Драскотини?!?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Драскотини?!?

Мнениеот bayganio » Вто Юни 14, 2011 6:28 pm

Значи днеска след каране си подпрях колелото в един бордюр(нямам подпиралка), ама то тръгна надолу да се ниже и станаха няколко гадни драскотини. Става въпрос за самото тяло, което е черно, добре че не стана с "буталото". Та ще ми кажете че се случват такива неща, ама все пак на 4 дена вилка, искам малко да й се порадвам. Кажете някакъв начин да се направи нещо, да не се забелязва много поне. Надявам се че тази тема ще бъде полезна, защото сигурно не само аз имам такъв проблем...
Аватар
bayganio

Рейтинг: 1202

Re: Драскотини?!?

Мнениеот naskoj » Вто Юни 14, 2011 6:55 pm

не съм сигурен дали ще се получи, но пробвай със спрей . купуваш си спрей който е същия цвят , почистваш мястото и лекичко напръсквах драскотините.
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот bayganio » Вто Юни 14, 2011 6:57 pm

Имам черен спрей, ама ме е страх да не стане фал, пробвал съм да боядисвам и става мазало....
Аватар
bayganio

Мнениеот Sasho_snegorina » Вто Юни 14, 2011 7:00 pm

Перманентен маркер, надявам се това, което не си обяснил много добре какво е, да е черно.
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот denises26 » Вто Юни 14, 2011 7:39 pm

Ами за драскотини аз използвам следния начин. Купуваш си спрей в съответния цвят. Разклащаш го за 1-2 минути, отваряш капачката и пръскаш малко вътре( аз съм си и правил нюанс, защото го нямаше, като цвят и смесих 2 в капачката). Взимаш една четка (подбираш си дебелина и вид), топваш и минаваш драснатото място. Понякога спрея е леко течен и ако отдолу е чист метал няма особено добра покривност. В такъв случай, минаваш веднъж и след, като изсъхне пак втори път. Или просто след, като пръснеш в капачката изчакваш малко да започне спрея да втвърдява. Опитай някъде преди това и ще му хванеш тънкостите. Разбира се това не запълва драскотините ако са по-дълбоки, а просто ги боядисва. Ако драскотината е по-дълбока и искаш да я запълниш, може да опиташ с кит и да боядисаш отгоре. Ако я запълниш обаче после може да се наложи да боядисаш целия компонент. Абе с 2 думи не си струва за някакви драскотини, все пак колелото се кара в гората и няма как за всяка драскотина да пребоядисваш. Избягвам горе споменатия начин с пръскането със спрей директно защото или правиш голяма точка/петно или ако го заградиш с тиксо се отсича много гадно. За мен начина с четката е най-удачен за драскотини. Оо и да не забравя, ако компонента е матов, може спрея да стои малко по-различно матово :deal: ,но не прави особено впечатление. :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот bozidar » Вто Юни 14, 2011 7:43 pm

Аз ти предлагам да ползваш черен маркер, а после отгоре, сложи черния лак на гаджето си и няма мърдане :D :agree:
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот bozidar » Вто Юни 14, 2011 7:51 pm

Искам в тази тема да попитам има ли начин да се пресъздадат оригиналните рисунки върху рамката ми. Малко са сложни, но ето какво представляват:

Изображение

Имам в предвид, след боядисване дали някой има капацитета да ги възпроизведе?
Аватар
bozidar

Мнениеот bayganio » Вто Юни 14, 2011 7:56 pm

Само да кажа- пробвах първо с маркера- не стана много добре, защотото той е малко по-виолетов. После пробвах със спрея и четката и сега драскотините се виждат от 1-2 ъгъла, и то само ако знаеш къде са, което значи перфектно! Иначе за горния коментар-защо да не може, т.е. има си специални техники съвета ми е да отидеш в някой шоп за татуировки- може да направят нещо..
Аватар
bayganio

Мнениеот bozidar » Вто Юни 14, 2011 8:09 pm

Мислил съм си го, но според мен тея хора работят с определени инструменти. Определено като техника ми трябва нещо подобно, но като изпълнение, все пак трябва да е боя и то по възможност същата. Не виждам кой би мугъл да нанесе боя по такъв прецизен начин, вероятно с шаблон, но си става много играчка. Някакви други идеи?
Аватар
bozidar

Мнениеот bayganio » Вто Юни 14, 2011 8:11 pm

Отиваш в някоя худ. гимназия, а там при татуировките хората би трябвало да са завършили някакво худ. образование.. незнам. Мислил ли си да си извадиш лепенки?
Аватар
bayganio

Мнениеот denises26 » Вто Юни 14, 2011 8:39 pm

Така, като гледам надписа е не особено голям и в същото време детайлен. Може да се изкара, като стикер, но трябва да е цял, а не прорязано всяко по отделно, защото ще се разлепи много лесно според мен, пък и тук не се наемат въобще да изрязват толкова малки детайли (не им се подреждало). Ако тези надписи са само 2, за такава скъпа рамка бих се обърнал към някой, който рисува с аерограф. Сега трябва да се попита за цена, но според мен няма да е много евтино тъй, като малките детайли са по-трудни за рисуване :boggled:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот Motte » Вто Юни 14, 2011 9:35 pm

Момчета,
не му е мястото! - http://www.teenproblem.net/
правописа е много важен!
Аватар
Motte

Рейтинг: 1310

Мнениеот vvvaaal » Вто Юни 14, 2011 10:21 pm

bozidar написа:Искам в тази тема да попитам има ли начин да се пресъздадат оригиналните рисунки върху рамката ми. Малко са сложни, но ето какво представляват:

Имам в предвид, след боядисване дали някой има капацитета да ги възпроизведе?

Има 2 начина:
1: Като стикер - Намираш логото в добро качество някъде по нета и отиваш в някоя рекламна агенция да ти го изпринтят.
2: Някой човек да ти го направи с аерограф, но този вариант е малко скъпичък...
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Назад към Веломеханик