ProMax - Не спира...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

ProMax - Не спира...

Мнениеот getdown » Съб Юни 18, 2011 8:33 pm

Колегата е постнал подобна тема, но при мен нещата са други...

Та... Дискова , предна ProMax не я бях слагал от... година, даже две... Самата дискова с Диска са си комплект като датират от преди.... 4-5 години.
Машинките са от най-простите, директно болт он и карай... та ама... не спира...
Факт 1: настройката е супер няма проблеми с нея.. то няма и настройка...
Факт 2: дали с малко ход на лостчето или много ... пак същия резултат няма подобрение на спирането.
Факт 3: Преди това диска се е трил в Shimano 485... или от тези ниския клас... немога да видя на него какво пише в момента...
Факт 4: Това Shimano го сложих задно и затова сложих ProMax-а отпред. Но... и ДВЕТЕ НЕ спират... Задната почна малко да се пооправя...
Факт 5: Накрадките са баш от както съм ги купил комплект с диска... не са сменяни но са на не по-малко от 60% и двете!
Факт 6: И двата ми ротора, преден и заден са 160мм.

Та... къде е проблема в предната спирачка се търси в задачката... Монтирана е на Suntor DJ. Дали да не се занимавам и да вземам хидравлики или да си поиграя ?
Колкото по-бързо караме,
Толкова по-дълго се таркаляме по земята!
ПО-КРОТКО !!! ЖИВЕЙ МИ СЕ !!!
getdown

Рейтинг: 1200

Re: ProMax - Не спира...

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Юни 18, 2011 11:30 pm

...нормално е .

HINT:мазно, мазно
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Юни 20, 2011 10:37 pm

Спирачната сила е разпределена 70:30 в полза на предната спирачка. Т.е. за да ти блокира гумата там се изисква два пъти повече сила. От спирачка като Promax не може да очакваш добра спирачна сила, особено като предна. Възможно е линията от брони, жила и капачки да е стара, зацапана, пречупена. Лоста може би е нисък клас с ниска производителност. Роторите и накладките на промакс-а също се характеризират със слаба спирачна сила.
Тази спирачка не може да се оптимизира като работа или това би струвало много парички. Не се и предлагат по-висок клас накладки за тази спирачка.
Решението поне според мен:
Нов спирачен апарат Shimano BR-M416
нов ротор shimano
нови брони, жила и капачки

Не може с дъски и пирони да строиш совалка..
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот royalracing » Вто Юни 21, 2011 8:38 pm

EccentricMOTION написа:Спирачната сила е разпределена 70:30 в полза на предната спирачка. Т.е. за да ти блокира гумата там се изисква два пъти повече сила. От спирачка като Promax не може да очакваш добра спирачна сила, особено като предна. Възможно е линията от брони, жила и капачки да е стара, зацапана, пречупена. Лоста може би е нисък клас с ниска производителност. Роторите и накладките на промакс-а също се характеризират със слаба спирачна сила.
Тази спирачка не може да се оптимизира като работа или това би струвало много парички. Не се и предлагат по-висок клас накладки за тази спирачка.
Решението поне според мен:
Нов спирачен апарат Shimano BR-M416
нов ротор shimano
нови брони, жила и капачки

Не може с дъски и пирони да строиш совалка..

Съветвам те да вземеш апарата Shimano Br-M416,това дзвер издържа на Боровец като задна спирачка без да ми прави проблеми(поне 10 спускания направих с нея и не е мръднала) отделно още поне 15 спускания на Витоша и още държи..Друг е въпроса,че не я карам по предназначение :D .Също така са важни бронята и лостчето .Препоръчвам ти Shimano Deore лост и Shimano броня..Просто забравяш за всичко.А и при механиките центровката му е майката!
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Назад към Веломеханик