Здравейте,
След като тефлоновото покритие на втулката на шока ми замина и се получи доволен лифт, реших да я сменя. Поразрових се във форума за моят проблем и научих за възможност за заменяне на втулката с иглен лагер. Искам да кажа първо, че аз нямам особени познания за лагери, втулки, размери и т.н., такаче ако може по-подробни обяснения или поне да са по простички. Шока е FOX DHX 5.0 рамката е Iron Horse Sunday 2008, и от тук изникван въпросите ми. Порових малко из виртуалното пространство и попаднах на http://www.enduroforkseals.com/id323.html, което ще ми свърши идеална работа, самоче естествено за да не е толкова просто е out of stock. И реших да пробвам да си го направя сам. Въпросите са ми:
1) Размера на игленият лагер и съответно къде в България се продава, ако е по специален размер?
2) Понеже окачването на IH е с ос, игленият лагер направо върху оста ли трябва да ляга или трябва да се направи някаква преходна ос?
3) Тези лилавите втулки от линка по-горе продават ли се отделно или трябва да се правят. Не съм сигурен, но бях гледал някакви гумени уплътнения между тези втулки и лагера, те задължителни ли са?
Ще съм благодарен на всякакви съвети и мнения. Моля, само запознати хора да изказват мнения за да може темата да остане по прегледна и подредена.