Проблем при избор на вилка .... ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблем при избор на вилка .... ?

Мнениеот mixi » Чет Юли 07, 2011 2:02 pm

Здравейте хора, моля помагайте .... главата ми се замота ...
Искам да ви попитам от следните три вида вилки коя, като съотношение цена-качество, е най-прилична .....

RST GILA PRO
RST LAUNCH
RST DIRT

Общо взето колето се сглобява с идеята да се кара dirt jump, freeride ..... и много малко градско ...
Благодаря ви предварително!
LET IT SNOW!
mixi

Рейтинг: 1265

Re: Проблем при избор на вилка .... ?

Мнениеот freebiker » Чет Юли 07, 2011 2:27 pm

1.Човек...сгрешил си раздела.Внимавай повече,така създаваш излишна работа на Админ-а и модераторите.Следващият път пускай темата в ''Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X''.

2.Нито една от вилките не става за Dirt,освен последната от изброените,донякъде.

3.Не е възможно да комбинираш Дърт/Фрийрайд.Няма такава вилка освен някаква регулируема,ама като гледам какви вилки си посочил,бюджетът ти не позволява.
Аватар
freebiker

Рейтинг: 1101

Мнениеот mixi » Чет Юли 07, 2011 2:58 pm

Здрасти! Благдаря за отговора :)

1. Избрах мястото, защото във въпроса ми фигурират и двата стила на каране
2. Благодаря, да :) .... не знам основните разлики, защото съм начинаеща, а темата я пуснах от името на приятеля ми
3. Наистина не разполагам със сериозен бюджет поне за сега

Ако не е на мястото темата наистина, моля за извинение и да бъде преместена или изтрита .... правилата са си правила и така
Очаквам още мнения :)
До скоро
LET IT SNOW!
mixi

Мнениеот KiselotoMliako » Чет Юли 07, 2011 10:17 pm

Duro DJ звучи като твоята вилка. По спецификация е за DJ, но ако вземеш вариант със 120-130мм ход ще стане и за това, което предполагам наричаш freeride.
Аз карам с такава вилка в планината (по тегловни съображения) и съм много доволен от нея, въпреки, че по спецификация е за DJ.
Аватар
KiselotoMliako

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Юли 11, 2011 12:23 pm

За да бъдем полезни следва първо да си отговориш на няколко въпроса:
-на каква рамка ще се монтира вилката?
-в какъв ценови диапазон?
-конкретни изисквания към вилката - ход, настройки, тегло?

Приятелски те съветвам да избягваш вилки, за които трудно се откриват резервни части - по-скоро се насочи към нещо по-популярно в Страната - Suntour, Rock Shox, Marzocchi.

Dirt Jump - накратко
-като стил се характеризира със скачане по изкуствено изградени земни насипи с цел представяне на трикове.
-велосипеда - характерен със скосената си основно 'твърда' рамка, често стоманена, липсват скорости или са сведени до минимума, широко кормило с високо издигане, платформени педали, маломощни дискови спирачки, често само отзад.
-вилката - късоходова /80-100мм ход/ без кой знае какви настройки, основно с 20мм ос.

Freeride - накратко
-като стил се характеризира с агресивното каране по необозначени трасето, често пътеката липсва, включва основно спускане, скокове, често виждаме и трикове.
-велосипеда - в общия случай с двойно окачване, хода на амортисьорите варира около 160-180мм, мощни спирачки.
-вилката - по-често еднокоронна, с ход 160-180мм, на лице са повече настройки, 20мм ос.

Оптимален вариант според мен е вилка с опция за промяна на хода в рамките 120-160мм.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот mixi » Пон Юли 11, 2011 4:02 pm

Много ви благодаря за отговорите!

Със здраве и :beer:
LET IT SNOW!
mixi

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X