Проблем с RockShox Pike 409 U-turn

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблем с RockShox Pike 409 U-turn

Мнениеот Voltage » Пет Юни 24, 2011 8:57 pm

Наскоро си купих гореспоменатата вилка втора ръка от тук(Прдавача се беше опитал да си избие пеперудката без резултат,защото имаше и долна тапа за хедлок и ми докара редица небивалици).Отначало изникна проблем с някакво странно пукане - мислех си че е нещо от Gate-а ,но в последствие разбрах че е от чашките..както и да е разбих пеперудката ,която беше заседнала в стержена но хедлока немога да го сваля.После си набих нова пеперудка и като монтирах вилката на колелото и направих един тестдрайв останах с чувството ,че криви на дясно като отпусна кормилото (като си пусна ръцете от него).Идват ми са две неща в ума ,от което може да е това кривене :
1.Или нещо чашките са се бъгнали
2.Или вилката е осукана .. не съм сиг дали ако е осукана ще криви.
Моля ви да оставите по едно мнение от какво може да е и как може да се оправи.. :agree:
Аватар
Voltage

Рейтинг: 1198

Re: Проблем с RockShox Pike 409 U-turn

Мнениеот walkmaner » Пет Юни 24, 2011 9:06 pm

И аз имам същото пукане (вилката ми е Manitou). Първо бях с една рамка (Leader Evolution), после си купих друга (Sprint EntErtain), но проблема с пуканаето продължи. Изглежда така, че е от чашките, но аз мисля че е нещо от стержена. Ако може дайте съвети. :dontknow: :D :beer:
walkmaner

Рейтинг: 1178

Мнениеот Voltage » Пет Юни 24, 2011 10:19 pm

walkmaner написа:И аз имам същото пукане (вилката ми е Manitou). Първо бях с една рамка (Leader Evolution), после си купих друга (Sprint EntErtain), но проблема с пуканаето продължи. Изглежда така, че е от чашките, но аз мисля че е нещо от стержена. Ако може дайте съвети. :dontknow: :D :beer:

Аз проблема с пукането го оправих лесно щото отначало нямах пеперудка и нямаше какво да ми обере луфта ,сега вече имам и не ми пука .. А иначе ако ти пука .. нови чашки :agree:. Мен въпроса ми беше как да оправя кривенето ,защотото е кофти
Аватар
Voltage

Мнениеот Voltage » Нед Юни 26, 2011 8:49 am

Voltage написа:Наскоро си купих гореспоменатата вилка втора ръка от тук(Прдавача се беше опитал да си избие пеперудката без резултат,защото имаше и долна тапа за хедлок и ми докара редица небивалици).Отначало изникна проблем с някакво странно пукане - мислех си че е нещо от Gate-а ,но в последствие разбрах че е от чашките..както и да е разбих пеперудката ,която беше заседнала в стержена но хедлока немога да го сваля.После си набих нова пеперудка и като монтирах вилката на колелото и направих един тестдрайв останах с чувството ,че криви на дясно като отпусна кормилото (като си пусна ръцете от него).Идват ми са две неща в ума ,от което може да е това кривене :
1.Или нещо чашките са се бъгнали
2.Или вилката е осукана .. не съм сиг дали ако е осукана ще криви.
Моля ви да оставите по едно мнение от какво може да е и как може да се оправи.. :agree:

Оправих проблема .. било е нещо от каплата :agree:
Аватар
Voltage

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд