Моля за компетентно мнение - Scott Voltage

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля за компетентно мнение - Scott Voltage

Мнениеот sashko » Вто Юни 14, 2011 7:59 pm

Здравейте, колеги, ако мога така да ви нарека. Сега прохождам в този спорт, така че моля без обидни коментари и/или присмехи. Благодаря
Зарибен съм по този спорт от около година - две, но нямах финансова възможност да си позволя хубав байк, с който да мога да се спускам и да карам из планината. Разполагам с един смотан Cross Phantom, който закупих преди около 3 години. Това лято съм се навил сериозно да си сглобя един ХУБАВ байк. И имам въпрос към вас. Понеже чета все от хубави, по-хубави отзиви за рамките на Scott, та си харесах Voltage, твърдака. Знам, доста от вас биха казали, че това е рамка за дърт и стрийт, но казват, че била Хипер здрава, а и найстина много ми харесва. Искам да попитам дали някой има опит с такава рамка, по точно на планинско каране или какъвто и да е било опит, пак би бил от полза. И понеже това лято ще работя за хубави пари, реших да си направя едно хубаво колело, защото до сега нямах възможност. Рамката е тази : http://www.pinkbike.com/photo/6350420/ . Ако ви се струва неподходяща или не би ми била удобна (180-185см съм, 90 кила .. ), моля искажете компетентно мнение по въпроса и ми предложете някоя хубава рамка от сорта на Voltage yz. Благодаря предварително :beer: :beer: А, и ако може да ми кажете нещо за каската Fox V3, че гледам има много добри оферти ..

Поздрави, Сашо :)
Аватар
sashko

Рейтинг: 1220

Re: Моля за компетентно мнение.

Мнениеот motomarzel » Вто Юни 14, 2011 9:39 pm

А какъв стил възнамеряваш да караш???
Аватар
motomarzel

Рейтинг: 2000

Re: Моля за компетентно мнение.

Мнениеот sashko » Вто Юни 14, 2011 10:04 pm

Ами искам downhill, но ще започна с по-леки трасета.
Аватар
sashko

Re: Моля за компетентно мнение - Scott Voltage

Мнениеот PiCoZzZeN » Сря Юни 15, 2011 7:04 pm

Какъв ти е бюджета ?
Задължително ли е да е твърдак ?
:beer:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот sashko » Сря Юни 15, 2011 7:08 pm

Ами бюджета е може би около 1500-1800, но не е сигурно ще видим лятото какво ще се случи и какви пари ще докарам. Рамката не е задължително да е твърда, но е за предпочитане. По-леки са, а и ако взема с шок ще стане и доста по скъпа. С поне 3-400 лева.
Аватар
sashko

Мнениеот venci95 » Сря Юни 15, 2011 7:53 pm

sashko написа:Ами бюджета е може би около 1500-1800, но не е сигурно ще видим лятото какво ще се случи и какви пари ще докарам. Рамката не е задължително да е твърда, но е за предпочитане. По-леки са, а и ако взема с шок ще стане и доста по скъпа. С поне 3-400 лева.

За тези пари,наистина по-добре твърдак,пък и по-лесно ще му свикнеш и от това,че е по-лек следва,че ще го караш по-лесно!За рамката...ами не е типичната рамка за спускане,но можеш да караш по леки трасета,пък и с по ниска скорост от една мекица,вероятно не би имал проблем,но щом прохождаш сега в този спорт и не си карал сериозно до сега,не мисля,че за рамката трябва да се притесняваш,а по-скоро за жиУотното отпред,защото вилката е действащата сила при твърдака и краката ти!За отпред мисля,че някое Марзочи с околу 130-150 ход,ще ти свърше перфектна работа,а пък и геометрията ще се запази доста приятна.Ако имаш възможност да си внесеш вилка от pinkbike.com ще е добре от финансова гледна точка за това проектче,защото има доста добри оферти за добри пари!Замисли се също за спирачки,вероятно Avid juicy 3 с 185мм ротори биха ти свършили добра работа!
Ето една добра оферта за вилка: http://www.pinkbike.com/buysell/868778/
Поздрави!
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот sashko » Сря Юни 15, 2011 8:18 pm

Ами рамката, както казах, не е задължително да е твърда. Може и мека да е. Относно вилицата мислех някоя фокс с до 160 милиметра, хем чета, че са хубави, а и в пинкбайк има и добри оферти. Но аз няма да го купувам на момента. Поне след месец, но събирам информация. А пък за спирачките мислех да сложа ВВ7, уж били най-добрите механики, но и аз незнам, затова моля за препоръки.
Аватар
sashko

Мнениеот venci95 » Сря Юни 15, 2011 8:33 pm

sashko написа:Ами рамката, както казах, не е задължително да е твърда. Може и мека да е. Относно вилицата мислех някоя фокс с до 160 милиметра, хем чета, че са хубави, а и в пинкбайк има и добри оферти. Но аз няма да го купувам на момента. Поне след месец, но събирам информация. А пък за спирачките мислех да сложа ВВ7, уж били най-добрите механики, но и аз незнам, затова моля за препоръки.

Ами,ББ7 са механични спирачки,плюсовете са,че лесно се подържа и е наистина най-добрата механика,но щом си решил да караш спускане,наистина е по-добре да сложиш някакви хидравлики.Колкото до вилката,трябва да ти отговори някой каращ волтидж,но според мен(лично мое персонално мнение) 150мм са предела,и рамката може да стане...гадна за каране,и с лоша геометрия,щом е предвидена за 140мм вилка,вероятно и с 150мм няма да е съвсем "нормална" геометрията,но ще е по-добре отколкото 160+,това е някакво средно положение,което може да ти върши работа като ход,същевременно да разваля геометрията минимално,даже не мисля,че "разваля"е точната дума...
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот VOLATGE » Сря Юни 15, 2011 8:36 pm

150-160 е оптималният ход на Voltage с размер на рамката L
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот GRINDER » Сря Юни 15, 2011 8:42 pm

Имах преди време по-стария модел YZO Ltd и наистина мога да кажа, че е много здрава и удобна рамка. Става идеално за спускане, аз я карах с Marzocchi 66 RCV и газеше доволно добре. Рамката е с ос 12мм отзад, което дава доста коравина и сигурност на задницата, както и опция за по-голям ротор. Така че с 2 ръце съм За тази рамка, а когато му дойде времето вземи си читава мекица :beer:
Аватар
GRINDER

Рейтинг: 1347

Мнениеот filchev » Съб Юни 25, 2011 12:25 am

venci95 написа:
sashko написа:Ами рамката, както казах, не е задължително да е твърда. Може и мека да е. Относно вилицата мислех някоя фокс с до 160 милиметра, хем чета, че са хубави, а и в пинкбайк има и добри оферти. Но аз няма да го купувам на момента. Поне след месец, но събирам информация. А пък за спирачките мислех да сложа ВВ7, уж били най-добрите механики, но и аз незнам, затова моля за препоръки.

Ами,ББ7 са механични спирачки,плюсовете са,че лесно се подържа и е наистина най-добрата механика,но щом си решил да караш спускане,наистина е по-добре да сложиш някакви хидравлики.Колкото до вилката,трябва да ти отговори някой каращ волтидж,но според мен(лично мое персонално мнение) 150мм са предела,и рамката може да стане...гадна за каране,и с лоша геометрия,щом е предвидена за 140мм вилка,вероятно и с 150мм няма да е съвсем "нормална" геометрията,но ще е по-добре отколкото 160+,това е някакво средно положение,което може да ти върши работа като ход,същевременно да разваля геометрията минимално,даже не мисля,че "разваля"е точната дума...

НЕ !!! Имам 2-ма приятели със Волтейджове , единият е размер М и кара със Rock Shox Domain 160mm. и е АДСКИ УДОБНО , ЗДРАВО , НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ ! Другият е със размер L и кара със Rock Shox Domain 180mm и пак е АДСКИ УДОБНО ,НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ ! А и самият аз преди карах Voltage размер L със Marzocchi 55 rc3 160mm. и да ти кажа ГЪК НЕ КАЗА !
Аватар
filchev

Рейтинг: 1180

Мнениеот ma61na7a » Съб Юни 25, 2011 2:01 pm

Защо не погледнеш Dartmoor Hornet има много хубави одзиви за него и самата рамка е 310 лв и е предназначена за ДХ.
Използвай винаги каска, ръкавици и необходимата екипировка. Успех!
Аватар
ma61na7a

Рейтинг: 1080

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд