дискови спирачки

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

дискови спирачки

Мнениеот rainovich » Пет Юли 01, 2011 4:26 pm

Здравейте имам един въпрос купих наскоро Крос Т-рекс на сина ми интересувам се дали може да смени поне предната спирачка с по яка с по голям диск от този който е 160мм. и ако има смисъл какъв да е ....
rainovich

Рейтинг: 1198

Re: дискови спирачки

Мнениеот fastera2 » Пет Юли 01, 2011 4:30 pm

rainovich написа:Здравейте имам един въпрос купих наскоро Крос Т-рекс на сина ми интересувам се дали може да смени поне предната спирачка с по яка с по голям диск от този който е 160мм. и ако има смисъл какъв да е ....

Здравей!Оригиналните дискови спирачки на това колело не са добри,както и на всички нискобюджетни колела.Аз ти вмъквам една друга идея.По-добре сложи v brake спирачка с хубави калодки.Пробвал съм такава комбинация (на познат,мисля,че беше v brake tektro с хубави калодки/вложки) и ефекта ме учуди.Ако те е заинтересувало това,мисля че v-brake може да си намериш до 10лв (поне толкова беше тектрото до колкото си спомням) и калодки да си избереш от тук : http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... ct_cat=196
Мисля,че ще ти излезе по евтино дори от другата опция с дисковете,но ще има по-добър ефект!

П.П Също да ти кажа,че по-голям диск (ако изобщо стане),ще доведе до лоши последици за вилката на това колело.
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот SASHO_DH » Съб Юли 09, 2011 9:38 pm

Ако искаш да му спира добре му вземи Avid bb5 160/180/203mm. Но според мен ако сложиш 203мм диск и спира добре има голям шанс да се сцепи вилка или рамка или да се появи луфт СТАВА ВЪПРОС ЗА CROSS T-REX :popcorn: Лично ти препоръчвам 160мм. :beer: Ето ти линк на спирачката :smokin: http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=174
НАГОРЕ С ЛИФТ ,НАДОЛУ С ДРИФТ
Аватар
SASHO_DH

Рейтинг: 1091

Мнениеот bocky » Пон Юли 11, 2011 11:47 pm

Не можа ли да го напишеш по по-дразнещ начин :eek3:

По темата: наистина BB5 е доста добра. Карал съм с такива останах много доволен, но все пак ако искаш нещо по-евтино от нея, някой тектро също ще ти свърши работа, като се има предвид че ще се сложат на Крос Т-рекс.
Късмет с избора :peace:
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти