Немога да си избера рамка..

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Немога да си избера рамка..

Мнениеот shack » Чет Юли 07, 2011 10:43 pm

Здравейте, от около 3-4 месеца започнах да карам в планината, до сега си карах старото колело, но с него просто нестава. Реших че трябва да си купя хубав байк, и тук идва въпроса :dontknow: каква да е рамката, дори незнам към какъв вид каране да се насоча, изчетох много теми за всеки вид каране и пак немога да реша. Карам само в гората, имаме много ХС пътечки, но има и места с по-голям наклон. Приятелите ми карат повече ХС колела и досега нямат проблеми, всички са с твърдаци. Правим си скокчета по пътеките и тук идва проблема каква рамка да купя XC или DJ. Скачам рядко и ако скачам е не повече от 60-70 см задължително има попивка. Основно съм се насочил към тези рамки - RAM HT1/2, Scott Voltage YZ 30. На 16 години съм, висок съм 177 см и тежа 80 кг. искам рамка, която да е удобна и здрава. Бюджета за рамката ми е около 300 лв, знам че не са много, но като за първо колело толкова. Давайте предложения, благодаря предварително. :beer:
shack

Рейтинг: 1200

Re: Немога да си избера рамка..

Мнениеот drumboy » Чет Юли 07, 2011 10:55 pm

Добре си се ориентирал към тези 2 рамки :agree:
Аз клоня към волтажа защотот това наистина е много здрава рамка
Но пък и доста хт2 се правят за дх
Абе в случая просто гледай коя повече ти харесва на тебе :agree:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот VOLATGE » Пет Юли 08, 2011 8:08 am

Ти много добре си се ориентирал към Voltage, обаче има един проблем тя не се продава като рамка само на сглобено колело! Иначе според мен е по-добър избор от Рам-а :beer:
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот димитър » Пет Юли 08, 2011 1:05 pm

имам рам хт2 рамка карал сам и волтаж уз30 от 800лв стар модел мисля че беше. и определено рам-а за гора е по одобрен моят е с компоненти от хт 1.2 ако трябваше да избирам от зглобени рам хт2 с компоненти от рам хт1.1 бб7 като рамка волтажа се води по здрав но на мен не ми е удобна и на вид е мн.гадна :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

П.С : за downhill най-добрият вариян според мен е това като рамка http://store.trueriders.bg/bike/bike-components/frames/ram-4130frame.html намалена на 300 направена за дърт ,но не можеш да я с4упиш в гората също така и може да и сложиш голяма вилка без да я мислиш :agree: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
R@/\/\ H7.7w0 R!D3R
Изображение
Аватар
димитър

Рейтинг: 1100

Мнениеот VOLATGE » Пет Юли 08, 2011 1:50 pm

С риск пак да ми набият минус Ти НЕ си добре !!

@автора Ако намериш рамка Voltage си я вземи, но най-удобна ще ти е размер Л :agree:

П.П. ето я Yz 30 Изображение @Димитър ако за теб това е грозно...
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот shack » Пет Юли 08, 2011 11:10 pm

димитър написа:имам рам хт2 рамка карал сам и волтаж уз30 от 800лв стар модел мисля че беше. и определено рам-а за гора е по одобрен моят е с компоненти от хт 1.2 ако трябваше да избирам от зглобени рам хт2 с компоненти от рам хт1.1 бб7 като рамка волтажа се води по здрав но на мен не ми е удобна и на вид е мн.гадна :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

П.С : за downhill най-добрият вариян според мен е това като рамка http://store.trueriders.bg/bike/bike-components/frames/ram-4130frame.html намалена на 300 направена за дърт ,но не можеш да я с4упиш в гората също така и може да и сложиш голяма вилка без да я мислиш :agree: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Гледах я 4130 и точно преди да я поръчам видях, че е само малък размер.

VOLATGE написа:@автора Ако намериш рамка Voltage си я вземи, но най-удобна ще ти е размер Л :agree:

Ако намеря само рамка до 1-2 месеца ще я купя, ако не ще взема нова НТ :liplick:
shack

Мнениеот димитър » Пет Юли 08, 2011 11:37 pm

VOLATGE написа: Ти НЕ си добре !!

П.П. ето я Yz 30 Изображение @Димитър ако за теб това е грозно...

ти виждал ли си това чудовище на живо :crazy: горната тръба на 10 см от челото е около десетина сантиметра широка а при челото около 5.към седалката също :crazy: и на каране е супер гадна.Момчето я имаше от по малко от година като я е карал само лятото ,и почти всичко се беше изпучупило аз рам-а(хт2 с компоненти от хт1.2) го карам много по агресивно от него и за 4 месеца само едни втулки трябва да сменя :agree:
:beer:
R@/\/\ H7.7w0 R!D3R
Изображение
Аватар
димитър

Мнениеот storm » Съб Юли 09, 2011 1:01 am

Няма да коментирам горните постове ... :crazy:
Имайки предвид ниския бюджет, прохождането в спорта и неориентираността, най-добре е наистиан твърдата рамка, но предложенията са абсурдни !!!
Не се връзвай на глупостите, които до сега са изписани !!!
Рам-а е здрав - факт ! Но също е ФАКТ, че е за XC !!! :)
Щом не знаеш какъв стил искаш да караш наистина най-добре е твърдата рамка, защото доста хора прохождат в спорта с тях и може да се кара почти всичко с правилната окомплектовка.

За бюджета, с който разполагаш, може да си купиш или 4130, или http://industrial-bg.com/bg/products.ht ... egory_id=6 .

Но НЕ прави грешката да купиш XC рамка, защото геометрията НЕ е за спускане, а за DJ просто да не говорим...
4130 е с ниска геометрия за DJ, CrMo -нова рамка е => носи на повече тормоз, дори имаше тема, че е карана за спускане с Boxxer ... Това значи, че може да сложиш една 160мм вилка без притеснения и да я ползваш почти за всичко. В тези теми е описано.
viewtopic.php?f=26&t=92226
viewtopic.php?f=26&t=89651
Ниската геометрия е + при спускането и DJ.

Hornet-a е Al рамка, но е също с много добра геометрия и не съм чул оплакване от собствениците й. Дали нея, или 4130 няма да сбъркаш !
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот димитър » Съб Юли 09, 2011 9:30 pm

storm съгласен :agree: ама рам-а и за по агресивни стилове нищо няма да му стане поне на моя (хт2)нищо му няма :agree:
:beer: :beer:
R@/\/\ H7.7w0 R!D3R
Изображение
Аватар
димитър

Мнениеот shack » Нед Юли 10, 2011 12:31 am

Лошото на тези рамки е че нямат големи размери...
shack

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти