Водач Shaman racing enduro

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Водач Shaman racing enduro

Мнениеот THEZOGGO » Пон Авг 31, 2009 8:30 pm

Става въпрос за този водач, някой кара ли с такъв и ако да, какви са му впечатленията. :)
Поздрави! :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Re: Водач Shaman racing enduro

Мнениеот THEZOGGO » Сря Окт 14, 2009 12:00 pm

Вече имам наблюдения над водача Blackspire Stinger Chain Tensioner и мисля че е добра алтернатива на Shaman racing enduro. Веригата не помръдва, предавките се сменят добре, веригата не се осуква значително заради ролката на водача.
Снимки на това как изглежда Blackspire - a
снимка 1
снимка 2

Само за инфо ще кажа че Шамана го дават 110 гр ,а Blackspire - a го дават 90 грама. Като Blackspire - a е по евтин. Така че според мен Blackspire - a си заслужава ако човек има нужда от водач за две плочи. :)
Поздрави!
Благодаря на Нервен Хамстер който ме насочи към този водач.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Ozzie » Сря Окт 14, 2009 1:43 pm

жив и здрав да си! :beer:
"Стингъра" вчера го сложих в кошницата, но още не съм чекирал поръчката, че някой неща са "аут Ъф сток" за още 2-3 дни
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hitar_potar » Сря Окт 14, 2009 8:18 pm

THEZOGGO написа:Става въпрос за този водач, някой кара ли с такъв и ако да, какви са му впечатленията. :)

аз карам с такъв от скоро. честно да си призная, това ми е първия водач и не им разбирам много много. в момента ролката е махната, понеже не се въртеше с веригата, а последната се триеше в нея - трябвало да смажа лагера вътре, поне така ми казаха... само че повтарям, не знам и все още не съм предприемал действия. другия проблем с този водач е, че нещо не е съвместим с курбела ми - шимано ЛХ, а рамката е джаянт рейн 2006г. когато на чашката на средното бяха нанизани първо спейсърче, после водача (така карах на чумерна и водача вършеше страхотна работа), последния се триеше в рамката, когато работеше окачването. после обърнах реда - първо нанизах водача, и след това спейсъра - така нямаше проблем с рамката, обаче пък болтовете за малката плоча на курбела опираха в планката му и не можеше да се врътка. щях да пускам отделна тема за тоя проблем, но си ме изпреварил и ще използвам твойта, ако може. :beer: та какво бихте ме посъветвали относно тоя проблем?
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот newfound44 » Сря Юли 06, 2011 10:21 am

Може ли само да попитам, понеже не съм голям разбирач дали този водач - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=54362 може да се сложи с тези курбели - http://www.bikeradar.com/gallery/articl ... %2Farticle :beer:
You only need to ride your bike, fool!
Аватар
newfound44

Рейтинг: 1145

Мнениеот LtGreen » Сря Юли 06, 2011 11:21 am

Може:)
LtGreen

Рейтинг: 1098

Мнениеот rsf » Сря Юли 06, 2011 3:53 pm

newfound44 написа:Може ли само да попитам, понеже не съм голям разбирач дали този водач - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=54362 може да се сложи с тези курбели - http://www.bikeradar.com/gallery/articl ... %2Farticle :beer:

За водача пише, че е за плоча до 40T, а курбелите на снимката са с 42T. Аз мисля, че няма да работят заедно. Виждам че се предлагат 2 варианта за плочи. 42/28 и 39/26. Ако си с 39Т, би трябвало да работи.
rsf

Рейтинг: 1519

Мнениеот newfound44 » Чет Юли 07, 2011 10:36 am

мда прав си.. 42/28 съм :dontknow: .. дали има някой подходящ водач за тези плочи :boggled:
You only need to ride your bike, fool!
Аватар
newfound44

Рейтинг: 1145

Мнениеот Gasolin » Чет Юли 07, 2011 10:44 am

Смени плочите просто. Не знам къде и как караш, но според мен рядко се налага да използваш 42 зъба...аз съм с 36 и не бих казал, че губя оборот често.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот crossenduro2 » Чет Юли 07, 2011 9:40 pm

На хубава, бърза пътека 36 зъба е малко! Отзад съм 32-11 отпред бих предпочел 38, но като общо ползване 36 ми е достатъчна :beer:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот fenoryl » Чет Юли 07, 2011 10:15 pm

hitar_potar написа:
THEZOGGO написа:Става въпрос за този водач, някой кара ли с такъв и ако да, какви са му впечатленията. :)

аз карам с такъв от скоро. честно да си призная, това ми е първия водач и не им разбирам много много. в момента ролката е махната, понеже не се въртеше с веригата, а последната се триеше в нея - трябвало да смажа лагера вътре, поне така ми казаха... само че повтарям, не знам и все още не съм предприемал действия. другия проблем с този водач е, че нещо не е съвместим с курбела ми - шимано ЛХ, а рамката е джаянт рейн 2006г. когато на чашката на средното бяха нанизани първо спейсърче, после водача (така карах на чумерна и водача вършеше страхотна работа), последния се триеше в рамката, когато работеше окачването. после обърнах реда - първо нанизах водача, и след това спейсъра - така нямаше проблем с рамката, обаче пък болтовете за малката плоча на курбела опираха в планката му и не можеше да се врътка. щях да пускам отделна тема за тоя проблем, но си ме изпреварил и ще използвам твойта, ако може. :beer: та какво бихте ме посъветвали относно тоя проблем?

Предполагам триенето в болтовете е минимално, т.е. само леко закача, а курбелите са Hollowtech II (мързи ме да проверявам). Аз си реших проблема като нанизах на оста на курбела една тънка "шайба" от здрав гъвкав материал (изкочи ми от главата), който по принцип се използва за изолация на електрически табла. Съответно ти може да използваш всичко, което ти се стори подходящо, колко да отдалечиш курбела от чашките. Съответно трябва да прецениш не само вътрешния диаметър на тази шайба, но и външния за да опира както си му е реда на лагера (чашката). Дебелината гледай да е не повече от необходимото.
И тъй като ми се спи ако нещо не съм обяснил като хората ... ще проверя утре (ако не забравя)
:beer:
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот hitar_potar » Пет Юли 08, 2011 7:14 pm

Недей се мъчи - курбела е продаден преди около 2-3 седмици, след като престоя около година и кусур в шкафа, ставайки свидетел на 2 провалени АМ проекта, а водача е продаден още преди година и нещо. ;) И все пак за инфо - съвсем не опираха болтчетата за малката плоча на косъм - беше си сериозно опиране, непозволяващо на курбела да се върти. Решението беше да изпиля главичките на болтовете 2-3 мм, което според мен беше доооооста. :xx(:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Назад към All Mountain/Ендуро продукти