Пастра - яз. Калин - Паничище

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Пастра - яз. Калин - Паничище

Мнениеот krasig » Нед Юли 10, 2011 10:55 pm

Здравейте,
Знам, че това е популярен маршрут (поне в частта Пастра -Калин) но не намирам достатъчно информация (100% проблема е в мен).
Та значи от Пастра до Калин е бетонен път и май тук няма какво да се умува.
Въпросът е: дали е възможно после да се продължи до Паничище?
krasig

Рейтинг: 1272

Re: Пастра - яз. Калин - Паничище

Мнениеот 4getcredo » Пон Юли 11, 2011 1:28 pm

Възможно е, разбира се! От язовирите слизаш към хижа Иван Вазов, после буташ до Раздела и после се спускаш към Рилските езера :eyebrow: . От Бъбрека хващаш билото над х. Рилски езера и се спускаш към Зелени преслап (Паничище). Ако мислиш да го правиш за един ден, трябва да си по-якичък :D :agree:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот krasig » Пон Юли 11, 2011 1:39 pm

До каква степен е караемо? (от Калин нататък)
krasig

Мнениеот Бляд » Пон Юли 11, 2011 1:49 pm

Това ще ти е от полза: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... -travel019 :agree:
Аватар
Бляд

Рейтинг: 1267

Мнениеот krasig » Пон Юли 11, 2011 2:09 pm

Бляд написа:Това ще ти е от полза: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... -travel019 :agree:

Благодаря. Това го четох но посоката е малко по-различна.
krasig

Мнениеот 4getcredo » Пон Юли 11, 2011 2:36 pm

krasig написа:До каква степен е караемо? (от Калин нататък)

Това зависи от възможностите ти. От Калин до х. Иван Вазов е караемо. От хижата до Раздела има доста дълго каране по-полегат наклон и накрая кратко носене/бутане. От Раздела до Бъбрека спускането е доста технично и може да не ти се кара там... :) После по билото е малко друсаво, но не трудно. Ако слезеш през х. Скаквица, също те чака едно много технична пътека до Зелени преслап, но мисля, че има и директна пътека, която от билото си отива пак надолу, без да ходиш до х. Скакавица. Даже е път от едно време нататък.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Вто Юли 19, 2011 1:21 pm

krasig написа:До каква степен е караемо? (от Калин нататък)

Ако ни кажеш кои са най-техничните пътеки, по които си се спускал и ти е харесало, ще можем да се ориентираме и теб да те ориентираме.

За разлика от Митака, аз бих ти предложил малко по-различен маршрут:
Като се качиш до Раздела, продължи по пътеката, следваща Зелени Рид - тя се спуска до хижа "Вада". Оттам можеш да се изкачиш обратно до Паничище, ако задължително там трябва да финишираш.
Другият вариант е от Бъбрека да минеш по горната пътека покрай ръба над езерата и да се спуснеш до хижа Рилски езера. От хижата надолу към Пионерска има черен път (скука), но май има и пътека към хижа Ловна, която е интересна (карал съм част от нея).

Не ти препоръчвам минаване през хижа "Скакавица", защото там е резерват и не бива да караме, може и да те глобят.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот kapitanblood » Вто Юли 19, 2011 1:35 pm

Едно лирично включване.
Преди две седмици,се качвахме от х.Вада,нагоре към езерата,понеже бях с жената и децата,а маршрутът е доста тежък(минахме по пътеката,която я наричат"Душевадката"),стигнахме до "Долно езеро",другите продължиха по маршрута нагоре към другите езера,ние поехме по пътеката (на дясно),(маркирана е с бяло,оранжево и синьо),към х.Ловна,много е палавка,има си от всичко,корени големи и малки камъни,всичко,което ни харесва.Стига се до едно разклонение,надясно е х.Ловна,надясно е към х.Пионерска.Пътеката е за карач,средно ниво.
Успех: :peace:
П.П.тази седмица ще ходим към яз. Калин до х.Иван Вазов..... :evil:
П.П 1 Ако обичаш по-хард пътеки,ти препоръчвам,от 'Долно езеро" към х.Вада,въпросната пътека(Душевадката),е супер интересна,на някои места може да носиш,но като цяло е мн. арна.... :D
ИзображениеDЪrty Muddy
Аватар
kapitanblood

Рейтинг: 1998

Назад към Индивидуални карания