ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: ИНЦИДЕНТИ !- ВАЖНА ТЕМА -!

Мнениеот amstel4o » Сря Юни 22, 2011 8:07 pm

Здравей Falcor първо недей да говориш без да знаеш после,че съм си чист софиянец :eyebrow: а до това за всички от Пловдив каквото щат да си мислят но има такива дето карат като изкукали и съм написал,ЧЕ НЕ СЪМ НА 100% сигурен дали беше с пловдивски номер :eek3:
Аватар
amstel4o

Рейтинг: 1163

Мнениеот veskoz » Чет Юни 23, 2011 8:13 am

По-добре спри да пишеш. Излагаш се.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот amstel4o » Чет Юни 23, 2011 1:28 pm

Възможно е :agree:
Аватар
amstel4o

Рейтинг: 1163

Мнениеот THEZOGGO » Чет Юни 23, 2011 2:59 pm

ivan_radev1 написа:Някой има ли повече информация?

http://www.focus-news.net/?id=n1536796

През уикендите по северните склонове на Витоша е пълно с туристи, ако не можете да карате другаде, поне го имайте предвид и се съобразявайте с тях!

Mного неприятен инцидент. Дано жената да се възстанови бързо и напълно.

Такива неща като този инцидент вредят на цялата MTБ общност. За съжаление има доста колеги които не се съобразяват с пешеходните туристи, което е много жалко. Пешеходните туристи не са длъжни да се съобразяват с нас. Пешеходните туристи са в планината много преди нас и това трябва да го помним като караме където и да било.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот bikerider » Пет Юни 24, 2011 1:08 pm

THEZOGGO написа:Такива неща като този инцидент вредят на цялата MTБ общност. За съжаление има доста колеги които не се съобразяват с пешеходните туристи, което е много жалко. Пешеходните туристи не са длъжни да се съобразяват с нас. Пешеходните туристи са в планината много преди нас и това трябва да го помним като караме където и да било.

С риск да ми се разсърдиш, тази формулировка първо не е вярна (вярна е само в частност) и второ е вредна, защото предизвиква обратни реакции. Все пак планините са за всички. Достатъчно е да се посочи, че това което казваш важи 1000% за природните паркове като Витоша. Не всички планини са с такъв статут. Що се отнася до пазенето на туристите като принцип - ако човек сам не се сеща защо трябва да ги пази, значи е тъп по природа и така или иначе няма да разбере/спази закона и правилниците, т.е. няма никакъв смисъл да му се обяснява.

Просто трябва да се четат и спазват законите. Толкова е ясно и просто написано, кому са нужни разтегливи формулировки провокиращи конфликти на основа кой къде бил преди някой друг?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот veskoz » Пет Юни 24, 2011 1:52 pm

bikerider написа:...ако човек сам не се сеща защо трябва да ги пази, значи е тъп по природа и така или иначе няма да разбере/спази закона и правилниците, т.е. няма никакъв смисъл да му се обяснява...

:agree: :agree: :agree:
Как беше... "Акълът идва бавно и болезнено. Възможно е и въобще да не дойде... тогава остава само болката."
Аватар
veskoz

Мнениеот Ozzie » Пет Юни 24, 2011 8:18 pm

Alpina написа:А някой знае ли какво е състоянието на http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 1263751409

mrdaka написа:Не, но предполагам че е жив. Надявам се бай Младен да се възтанови. Ако някой знае нещо да пише.

viewtopic.php?f=9&t=92680&p=756493#p756493
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Asen6o » Нед Юни 26, 2011 11:11 am

ivan_radev1 написа:Някой има ли повече информация?

През уикендите по северните склонове на Витоша е пълно с туристи, ако не можете да карате другаде, поне го имайте предвид и се съобразявайте с тях!

ПСС написа:На 19.06.2011г. в 15.20ч. в ЦДП е получен сигнал за пострадала жена, блъсната от велосипедист по пътеката от м. Златни мостове към х.Бели брези. Причинилият инцидента велосипедист е избягал от мястото, без да окаже помощ.
Сформиран екип от трима спасители и лекар от наряда на б.Алеко и охраната на приключилото състезание по ендуро, пристигна в 16.20ч. на мястото на инцидента.
Жената бе с котузна рана на главата, комоцио, котузия на шийни прешлени, фрактура на лява предмишница. Хронични заболявания - артериална хипертония, бронхиална астма, бъбречнокаменна болест, артрит.
Прегледана от лекар, имобилизирана с шийна яка, вакумматрак, включена на кислород с назален катетър. Транспортирана до х. Бели брези.
В 17.45 предадена на екип на ЦСМП в стабилно състояние.

Срам ме е от такива олигофрени. Да имаше едно копче дето ги изстрелва всичките на Марс.. да си се трепят там..
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот penmark » Нед Юни 26, 2011 11:27 am

Какво няма да те е срам. Е такъв да попадне на Любо Чука, само той ще го оправи.
Аватар
penmark

Мнениеот codename47 » Вто Юни 28, 2011 10:55 am

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/rep ... ylaka.html
доста сходни инциденти но от различни гледни точки. Дано пострадалите се оправят, а причинителите :puke:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот cvb » Вто Юли 12, 2011 5:44 pm

майка да не си..Изображениекой съм азИзображениевелосиРАПТОР цъкащите минуси имат малка пишкаИзображение
Аватар
cvb

Рейтинг: 859

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юли 17, 2011 9:56 pm

Дано момчето да се възстанови напълно и бързо.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот moor » Пон Юли 18, 2011 12:13 pm

bikerider написа:Просто трябва да се четат и спазват законите. Толкова е ясно и просто написано, кому са нужни разтегливи формулировки провокиращи конфликти на основа кой къде бил преди някой друг?

Значи teenager-а който туко що си е взел bighit-a и ми казва че днес се качва за пръв път знае законите и пътеките на Витоша?Самия той най-вероятно не подозира че съществуват такива хора които се катерят по пътеките.Мисля че ако те ударят близо 100 кила движешти се със 50км ще разбереш защо са нужни.Има ли хора които следят за спазването на законите има ли глобени...Мисля че закони няма.
Аватар
moor

Рейтинг: 1267

Мнениеот veskoz » Вто Юли 19, 2011 12:58 pm

moor написа:Мисля че закони няма.

Глупости.
Закони си е имало, има и ще има. Нарушители също. Нормално. Няма кой да следи за спазването им! Това вече - не е нормално!
Аватар
veskoz

Мнениеот moor » Вто Юли 19, 2011 1:38 pm

veskoz написа:Няма кой да следи за спазването им! Това вече - не е нормално!

Това имах в предвид.
Аватар
moor

Мнениеот bikerider » Вто Юли 19, 2011 4:01 pm

@moor: и все пак непознаването на законите и правилниците не е никакво оправдание и не може липсата на налагане да служи за смокиново листо на социопатите. Отговорността на всеки да познава и спазва законите е пряка и лична.
Аватар
bikerider

Мнениеот thepowerofone » Вто Юли 19, 2011 7:47 pm

Да се разпиша за протокола тук - преди около месец и мен ме удари кола, бях с Трека си. Отне ми предимството и ме халоса отдясно. Всъщност, аз не съм се "борил" с него за предимство, той изчакваше на кръстовище, а аз си се движих по главната. Е, реши да тръгне точно кокгато бях вече пред него. Гледаше на другата страна за идващи оттам коли. Освен охлузните рани, най-зле бяха дясното ми коляно, което беше жестоко навехнато, и дясното ми стъпало, което явно се беше набило я в рамката, я в курбела. Около седмица не можех да стъпвам изобщо на десния си крак, но на втората седмица започнах да излизам с колело (Кроса). Вече съм почти на 100% възстановен, но още чакам обезщетението от гражданската на шофьора. Вината, според протокола от КАТ, е изцяло негова. Между другото, от тогава карам ВИНАГИ с жилетка и каска, въпреки че нямах и драскотина по главата, но каската е ярка и това спомага да те виждат по-добре.
Велосипедът... ами драскотини, дребни компоненти кривнати (слава богу подменяеми) и унищожена предна капла. Отначало бях сигурен, че рамката и вилката са "мармалад", но късмет, не са мръднали изобщо. А колелото беше хвръкнало на около 10 метра от удара, а аз се бях приземил също далеч от него... Та, наплетох си нови капли. Малко снимки на кривата капла и новите: http://thepowerofone.snimka.bg/other/tr ... 7870.0.big
Аватар
thepowerofone

Мнениеот moor » Вто Юли 19, 2011 9:06 pm

bikerider написа:@moor: и все пак непознаването на законите и правилниците не е никакво оправдание и не може липсата на налагане да служи за смокиново листо на социопатите. Отговорността на всеки да познава и спазва законите е пряка и лична.

Хех аз съм съгласен с теб, но всички знаем каква е реалноста на Витоша.Много колела, много туристи и достатъчно инциденти.
Аватар
moor

Мнениеот subritual » Вто Юли 19, 2011 10:22 pm

thepowerofone написа:.... но още чакам обезщетението от гражданската на шофьора.

Много ще се радвам да споделиш развръзката и колко пари са ти платили. :agree:
Аватар
subritual

Мнениеот thepowerofone » Чет Авг 11, 2011 1:39 pm

subritual написа:
thepowerofone написа:.... но още чакам обезщетението от гражданската на шофьора.

Много ще се радвам да споделиш развръзката и колко пари са ти платили. :agree:

Здрасти, вчера получих писмо от застрахователната фирма - Български Имоти (които май са едно с Булстрад). За телесните повреди ми изплащат 800 лева, а за лекарствените разходи към това - още 27 лева. За велосипеда, предполагам, ще има още нещо допълнително, скоро ще науча. С оглед на това, че нямам сериозни трайни увреждания след инцидента (освен белезите от раните), сумата ми се струва адекватна.
Аватар
thepowerofone

Мнениеот royalracing » Нед Авг 14, 2011 12:24 am

Здравейте,не ми се правеше нова тема и реших да съобщя тук:
ВНИМАВАЙТЕ В РАЙОНА НА ЗАПАДЕН ПАРК!
Онзи ден приятел сам си е обикалял парка с велосипеда си,забелязал 3 странни момчета гледащи го,но не обърнал внимание,продължил да си кара и след 1 час го засекли и 1вия го бутнал от колелото,2рия хванал за врата, 3тия гледал..Опитали се да му вземат колелото(Крос Ендуро),дръпнали го и паднал.Тръгнал да удря едното момче което го е хванало за врата,а през това време другото взе колелото и побягна,но след 10тина метра натиснало предната сприрачка която е хидравлика и се озовало пред колелото.Приятелят ми си взел колелото и побягнал...Местността е до Мак Доналдс,до долната чешмичка.Момчетата са били на приблизително 15години,175см високи,2ма слабички и един пълен,1ният от тях мургав!
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот kakagana » Нед Авг 14, 2011 11:44 am

Велосипедистка загина след удар от 20-годишен шофьор :crap:
http://news.ibox.bg/news/id_744215999
Аватар
kakagana

Рейтинг: 1240

Мнениеот THEZOGGO » Нед Авг 14, 2011 12:51 pm

codename47 написа:http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/rep ... 603073396-причинителите :puke:

Eй, тия коп*****а с моторите..., ма******а им... :banghead: :(!:

Гледам ги от моя прозорец, има една права, дълга към 400 м, взимат я за 5-6 секунди. Движат се като ненормални, тяхната кожа...
За какво им е да карат толкова бързо, за кво им е... По тоя начин чустват че им е по-голям х** ли..., така ли се свалят п****, като караш с 200 км над ограничението... е*** ги и в комплексарите...

Вчера вечерта две леки коли по ул. Черковна по посока на Румънското посолство се движиха със сигурност поне с 200 км, добре че бях в противоположна посока и ги видях, едвам успях да се кача на бордюра, чак въздушната струя стигна до мен, а бях на около 10 м.

Кога най-накрая ще има толерантност на пътя...

Да загиват бе, да мрат, да се мачкат в дървета, но без да взимат чужди животи... :(!:

Като стана свидетел на някое кръстовище, на катастрофа, причинена от минаване на червено или отнемане на предимство, направо мед ми капе от сърцето.

Дано колегата Младен Белчев се възстанови напълно. Стискам най-искрено палци да успее да направи карането което е запланувал за след година. :agree:

kakagana написа:Велосипедистка загина след удар от 20-годишен шофьор :crap:
http://news.ibox.bg/news/id_744215999

А пък тия с ново взетите шофьорски книжки... лелееее :(!:

Не знам, не знам, нямам думи, тия скапани пикльовци, дето не могат да си напишат имената се качват на коли и след това взимат чужди животи. :(!:

Драконовски мерки трябват, драконовски, а тия 240 хрантутници дето си седят на топло през зимата и на хладно през лятото, че и пари взимат за тваи то не малко, кво правят, вместо да правят такива закони, че да не се сетиш да правиш нарушение, те си бъркат по цял ден в г***.
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот DonDanito » Нед Авг 14, 2011 5:58 pm

THEZOGGO написа:...

Абсолютно подкрепям!!
Сори за :offtopic:
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот Alpina » Нед Авг 14, 2011 7:34 pm

Кое - че се кефи, когато някой минал на червено е затрил някой преминаващ на зелено?
Че идиотите са само сред мотористите и тези с новопридобити книжки?
Пълни глупости!

Осъзнайте се и се огледайте, за да видите че същата история е и сред колоездачите!

Как пък винаги когато има блъснат колоездач, веднага обвинявате шофьора на колата... Хайде застанете на произволен светофар и пребройте колко колоездача ще преминат на зелено и колко ще пресичат на червено, пък било и до средата (всъщност те са рядкост)...

Къде сте тръгнали да обвинявате само другите, като положението сред нас е още по-зле?!?!?!?!?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Нед Авг 14, 2011 9:45 pm

Абе важното е да се пишат нови и нови закони... шъ съ опраим :deal:
Аватар
bikerider

Мнениеот Harka » Нед Авг 14, 2011 11:33 pm

THEZOGGO написа:...

Абе, я вземи се успокой малко. Толерантност... виж се какви тъпотии си надрънкал...
Аватар
Harka

Мнениеот subritual » Пон Авг 15, 2011 7:43 am

Ами изглежда колоездача е равен с пешеходеца,според закона.Не се изисква някакъв ценз за това, нито отговорност.
Неможе да се санкционира.
А като сгазят пешеходец, дори и на магистралата, шофьорите са виновни малко или много.
В действителност е проблем особено, когато шофьорите не очакват бързо движещи се обекти (колоездачи)
Но всяко нещо с времето си и от самосебеси според мен.Наблюдавам една велоистерия напоследък покрай бъдещите велоалеи, която неминуемо ще доведе до повече произшествия и може мързеливите катаджии да ги накарат да правят поне забележки.
Аватар
subritual

Мнениеот Alpina » Пон Авг 15, 2011 8:26 am

subritual написа:Ами изглежда колоездача е равен с пешеходеца,според закона.Не се изисква някакъв ценз за това, нито отговорност.

Предполагам имаше предвид с автомобила? Това е и така, и не е така. Велосипедистите си имат индивидуални права, задължения и забрани - така както е с автомобилистите, така както е и с пешеходците, както е и с останалите участници в движението.

subritual написа:Не се изисква... ..., нито отговорност.
Неможе да се санкционира.

Това изобщо не е вярно. Ако изпълнителната власт не си върши работата, не значи че това в така. Имало е даже случаи в които са искали да отнемат точки от шофьорска книжка, когато пък са прекалили във вживяването си като такава ;)

Както каза bikerider - не е нужно нищо повече от това, отговорните органи да си вършат работата и със сега действащото законодателство. Ако ще още 10 пъти по толкова закони да има - няма ли кой да съблюдава за спазването на всички точки по тях, а не само определени, то ще има повече от нормалното количество нарушители, както и последствия.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот mover » Сря Авг 17, 2011 6:28 pm

http://podtepeto.com/article.php?id=6048
Добре, че и двамата са живи!
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

ПредишнаСледваща