах да си настройвам дерайльора и така и не остана време за друго. Проблемът ми беше, че когато свалям скоростите трябваше да сваля с една повече и тогава да кача една нагоре за да не трака. В началото се видях в приключение

Успях да разбъзикам всичко до неузнаваемост и се бях отчаял. Обаче нещата взеха да си идват на мястото. Мисля, че успях да докарам нещата донякъде. Сега вече сваля без проблеми. Следвах изрично стъпките описани на няколко места във форума и сайта. Накрая обаче ми остана едно несигурно поведение на дерайльора когато е на най-големия венец. Получава се леко клатене и не е стабилен както когато сменя на която и да е друга предавка. Не знам дали си заслужава да продължавам да се бъзикам. Едва ли и ще я използвам кой знае колко тази предавка, но ако някой може да посъветва за нещо което мога да пробвам ще съм благодарен да пробвам. Прилагам снимка на дерайльора - старичък е и до колкото успях да разгадая е top-normal.