Обиколка на Витоша 2011

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2011

Мнениеот angel91 » Нед Юли 03, 2011 11:32 am

Изтрит подпис. Нямаше чувство за хумор.
Изображение
angel91

Рейтинг: 1183

Мнениеот MilenVD » Нед Юли 03, 2011 11:51 am

Aз лично грабвах бутилка пиех каквото пиех и я пусках още на не повече от 100 метра от пункта. Една си я пазех празна в тениската ако видя чешма някъде- и видях на новия асфалтов път. За съжаление обаче един сникърс е решил да остане сред природата и ми е изпаднал от джоба... незнам къде извинявам се за което ако сте видяли и него и ви е станало кофти. А като казах за организаторите... имах предвид да хвърляме по пътеката около пункта.. на чуйпетлйово имаше кош и си изпразних джобовете в него.:) вече за през гората нз аз там нямах време да мисля камо ли да ям или пия хахахахахахаха... :) а и съм загубил като сменях гумата 1 капачка и металното нешо от комплекта за лепене. изпаднало е ...
Това е от мен като умножиш по 400 и ако всеки е имал такова изгубване на сникерс или друг боклук... ще се съберат доста боклуци. Ако искате може да си организираме едно лежерно с някой друг чувал :)
Аватар
MilenVD

Рейтинг: 1181

Мнениеот silvertm » Нед Юли 03, 2011 12:18 pm

Admin написа:След като в случая организаторите са поели ангажимент да почистят трасето, нещата опират до лична преценка на всеки участник - ако нямаш шанс за първото място, по-културно би било да си прибереш боклука както при всяко нормално каране в планината. Ако пък наистина се състезаваш с шансове за успех и имаш подобни инструкции от организаторите, тогава аз лично бих оправдал подобно действие.

- Тук си мисля, че би бил прав само ако състезанието беше по ограден маршрут, достъпен само за състезателите. При условие, че още хиляди хора, обикновени туристи, минават в същото време по маршрута, това е абсурдно.
И не вярвам организаторите да са указвали боклукът да се хвърля по трасето. По-скоро ситуацията е била "ако не успеете да си го приберете в раницата/джоба... тогава, поне да е на пътеката (че да се събере по-лесно)"

woutermtb написа:...if somebody sees you throwing garbage in the nature, you are disqualified!...

- Thank you, Wouter!
I hope more people read your wise comment.

ivan_radev1 написа:Не смятате ли, че е добре "боклуците" да минат в отделна тема...

- Според мен би било чудесно да се отвори дискусия по въпроса, защото това се случва отново и отново всяка година на това състезание. В старите теми е същото, просто сега бяха доста повече участниците, съответно и боклукът по пътеките.
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот zlink » Нед Юли 03, 2011 12:55 pm

Някой има ли представа дали ще оправят класирането? Там, измежду мъжете някакси...се губя хахаха
zlink

Рейтинг: 1200

Мнениеот Fujitzo » Нед Юли 03, 2011 1:15 pm

zlink написа:Някой има ли представа дали ще оправят класирането? Там, измежду мъжете някакси...се губя хахаха

Дам, и аз се чудя за това класиране. Там с/у името ми пише "брезите" . Дали пък са пропуснали да ме отбележат като "минал" на някои от постовете, на които не спрях.. стори ми се, че чух номера си навсякъде. А още по-странно е, че на грамотата ми написаха 7:39 , пък аз все си мисля, че трябва да е 7:30, защото се обадих в 13:34 (справка в телефона ми) на един приятел да му кажа, че съм финиширал и да го питам къде е. А старта не беше ли в 6:04 или 6:05 - по моя часовник беше толкова ?

Не че го правя на въпрос, аз бях на олимпийския принцип :peace:
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юли 03, 2011 1:25 pm

И при мен има грешка в класирането. Старта бе даден в 6.09, а аз финиширах в 13:15 (даже беше отбелязано на таблото на старт/финала, там къдет се пишеха врмената на всички). Това прави 7 часа и 6 минути. В класирането са написали срещу моето име 7 часа и 55 мин което е абсолютно неввярно. Писах снощи е-mail до организаторите, още нямам отговор. Ако до утре няма отговор или поправка в класирането, ще отида директно до магазин Алпи, да ги попитам защо съм с 48 номера назад.

Едит:
Сега се загледах колко е разликата между мен и този след мен в "официалното класиране", ами тя е 11 секудни, което отново е абсолютно невярно. Защото човека след мен дойде около 3 мин след мен.

Вярно е че съм доста по-бавен от останалите, но и аз карах за време и много бих искал времето за което съм направил Обиколката да бъде коректно вписано в класирането.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Admin » Нед Юли 03, 2011 1:54 pm

Моето мнение също е, че в правилата на състезанието трябва да фигурира и такова за боклуците и хвърлянето на такива извън обозначените за това места да води до наказание. Това би имало и дългосрочен възпитателен ефект.

Обаче ако организаторите на събитието са казали изрично, че може да се хвърля по пътеката, пък те после ще почистят... хмм, тогава не мога с лека ръка да наричам хората идиоти, само защото са се възползвали от това.
Затова е редно да се работи на първо място в посока организаторите да забраняват изхвърлянето на боклуци в регламента (едно изречение повече), да наблягат на това и на място (а не обратното) и тогава чак да се нахвърляме върху тези участници, които хвърлят по пътеката.
Защото иначе и за мен е морално укоримо да си изхвърлиш шишето или вафлата сред природата при каквито и да е обстоятелства, но ако това се поощрява от регламента, при 400 души ще има такива случаи и то не един или два, и няма да има голямо значение дали някой си е "признал", та да опере пешкира тук във форума, или не - замърсяването ще си е факт.

В случая не критикувам и организаторите - предполагам, че те наистина ще обходят трасето и ще съберат изхвърлените неща (просто са такива хора, които обичат природата), предполагам също, че тези инструкции, ако наистина са били дадени, са били с доброто намерение да се облекчат участниците, но това не действа възпитателно и за следващите години, вместо да се дават такива указания, които водят до развилата се тук ситуация, по-добре е просто да се забрани изхвърлянето извън обозначените места и да се обвърже със санкция. Това е правилото, което е в унисон с морала (неписаните правила) на всеки, уважаващ планината и природата.

@ivan_radev1
Не смятам, че трябва да отделяме темата за боклука, тъй като много хора (включително и аз) я коментират само с оглед на конкретното събитие и изнесените факти. И ако имаше изрична забрана, или поне ако нямаше подобни инструкции да се хвърлят отпадъците по трасето, с каквито се оправдаха 2-3 души, моите коментари щяха да са съвсем различни, предполагам и на други хора също.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот lud_s_kolelo » Нед Юли 03, 2011 2:33 pm

Едно въпросче ако организаторите четат тука - тази година може ли някъде да се види класирането по етапи както миналата? Поне на мен би ми било интересно да сравня как ми е било темпото в различните участъци...
lud_s_kolelo

Рейтинг: 1210

Мнениеот pezzata » Нед Юли 03, 2011 2:53 pm

Ще използвам тази тема да напиша първите няколко реда в този форум от мен.
Говорейки в случая от името на съорганизатор на събитието.
МНОГО БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ КОЙТО УЧАСТВАХА В СЪСТЕЗАНИЕТО 414 колоездача и 104 скороходци .
Винаги ще има и доволни и недоволни от някой аспекти в организирането на едно състезание.Темата за боклука доста се засегна тук в бъдеще ще има ясен регламент относно това.
Искам на ви информирам само че на 30.06.2011 имахме ПЪЛНА ЗАБРАНА и от СДВР и от Столична община(с резюлирани писма) да проведем мероприятието във връзка с началните часове на стартиране и броя на участниците както и продължителноста му.Това доведе до някой пропуски от наша страна които ще бъдат отстранени догодина.
ПОЗДРАВИ
pezzata

Рейтинг: 1210

Мнениеот dobber » Нед Юли 03, 2011 4:33 pm

Pinky76 написа:Поздрави Тодор! :agree:
:beer: :beer: :beer:

Благодарение на вас (най-добрите), аз се мотивирам да съм по-добър. Благодаря и Браво!

Имам въпрос към форума. Възможно ли е за един сезон да се научи човек - какво е планинско колоездене, и да завърши под 6 часа? Вчера изтичах обиколката и имам прилична физическа подготовка, а тази есен планирам да си взема RAM HT2. Мотивиран и амбициран съм и имам основни понятия, какво е да се спазва тренировъчен режим. За жалост, като млад татко нямам възможност да спазвам принципа - "възможно най-много каране".

Благодаря
Аватар
dobber

Рейтинг: 1525

Мнениеот stilo » Нед Юли 03, 2011 5:14 pm

dobber написа: Възможно ли е за един сезон да се научи човек - какво е планинско колоездене, и да завърши под 6 часа?

Имам 9-10 месеца откакто се качих на планинско колело и имам сега време под 5:30. Стар татко съм, което означава че времето ми е още по-малко. Значи е възможно!
Последна промяна stilo на Нед Юли 03, 2011 5:57 pm, променена общо 1 път
Аватар
stilo

Мнениеот Bojo! » Нед Юли 03, 2011 5:21 pm

dobber написа:Възможно ли е за един сезон да се научи човек - какво е планинско колоездене, и да завърши под 6 часа?

Мисля, че за под 6 часа е нужна сериозна подготовка и добро познаване на трасето. Но имаш ли желание - всичко е възможно! Успех с колелото следващата година :)

А за вчера - беше просто страхотно! Осъзнах, че всеки път чувствам Обиколката по различен начин - никога не се получава една и съща. Но винаги е неописуемо изживяване и голямо приключение. А организаторите наистина заслужават овации за перфектното й провеждане и идеалната маркировка. Всички хора бяха много позитивни - и участниците, и туристите, хората от пунктовете, момчетата с моторите, спасителната служба... Жената от пункт "Брезите" какъв чай и пастет извади - да си оближеш пръстите, много добре се погрижи за нас :) Приятно ме изненада и момчето, което регулираше движението в Бояна преди финала. Накрая имахме даже овации и аплодисменти - нищо, че аз и моите хора завършихме предпоследни ;) Прекрасно беше.

Не че нямахме перипетии по пътя :) Имахме, но се справихме - с помощ от другите по пътеката. Специални благодарности на мъжа с мустаците, който точно от другата страна на Витоша ни услужи с машинка и звена за верига - голяма добрина ни направи.

А ако някой си е загубил задния фар след Ярлово, да знае, че е намерен :) Нека ми пише на ЛС.
Аватар
Bojo!

Рейтинг: 1235

Мнениеот Sandok » Нед Юли 03, 2011 6:00 pm

lud_s_kolelo написа:Едно въпросче ако организаторите четат тука - тази година може ли някъде да се види класирането по етапи както миналата? Поне на мен би ми било интересно да сравня как ми е било темпото в различните участъци...

+1 Поетапните времена ще са много интересни. Да си прецени човек къде е напред, къде изостава, и с колко. Данните са налични, щом излизат за незавършилите - просто би било перфектно да могат да се видят и за всички, на всяка от контролите. :praying:
Sandok

Рейтинг: 1180

Мнениеот Daniel Panev » Нед Юли 03, 2011 6:21 pm

Единствената ни (минах трасето като скороходец заедно с Мария Николова - втората при жените) забележка е към недостатъчната маркировка по шосето София - Самоков между Ярема и Брезите. Тъъъкмо решихме, че сме пропуснали пункт Брезите и бяхме решили да се връщаме (подминахме една автобусна спирка в началото на етапа по шосе) и покрай нас профуча един колоездач (благодарим му за което :beer:, ако и да не знаем кой беше), та продължихме надолу :agree: Всичко останало беше тип-топ :agree:
P.S. А, да - и хората на пункта в Чуйпетльово бяха малко неадкеватни :D Пунктът не беше достатъчно добре (според мен) обозначен, минахме долу по шосето, те ни викнаха, аз им викнах номерата, а те ми отговориха: "Елате, имаме чай и столчета да поседнете" :crazy: Добре, че беше Занко Рапенеков (според класирането) да се качи при тях, че да се качим при тях и ние и да разберем, че трябва да обърнем посоката :dontknow:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот mrdaka » Нед Юли 03, 2011 7:03 pm

dobber написа: Възможно ли е за един сезон да се научи човек - какво е планинско колоездене, и да завърши под 6 часа?

Възможно е човек да придобие представа за един сезон, но чак да се научи .. май трябва повечко време. Аз карам от тази пролет и моето време е точно 6 часа, а не бях на макс от възможностите си. Да не говорим, че имаше човек, който от 3 месеца ката колело (Cross GRX8) и го направи за 5 часа и малко :)
Състезанието си беше супер като изживяване, натоварване и организация.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот silvertm » Нед Юли 03, 2011 9:16 pm

pezzata написа:...
Искам на ви информирам само че на 30.06.2011 имахме ПЪЛНА ЗАБРАНА и от СДВР и от Столична община(с резюлирани писма) да проведем мероприятието във връзка с началните часове на стартиране и броя на участниците както и продължителноста му...

Чисто любопитство - с какви мотиви са били забранили мероприятието?
И после какво се случи, че са го разрешили?
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот Rix » Нед Юли 03, 2011 9:45 pm

Много мразя да видя боклук на земята изобщо, камо ли в планината! Отучих всичките си приятели да хвърлят където и да е било(а само в кофа за боклук) и даже ги научих да са морално ангажирани за това, като видят някой да хвърля да му се карат.. Постоянно виждам боклуци и то по столичните паркове.. на 5-10 метра от кофа, винаги ги събирам и вместо да ми е приятно, че се разхождам или карам се нервирам от това адски много. С извинение, ама тези дето го правите - може ли да сте такива прасета!?
Аватар
Rix

Рейтинг: 1217

Мнениеот colson » Нед Юли 03, 2011 10:09 pm

Пълна забрана от СДВР ли..? Ами сигурно са искали парички за охрана. Мнооого парички, които е било невъзможно да получат. И "кво праим сега?" - забранявамеее...
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Рейтинг: 1795

Мнениеот cne » Нед Юли 03, 2011 10:53 pm

zlink написа:Някой има ли представа дали ще оправят класирането? Там, измежду мъжете някакси...се губя хахаха

Още вчера след състезанието им писах, преди малко получих отговор, че са го оправили и на пръв поглед е така. Ако имате някакви възражения най-добре ги отправяйте към [email protected] - и миналата година бяха доста отзивчиви.
chin up
Аватар
cne

Рейтинг: 1556

Мнениеот Mpower » Нед Юли 03, 2011 10:55 pm

mrdaka написа:

Възможно е човек да придобие представа за един сезон, но чак да се научи .. май трябва повечко време. Аз карам от тази пролет и моето време е точно 6 часа, а не бях на макс от възможностите си. Да не говорим, че имаше човек, който от 3 месеца ката колело (Cross GRX8) и го направи за 5 часа и малко :)
Състезанието си беше супер като изживяване, натоварване и организация.

На мен ми е 3то състезание като цяло, и направих 5:39 часа време без да си давам много зор имайки в предвид че трасето ми беше чуждо:)
Mpower

Рейтинг: 1198

Мнениеот Mpower » Нед Юли 03, 2011 11:06 pm

THEZOGGO написа:И при мен има грешка в класирането. Старта бе даден в 6.09, а аз финиширах в 13:15 (даже беше отбелязано на таблото на старт/финала, там къдет се пишеха врмената на всички). Това прави 7 часа и 6 минути. В класирането са написали срещу моето име 7 часа и 55 мин което е абсолютно неввярно. Писах снощи е-mail до организаторите, още нямам отговор. Ако до утре няма отговор или поправка в класирането, ще отида директно до магазин Алпи, да ги попитам защо съм с 48 номера назад.

Едит:
Сега се загледах колко е разликата между мен и този след мен в "официалното класиране", ами тя е 11 секудни, което отново е абсолютно невярно. Защото човека след мен дойде около 3 мин след мен.

Вярно е че съм доста по-бавен от останалите, но и аз карах за време и много бих искал времето за което съм направил Обиколката да бъде коректно вписано в класирането.

аз по моя километраж, минах трасето за точно 05:39 часа а в класирането съм за 05:46 часа:) ама за 7 мин. проблем не правя, имайки в предвид че съм за 1ви път и съм след топ 20 :)))
Mpower

Рейтинг: 1198

Мнениеот abctractor » Нед Юли 03, 2011 11:06 pm

Състезанието беше - супер!

ОРГАНИЗАТОРИТЕ се бяха постарали - МНОГО !!

МАРКИРОВКАТА беше перфектна!!Имаше драма само в района на Драгалевци, та няколко човека слязоха до центъра, но аз съм почти сигурен, че там някой беше махал белите парцалчета, щото на едно място се позачудих ( имаше разклон ) и малко по-нагоре видях едно от парцалчетата на земята.
Или някой ядосан турист (от възрастните членове на БСП), или някой злонамерен участник в състезанието беше посегнал на маркировката - вярвам, че е първия вариант.

КОНТРОЛИТЕ на Чуйпетьово бяха най-ГОТИНИТЕ :beer: ! До този извод достигнахме със самите тях и с още няколко човека от състезателите. Колегите им на Симеоново също ме почерпиха със шоколадче, но малко ме подведоха, като ги питах дали има още изкачвания до финала (предполагам, за да ме окуражат), а това доста ме натовари психически след като изкачих няколко кратки баирчета и видях, че има и още.

За БОКЛУЦИТЕ - мисля, че няма к'во да се пише повече. :crazy: Който хвърля боклуци сред природата - "бих искал да имам интимни отношения с някои конкретни близки негови роднини" :asshole: , дет се вика.

АТМОСФЕРАТА на финала беше готина, само Ути да беше забъркал и нещо БЕЗ мърша. :popcorn:

Като цяло според мен всичко беше - супер, а времето - повече от ПЕРФЕКТНО!
ABCISFUKENSHIT
Аватар
abctractor

Рейтинг: 1248

Мнениеот abctractor » Нед Юли 03, 2011 11:07 pm

:banana: :cool:
ABCISFUKENSHIT
Аватар
abctractor

Рейтинг: 1248

Мнениеот Tyno » Пон Юли 04, 2011 1:38 am

И аз така разбрах за боклука, но е глупаво да се стига до обиди за подобно нещо, а и с това не помагате на никого. До колкото помня мотористи щяха да събират след нас... Щом като няма яснота за това дали ще бъде събрано всичко след овцете... В неделя тръгвам с една голяма раница и каквото видя ще го отнеса там дето му е мястото. Мисля, че и тук трябва да е така както казва Wouter.

woutermtb написа:Hmmmm, every time the garbage problem... if somebody sees you throwing garbage in the nature, you are disqualified!

Аз не съм човек, който хвърля и да, се оправдавам и не този път ми се наложи поради ред причини, които няма смисъл да изреждам...

Неделя 10-ти в 10:00ч. на НИМ ( От където стартирахме ) ако има желаещи са добре дошли...
Изображение
Изображение
Аватар
Tyno

Рейтинг: 1300

Мнениеот eMcKu » Пон Юли 04, 2011 8:52 am

Ха, какви ред причини, какви глупости бе !
Колко тежи една опаковка от корни/вафла или пък пластмасова бутилка ? Толкоз ли е трудно да си ги пъхнеш под фланелката, като нямаш джобове ?
Ама те тежат, нали Wouter е само на 3 часа пред нас и трябва да го гоним :evil:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот ivan_radev1 » Пон Юли 04, 2011 9:28 am

Малко е тъпо Тино да го отнася. Той едва ли не единствен имаше доблестта да си признае и всички му се нахвърлиха. Познавам го и знам, че наистина ще тръгне другата неделя да почиства пътеката и ще почисти и боклуци, които не са от състезанието.

В същото време много други хора хвърляха, не си признават, че са го правили, и ще продължават да го правят и друг път, ако са сигурни, че никой не ги вижда. Е, тях с чиста съвест мога да нарека идиоти, но не и Тино. Всеки прави грешки, но далеч не всеки е склонен да ги признае и да се опита да ги поправи. Браво на Тино за инициативата за почистването! :agree:
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот ХристоС. » Пон Юли 04, 2011 9:38 am

Бях си навил на пръста да завъртя Обиколката тази година, понеже и никога не бях я карал досега и ми беше интересно... Поради ранното започване на състезанието и понеже ми се наложи да върша едно или друго до късно вечерта, прецених че ще е по-удачно да не лягам въобще. Въпреки, че на път за старта предната ми команда спря да работи - реших да фиксирам дерайльора отпред на средния венец и така да изкарам цялата дистанция. Не ми беше никак лесно да поддържам оптимално добро темпо и предвид, че предварително бях решил да карам, без да се напрягам много-много, в някои моменти 32 зъба ми бяха недостатъчни, а другаде - твърде много, но като цяло от карането си до Кладница съм доволен.

Минавайки през контролата реших да си взема профилактично бутилка вода и да я изпия, макар и да не бях жаден, защото си спомних, че през последните 24 часа съм пил всичко на всичко един Monster и една чаша Fanta. За жалост обаче малко след като изпих водата започнах да усещам много неприятно чувство в стомаха си, което бързо се усилваше и тогава ми дойде на акъла, че от разсеяност не съм се сещал да хапна нищо от сутринта на следващия ден. Стомашното неразположение само спомогна с всеки следващ километър, а впоследствие и всяко следващо натискане на педалите да се чувствам все по-слаб и безсилен - колелото не ме слушаше, не виждах къде карам, пропуснах на едно място маркировка и добре, че стигнах бързо до бариера, за да се усетя, че съм в грешната посока. Добре, че настигайки ме малко преди язовира, един добър Мамут, на когото съм много благодарен, ми даде въглехидратно гелче - в момента, в който спрях и седнах, за да почина и да го хапна в главата ми се въртяха мисли, че е по-добре да не ставам, след 5 минути се качих на колелото и така достигнах до контролата след езерото - там загубих сигурно повече от половин час, докато хапна достатъчно, за да се почувствам в кондиция да продължа. Обръщам по този повод сериозно внимание на всички, които четат - задължително се хранете добре преди сериозно физическо натоварване - в противен случай силите се изпарявт в нищото от веднъж.

Продължих ентусиазирано въртенето нагоре - докато стоях принудително на подкрепителния пункт покрай мен минаха бая много колоездачи и независимо, че не гонех класиране - амбицира ме мисълта да си върна позицията отпреди да спра там - така започнах да подминавам един след друг велосипедист нагоре, по пътя към Чуйпетльово, където не спрях, в резултат на което из калта и по поляните нагоре наваксах още малко от изоставането си. Тъкмо беше започнално спускане и буквално летях, когато усетих, че задната ми спирачка не държи въобще - с поглед установих, че съм загубил един от болтовете, които държат апарата и той се е вдигнал във въздуха. Налагаше ми се да продължа да карам не само на single speed отпред, но и без задна спирачка... при спусканията през гората второто ме бавеше осезаемо, особено в отсека над Железница, а по серпентините надолу бях принуден да бутам; при скоростното спускане по асфалт по-рано пък не можах да се възползвам в най-пълна степен - често въртях на празен ход и оптималното за мен решение беше да заема аеродинамична стойка. Случи ми се на 2 пъти и да не се ориентирам правилно и да продължа в неправилна посока - което ми костваше сигурно около километър в повече. Накрая финиширах с време от 6:23, от което съм доволен, особено предвид съпътстващите ме обстоятелства - надявам се никой друг да не е имал толкова проблеми като мен и да е могъл да се наслади истински на Обиколката... за мен беше едно приятно преживяване, включително и заради срещата ми с приятели и познати, някои от които не виждам често и винаги ми е интересно да разменя някоя и друга дума с тях, понеже успях благодарение на волята си да устоя на изпитанията и се чувствам по-силен (не в състезателен, а в психологически аспект).

Не мога да не похваля и организаторите, които според мен се бяха постарали доста - както започнем с маркирането на трасето (вярно е, че се заблудих, малко, но на местата, където ми се случи, маркировка не липсваше - единствено при излизането от Бояна не беше ясно обозначено, че трябва да се пресече бул. България и да се продължи към финала от другата му страна), минем през контролните постове, където имаше предостатъчно храна и вода не само за участниците, но и за всички, преминаващи по трасето по това време, разнообразието също беше голямо, а и хората на тях бяха много мили, усмихнати и разговорливи, и завършим с финала, където имаше музика, приготвени на място кулинарни специалитети и безалкохолни напитки за финиширалите. За мен няма съмнение - следващата година ще участвам пак и вече ще се опитам да гоня по-престижно класиране - надявам се полпулярността на спорта ни да расте все повече и на старта тогава да застанат не 400, а 1000 колоездачи, превръщайки мероприятието в най-масовото в България - то има потенциала да бъде такова.

P.S: Понеже темата за боклука беше широко засегната - ще кажа, че аз лично си носех всички опаковки и празната бутилка със себе си и ги изхвърлях на контролните пунктове. Не мога да допусна, че е нормално хора, каращи сред придодата, да си помислят, че горската пътека или полският път са удачно място да изхвърлят каквото и да било - ако караха по бул. Витоша, дали същите хора нямаше да се замислят, че не може да пуснат отпадъците си направо на улицата и дали нямаше да ги носят със себе си, докато не стигнат до място, предназначено за тяхното събиране, дали ако си хвърлеха хартийката от сладоледа на тротоара, нямаше да бъдат гузни после, че са го направили?!
P.P.S: Тино, не се засягай - нямам предвид теб лично, още повече че наистина си морално ангажиран, за разлика от онези, които дори да четат тук и да знаят, че са замърсявали, ще махнат с ръка с думите „ненормални, с какви глупости се занимават“... наистина се надявам следващата година да има дисквалификации за такива хора, както и преди състезанието да бъде изрично забранено изхвърлянето на всякакъв боклук извън рамките на контролните постове.
P.P.P.S: abstractor - гъбите с ориз бяха без месо, мисля и че пастата с пармиджано - също.
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот LIL » Пон Юли 04, 2011 10:16 am

То, вече стана банално ма и аз да кажа :D Първо състезание за мен и въобще подобно каране. Изкарах си страхотно, класирах се добре, никакви аварии и само едно падане...и то нежно :D Днес сутринта си погледнах ръкавиците- Почти на всички пръсти съм избушил мрежичките :D Голямо стискане ще да е било :D

Организацията беше наистина мн. добра. Нямах грам идея за маршрута и не се заблудих нито веднъж. Ако знаех, че пунктовете са толкова добре организирани нямаше да се товаря с никакви продоволствия в мен. Единствената ми сериозна забележка е, че в Бояна преди излизането на булеварда се пресичаше една уличка по, която си имаше движение а нямаше стюард, който да предупреждава колите и състезателите както това бе при пресичането на булеварда. Когато аз минавах стюарда беше застанал преди пряката каза ми да карам само надолу и ме окуражи с пляскане и ''Давай-Давай'' аз натиснах и в последния момент се усетих, че пресичам улица, стиснах спирачките и видях, че отдясно си се носи една ладичка...можеше да стане проблем. Доколкото разбрах именно на това място и по тази причина кола е блъснала победителката при жените. След инцидента пропуска мисля беше коригиран.

Повечето участници бяха много коректни и пичовски настроени, но имаше и някои доста неадекватни, които спираха за нещо и си хвърляха колелетата на пътеката, един пък беше спрял да си оглежда машината на едно от дървените мостчета :crazy: Не е нужно да си врял и кипял байкър да се сетиш, че това не е редно ;)

Като цяло обаче голям купон и вкусна манджа накрая...само студена биричка липсваше, но наваксахме после в южния :beer:

П.П. Пича, който си беше спраскал всички гуми и го черпих с една Maxxis Welter Weight ako чете тук може да се обади да ми я върне :D че златни станаха тия гуми :banghead: па макар и с една лепенчица :D
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот fangio » Пон Юли 04, 2011 10:55 am

Бате Колсоне,
качи още малко снимков и видео материал...
стига си ги пазил само за себе си!

п.п. знаем, че имаш и снимка с победителя :beer:
fangio

Рейтинг: 1289

Мнениеот Inzagi » Пон Юли 04, 2011 12:24 pm

ivan_radev1 написа:Малко е тъпо Тино да го отнася. Той едва ли не единствен имаше доблестта да си признае и всички му се нахвърлиха. Познавам го и знам, че наистина ще тръгне другата неделя да почиства пътеката и ще почисти и боклуци, които не са от състезанието.

В същото време много други хора хвърляха, не си признават, че са го правили, и ще продължават да го правят и друг път, ако са сигурни, че никой не ги вижда. Е, тях с чиста съвест мога да нарека идиоти, но не и Тино. Всеки прави грешки, но далеч не всеки е склонен да ги признае и да се опита да ги поправи. Браво на Тино за инициативата за почистването! :agree:

Eми то така ще стане от всички бастуни които са правели боклук по трасето ще се намерят 1-2 пичове които да си признаят понеже им е станало кофти и всички льольовци им се нахвърлиха супер дразнещо !
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания