TLD - дизайн и качество без компромис?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Пет Юли 15, 2005 2:20 pm

[quote="bodom"]

TOYAGA, ти си ебаси флеймъра. Напоследък съм забелязал, че 70% от постовете ти са в тая насока (това число го казвам по преценка "на око").
[/quote]

И кфо предлагаш???
Да беше казал процент като 71.2%... на око поне да звучиш достоверно... :usclap:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Юли 15, 2005 2:31 pm

[quote="TOYAGA"]

@ HepBeH_XaMcTep

[quote]... ще си замълча по въпроса[/quote]

Ще се радвам да го правиш по-често!
[/quote]

:stupid:
Чувството е взаимно :asshole:
a с тея коментари...
просто земи се скрий:ghost:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот bikerider » Пет Юли 15, 2005 2:35 pm

:popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пет Юли 15, 2005 2:39 pm

bodom, ти си ебаси леймъра. Напоследък съм забелязал, че 101 от постовете ти са в тая насока
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот thefatcat » Пет Юли 15, 2005 2:39 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

:popcorn::thumbu::popcorn:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Bodom » Пет Юли 15, 2005 2:42 pm

TOYAGA: :finger: не можеш ли да измислиш какво да кажеш, че ползваш мои думи ?:rofl:
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот shotlandetsa » Пет Юли 15, 2005 2:51 pm

абе хора я се стегнете:boggled:
всеки си има мнение по въпроса и това е добре,
ама да се изпокарате и ... е смешно. Форумиет са за споделяне на впечатления и мнения , не за безспислено спорене тип "левски или цска"

Настито много ми хареса като изработка, а онези с "твърдите кокалчета" са най-практични според мен.:beer:, щом и на паралелната вселена са били ОК, значи евала :)

[color=red]много ви моля, кажете как е това трасе, т.к. ние заминаваме утре за там на каране по маркировката.! Ще съм ви супер блаагодарен ако споделите впечатления за трасето че с тия тежки раници на гърба ще си ... мамата.[/color]
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Рейтинг: 1720

Мнениеот TOYAGA » Пет Юли 15, 2005 3:03 pm

@ HepBeH_XaMcTep & bodom

Гребете! :wavey:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пет Юли 15, 2005 3:04 pm

[quote="thefatcat"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

:popcorn::thumbu::popcorn:
[/quote]

Чшшш бегай оттука бе, пуканките са си мои!!!
Иди си купи, кво искаш да гепиш моите, че и ръка пускаш... глей го ти отворко :rofl::rofl::rofl:
Аааааа... ама и ти си един флеймър, 65.4853% от постовете ти са само пуканки... :roll2::roll2::roll2:

@TOYAGA: [color=red][size=167]КРЪВ КРЪВ КРЪВ КРЪВ КРЪВ... [/size][/color] :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Юли 15, 2005 3:08 pm

[quote="bodom"]

TOYAGA: :finger: не можеш ли да измислиш какво да кажеш, че ползваш мои думи ?:rofl:
[/quote]

Абе той много хубаво го измисли, ама ти малко не моеш го схвана... земи чети внимателно, белким ти светне кфо значи "тънка ирония"...
Намери липсващата буква и пробвай пак :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Юли 15, 2005 3:08 pm

[quote="shotlandetsa"]

абе хора я се стегнете:boggled:
всеки си има мнение по въпроса и това е добре,
ама да се изпокарате и ... е смешно. Форумиет са за споделяне на впечатления и мнения , не за безспислено спорене тип "левски или цска"

Настито много ми хареса като изработка, а онези с "твърдите кокалчета" са най-практични според мен.:beer:, щом и на паралелната вселена са били ОК, значи евала :)

[color=red]много ви моля, кажете как е това трасе, т.к. ние заминаваме утре за там на каране по маркировката.! Ще съм ви супер блаагодарен ако споделите впечатления за трасето че с тия тежки раници на гърба ще си ... мамата.[/color]
[/quote]

аз съм се стегнал
а относно трасето - бая тежичко
особено ако те хване порой...
+ около река Мугла(където минава маршрута) липсват няколко моста + след тея дъждове, може и по-зле да е станало за последните 2 седмици
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот velco » Пет Юли 15, 2005 3:12 pm

[quote="bikerider"]
Да беше казал процент като 71.2%... на око поне да звучиш достоверно... :usclap:
[/quote]

Та кат стана дума за проценти, ти до колко стигна с твойта рамка? :rofl::beer:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Bodom » Пет Юли 15, 2005 3:21 pm

Много добре съм прочел какво е написал батко TOYAGA, bikerider-e и съм забелязал всички подробности в гениалният му пост. Но съгласи се, че той поражда излишни спорове. Появява се той и започва да обижда съфорумците ("смешник", "избърши си сопола"), вместо да каже "не съм съгласен". Има и други примери, но ме мързи да ровя.
Аватар
Bodom

Мнениеот bikezilla » Пет Юли 15, 2005 3:31 pm

[quote="shotlandetsa"]

[/quote]

Сподели кои части от маршрута и в каква посока смятате да ги обикаляте, ще ми бъде по-лесно да ти дам адекватна информация какво те очаква...
Аватар
bikezilla

Мнениеот bikerider » Пет Юли 15, 2005 3:32 pm

[quote="velco"]

[quote="bikerider"]
[/quote]

Та кат стана дума за проценти, ти до колко стигна с твойта рамка? :rofl::beer:

[/quote]

Мхм... 23.45% НАПРЕДВАМЕ :rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Юли 15, 2005 3:35 pm

[quote="bodom"]

Много добре съм прочел какво е написал батко TOYAGA, bikerider-e и съм забелязал всички подробности в гениалният му пост. Но съгласи се, че той поражда излишни спорове. Появява се той и започва да обижда съфорумците ("смешник", "избърши си сопола"), вместо да каже "не съм съгласен". Има и други примери, но ме мързи да ровя.
[/quote]

И кфо? Поражда излишни спорове откъм кого? Откъм него?
Виж какво написа Шотландеца.

Edit: не че се изживявам като раздаващ правосъдие (казвам го предварително да туширам разни комплексари, не теб), но защо просто не приложиш собствената си логика към себе си. Кажи "TOYAGA не съм съгласен с изказа ти" и толкова. Или търсиш справедливост?

Edit2:
Глей са пич. Днеска съм в лигаво настроение и затова ще ти кажа няколко неща напреки:
Кажи ми когато лицето X каже на лицето Y "ти си еди-какъв-си", как страничните хора разбират, че X обижда Y? Сещаш се нали - когато Y каже "ама ти що ме ОБИЖДАШ".
Та искам да кажа, че в обидата субект е адресата на репликата Y - той дефинира изказването на X като обида. Самата "обида" е имагинерно явление съществуващо само във възприятията на Y. Така че, ако ти звучи като обида, замисли се защо на ТЕБ ти звучи като обида. Просто е нали?

цитирам Dune:
"When strangers meet, great allowance should be made for differences of custom and training."

Ако искаме да се караме, начини винаги ще се намерят. Ами ако не искаме? Откъде да започнем?
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Пет Юли 15, 2005 3:46 pm

[quote="MAN6"]

а ти къф си ??? :)
[/quote]

Я съм извънземен и не разбирам от ръкавици (то да беше само от това). :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Bodom » Пет Юли 15, 2005 3:51 pm

[quote="bikerider"]
Или търсиш справедливост?
[/quote]

Именно :beer:
Относно твоят edit2: Твърдиш, че не се зароди спор между TOYAGA и HepBeH_XaMcTep заради изказването на TOYAGA ?!? Не съм съгласен!
Аватар
Bodom

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юли 15, 2005 3:53 pm

Аз пък карам с домакински, гумени, жълти от 90 стотинки:D Много са удобни, лесно се надуват (като ги надуеш приличат на виме на крава) и винаги можеш да си ги нарежеш и да си залепиш гумата с тях:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Юли 15, 2005 4:00 pm

[quote="bodom"]

[quote="bikerider"]
Или търсиш справедливост?
[/quote]

Именно :beer:
Относно твоят edit2: Твърдиш, че не се зароди спор между TOYAGA и HepBeH_XaMcTep заради изказването на TOYAGA ?!? Не съм съгласен!
[/quote]

Не твърдя такова нещо, само казвам, че е не е готино да се приема всяка реплика на въпреки като обида. И не говоря за Хамстера и TOYAGA, a за теб и TOYAGA. Нооо... няма значение - това е пак лично мнение - моето. Не съм ничий адвокат, ама пак казвам ако искаме да се караме, начините винаги ще се намерят. Аз пък не ща и затва днес апелирам за спокойствие и СМЕХ :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пет Юли 15, 2005 4:20 pm

@ bikerider

Верно голем СМЕХ! :D:D:beer: Всеки път си умирам от смех, когато някой такъв :baby: като Y вземе да се набира и да се пени, вместо просто да си обърше кротко цифката, да си седне на гъза и да слуша повече, отколкото да плещи...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пет Юли 15, 2005 4:31 pm

[quote="TOYAGA"]
Всеки път си умирам от смех, когато някой такъв :baby: като Y вземе да се набира и да се пени...
[/quote]

QEF :D:beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот LiFo » Пет Юли 15, 2005 5:59 pm

Хахаха, доста интересна тема се оформя тук.:evil::lol2:

А сега относно ръкавичките...
От два сезона карам с ето [url=http://www.specialized.com/bc/SBCEqProduct.jsp?spid=9974]тези [/url](мойте са червени).До този момент съм наистина много доволен от тях.Удобни и изглеждат добре.

Относно за това колко хора карат със 661, ами то няма особено значение, важното е да си вършат работата и да са удобни.А за TLD не се и съмнявам...те почти винаги са the best, но не бих отказал да пробвам повече техни продукти, за да не коментирам на базата на информация от чужди източници.:confused:
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот flow » Пет Юли 15, 2005 6:05 pm

бе незнам кои на кого е аджокат, ама се жидq че ако [TOYAGA] прадне [bikerider] ще се насере

добре че карам без ракажици да не ме карат да барша цифки
move like a river
flow

Рейтинг: 1200

Мнениеот shotlandetsa » Пет Юли 15, 2005 7:02 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]
особено ако те хване порой...
+ около река Мугла(където минава маршрута) липсват няколко моста + след тея дъждове, може и по-зле да е станало за последните 2 седмици
[/quote]

ние имаме 8 дни включително и за отиване и връщане. т.к. не познаваме добре родопите, ще караме по трасето на паралелната вселена. разпечатали сме си карти , телефони на хижи/хотели и т.н.
затова попитах, т.к. не змам какво е трасето и дали за това време от чепеларе ще стигнем до триград, без да сме припаднали 15 пъти от бързане (демек ще караме лежерно, нали това е нашата отпуска все пак :) )
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Мнениеот bikerider » Пет Юли 15, 2005 7:04 pm

[quote="flow"]

бе незнам кои на кого е аджокат, ама се жидq че ако [TOYAGA] прадне [bikerider] ще се насере

[/quote]

Не знам кой как пише, но е факт, че се кефя на правописа на TOYAGA, поне пише на български.

Видя се също, че говориш за хора, които и хал хабер си нямаш какво представляват. Да ти казвам ли това как се нарича, моето момче?
Аватар
bikerider

Мнениеот gladstone » Пет Юли 15, 2005 7:18 pm

Spored men tiq sporove razvodqnvat tolkova neprili4no mnogo temite, 4e az sega za vremeto, koeto izgubih da 4eta tiq pulni oligofrenii 6tqh da si digna bunny hop-a s o6te 10 sm...
4e toyaga se kara s 99.37% ot user-ite v toq forum - ok, ma neka si ima otdelna tema za tova, primerno - toyaga's rampage 05'. Ama taka poneje nqkoi nqma kvo da pravi i vse 6te nameri nqkude da se zaqde 6toto navunka vali i ne moje da kara primerno stava glupavo i mn dosadno za drugite "4etq6ti" user-i.
Aaaai :peace::beer:
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот bikezilla » Пет Юли 15, 2005 8:22 pm

[quote="shotlandetsa"]

ние имаме 8 дни включително и за отиване и връщане. т.к. не познаваме добре родопите, ще караме по трасето на паралелната вселена. разпечатали сме си карти , телефони на хижи/хотели и т.н.
затова попитах, т.к. не змам какво е трасето и дали за това време от чепеларе ще стигнем до триград, без да сме припаднали 15 пъти от бързане (демек ще караме лежерно, нали това е нашата отпуска все пак :) )
[/quote]

8 дни са предостатъчни за спокойно и айляшко минаване по трасето.
За да тръгнете по трасето в Чепеларе питайте за хотел-ресторант "Шоки". Ако влизате в града от север (от към Пловдив) малко след бензиностанция на "Петрол" вдясно от пътя има отбивка на дясно точно преди един мост. Отбивката тръгва по десния бряг на рекичка. По нея ще стигнете до въпросния хотел, малко по нататък по същата улица излизате на хубав асфалт, който малко по късно става черен път. Скоро след хотела са първите табели (дано още стоят). Табелите представляват жълт квадрат с черен кант, черен силует на колоездач и червено триъгълниче за стрелка.
По черен път (близо 10-12км) се изкачвате до местността "Мечо гробе", оттам спускате към Широка лъка, дотук 20км. Ако по време на спускането стигнете до съмнително маркиран или въобще немаркиран разклон - следвайте най-логичният път! (под най-логичен се разбира път който изглежда най-често използван) На състезанието на това спускане имаше загубили се колоездачи.
От Широка лъка до с. Гела имате близо 10км изкачване по асфалт, ако го катерите в големите жеги - бая ще се изпотите;)
С.Гела или малко след това х.Ледницата е добро място за първа нощувка.
От х.Ледницата имате малко катерене до "превала" (1900+ м :о), оттам спускане по черен път към Мугла. Черният път освен с наша маркировка е маркиран и с червена маркировка към мугла. Около 2 км след началото на спускането червената маркировка тръгва надясно в гората по пряка пътека. Там има кол с наша (жълта) табела която сочи да продължите по пътя. Ако харесвате технични и екстремни пътеки обаче може да пробвате пряката пътека към Мугла - доста трудна и интересна е , а също и красива!
Ако решите да продължите по черния път, около 6-7км след началото на спускането се стига до кръстовище на което единият път тръгва да катери покрай една река. Верният път обаче е надолу по същата река - прави се обратен завой!
Там би трябвало да има 2 (или 3) наши табели, но тъй като още втория ден на състезанието всички (!!!) табели в Мугла бяха задигнати, малко се съмнявам дали въпросните табели все още стоят на това кръстовище.
В селото може да се оправите и без табели, питайте местните за пътя покрай мугленска река.
Не обръщайте внимание на изявления от типа "От N години никой не минава оттам, не може да се мине!!!" [ 2<=N<=10 ] - минава се спокойно.
По пътя покрай мугленска река липсва точно [b]един[/b] мост, дори след валежите последните 10дни ме съмнява да е паднал и друг, щом са оцеляли зимата , ще оцелеят и сега. Проблемът по този път са свлачищата и отмиванията на пътя. На места бяха останали около 40см широко парче от пътя за минаване - [url]http://bikedir.com/usr/did/maraton_2005/target88.html[/url]
За всеки случай - не си сваляте каските там.;) Посредата на пътя има една много хубава чешма с голяма беседка - по-хубаво място за обяд няма да намерите - [url]http://bikedir.com/usr/did/maraton_2005/target84.html[/url]
След като излезете от мугленска река на асфалтовия път - наляво тръгвате за Триград, или надясно за Ягодина. Там маркировката също май е задигната, така че ще се ориентирате по пътните табели. Ако тръгнете към Ягодина първо ще достигнете У-кръстовище , на което свивате наляво, минавате покрай язовирната стена на един язовир и на следващото У-кръстовище отново сте наляво (ако отцепите на дясно отивате в Доспат)
Съвсем скоро след второто кръстовище ще минете през тунел (ако не минете през тунел - объркали сте пътя;))
По-късно ще стигнете до разклон на който има висока беседка. Там има зелена табела "Ягодина" сочеща надясно, но това се отнася за пещерата.
Има и синя "Ягодина" сочеща наляво - натам е за селото. При този запас от дни задължително отделете време да разгледате пещерата, няма да съжалявате.
Имайте предвид, че пътят между Ягодина и Триград е маркиран в тази посока (Ягодина -> Триград).
От Триград състезанието се проведе по червената туристическа маркировка за Мугла през местността Чаирите. Там жълти табели няма, маркировката беше с лентички на Шимано, тъй като този етап от маршрута беше импровизиран.
[url=http://www.mtb-bg.com/photos/Parallel_Universe/PU_024.jpg]Така[/url] изглежда началото на този маршрут.
Ако решите и вие да минете оттам имайте предвид, че точно тази част от маршрута (Триград->Чаири->Мугла) се оказа най-изтощителна и трудна за всички състезатели, така че най-добре и отделете един цял ден.
От Мугла до превала - по същия черен път който сте спуснали на отиване към Мугла. Помнете, че малко преди превала ще видите [b]последната[/b] чешма по пътя. По "панорамния" път м/у Превала и хижа Студенец няма чешми (освен една на асфалтовото кръстовище с пътя за х.Перелик, но това е на около 25км от Превала). До х. Студенец не би трябвало да имате проблеми с ориентирането.
Маршрутът за третия ден от състезанието тръгва от "Малинките". В самият комплекс Пампорово има (дано стоят) табели от хотел Евридика до Малинките. Точно до Малинките маркираният от нас черен път се отклонява наляво от асфалтовия път Пампорово-Широка лъка.
По този черен път, следвайки колоездачната маркировка ще слезнете в с. Стойките. В селото се придвижвате до главния път Пампорово-Широка лъка, на Т-образното кръстовище с този път поемате наляво, и 50 метра след кръстовището се прави обратен завой зад една 2етажна бяла къща и се поема нагоре по черен път. Не се знае дали колоездачната маркировка все още стои там (местните жители май не я харесват много-много).
По този черен път ви чакат около 8км изкачване (дано маркировката по него стои, помнете че имате да направите около 4 обратни завоя) до билото и оттам дълго и приятно спускане към Чепеларе.
Извинявам се че развалям хубава кавга в темата с тези дълги писания, но се надявам да съм бил полезен. Приятно каране, shotlandeca!:)
Аватар
bikezilla

Мнениеот flow » Пет Юли 15, 2005 9:04 pm

[quote="bikerider"]

[quote="flow"]

[/quote]

Не знам кой как пише, но е факт, че се кефя на правописа на TOYAGA, поне пише на български.

Видя се също, че говориш за хора, които и хал хабер си нямаш какво представляват. Да ти казвам ли това как се нарича, моето момче?
[/quote]

бражо моито момче пак се заqде за наи-подходqщото нещо :clap:
и аз не знам кои как пише но е факт че нqмам кирилица а прежодачката записжа настроиките ж куки, които се триqт през нqколко часа :asshole:

не си пражи труда да ме убейдажаш че не жийдам тиq хора какжо пишат ж този форум

гладстоне, и отделен раздел да има пак никои нqма да пише там по предназначение.
тапото е че тожа стажа жаж жсичи посещажани от мен форуми :bawling:
move like a river
flow

Рейтинг: 1200

Мнениеот shotlandetsa » Пет Юли 15, 2005 9:32 pm

много ти благодаря bikezilla за описанието :beer:
аз го снимах с апарата цялото, т.к. какъвто съм си малоумен повече от 4 реда наведнъж не мога да запомня :rofl:

ние с момичето ми май няма да се върнем, т.к. много ще и дойде на нея. Нейното колело го има от 1 месец и е минала не повече от 50-80 км с него не искам да я натоварвам, а пък и може да поспрем на някое красиво място за ден два :bouncy:

Още веднъж мерси много френд :), а другите гледам продължават да се джавкат :lol2:
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

ПредишнаСледваща

Назад към Архив