xcrider написа:Zx-4 , е за мен по-добро.Може да няма хидравлики, като кроса(които всъщност са най-евтините на шимано), но е с хубава скоростна система (обтегач аливио).Все пак е драг. Предполагам и зх-4 е по-лек. На грх8 веригата само му се удря в рамката. Въобще за мен грх-а е пълен ш*т!Нека хората, които го притежават, да не се обиждат, това си е мое мнение. Рамката му не е проектирана от крос понеже нищо хубаво не могат да направят, а са дали на друга фирма да я проектира.
За това лято съм се замислил да си взема зх-4 .![]()
Иначе за размер те съветвам да си вземеш 18" или 20" -, която ти е по удобна.
penmark написа:Преди да взема кроса го гледах тоя драг. И кроса е една идея по-добър.
penmark написа:Малко ли е? Определено са по-добри от тектрото за 59лв на драга. Команди и преден дерайльор acera, срещу алтуса на драга. Казах, че е една идея по-добро, а не че е на светлинни години пред него.
penmark написа:Не знам. Аз бих избрал вибрейк пред евтина механична дискова.
balbuk4o написа:Здравейте съформеници,
от доста време чета из форума и разбрах че за тези пари около 700 лв. немога да си купя колело с мека рамка и сега се колебая между тези два модела:
Drag ZX-4 TE 2011 http://www.dimibike.com/velosipedi-kolo ... ag-zx4.htm
Cross GRX8 26 http://www.crosscycle.com/products/buy/84/grx8
Главно ще карам крос кънтри, грацки и преходи по черни пътища. Тежа около 70 кг. и съм висок около 170 см. Очаквам с нетърпение вашите предложения и коментари по темата.
Мерси предварително!
Не се заяждам, но пък аз бих избрал механична дискова пред евтина хидравлична!
krasimo написа:Понеже и аз съм на същия избор до 700 лв, кажете къде се класира РАМ ht 1(3).
balbuk4o написа:Мерси.
Значи Драга
penmark написа:Ще береш ядове с тектрото. За 700лв си вземи по добре RAM HT1, щом не искаш Cross.
Ако драга беше толкова добър сега щях него да карам.
penmark написа:Ще береш ядове с тектрото. За 700лв си вземи по добре RAM HT1, щом не искаш Cross.
xcrider написа:penmark написа:Ще береш ядове с тектрото. За 700лв си вземи по добре RAM HT1, щом не искаш Cross.
КАКВИ ЯДОВЕ БЕ? Познавам хора от години карат йо и нямат никакви проблеми.Не съм чувал някой да има.Какво сега като се усети, че си можел да си вземеш драга, почна да го одумваш?![]()
-VoltagE- написа:xcrider написа:penmark написа:Ще береш ядове с тектрото. За 700лв си вземи по добре RAM HT1, щом не искаш Cross.
КАКВИ ЯДОВЕ БЕ? Познавам хора от години карат йо и нямат никакви проблеми.Не съм чувал някой да има.Какво сега като се усети, че си можел да си вземеш драга, почна да го одумваш?![]()
Ами аз съм карал с тези спирачки и мога да кажа , че са доста зле ... Не спират. Някъде 2/3 седмици след като ги сложих предната започна да спира като товарен влак няма такъв звук...
он : Взимай драга но според мен трябва да сменяш спирачките
mcphong написа:Случай всякакви, всеки със своята "истина". Лично аз мисля, че което и да вземе няма да сгреши. Иначе аз карам ZX-4 от около месец и съм повече от доволен. Не съм имал никакви проблеми до сега, а го карам бая и не го жаля особено. Спирачките не са "мръднали" откакто съм го взел. 78 кг съм.
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта