Към организаторите - трасето беше обезопасено на необходимите места. Проблемът идва от там, че на мястото на което трябваше да има дюшек и имаше на тренировките на състезателното спускане той беше изхвърлен извън лентите, търкаляше се в страни, вероятно някой си е почивал кротко на него. Това е причината и за моите възражения. Вие сте си свършили работа, трасето е инспектирано от UCI, обезопасено, но глупавото хлапе не си е свършило работата, още по-фрапантно е ако той самият го е махнал от мястото, за да си полегне на меко.
За Хари, момчето което не успяхте да откриете половин час след като падна. Бяхме заедно в болницата, рентгеновите снимки не показаха нищо, беше прегледан от ортопед, нищо счупено. Беше с доста охлузвания и наранявания по тялото, но надявам се нищо сериозно. Той е машинка

А за това как паднах - не ми стигна скорост и сила да издърпам скока, излетях изпускайки педала. При приземяването крака ми се оказа между попивката и велосипеда ми. Премазах го с башгарда. Поне едно мога да кажа - крак не може да счупи гард Saint