TLD - дизайн и качество без компромис?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот lechuga » Нед Юли 17, 2005 12:28 pm

Никога досега не съм взимал участие в споровете и караниците, за които се води тази тема, но мисля, че мога да си позволя едно мнение.
Борите се за качественост на информацията, т.е. да не би човекът Х да получи грешен съвет от човека Y и да се утрепе. Да ама това вие не можете да го предодвратите, само човекът Х може. От доста време чета форума и вече имам мнение за доста хора от форума, познати или непознати, имам и наблюдения, на кой, до каква степен мога да се осланям на думите. Мисля, че всички имат глава на раменете си да могат да си направят заключения за един или друг участник във форума. И не мисля, че тук е мястото да изказвам мнение по адрес на един или друг участник, уважавам всеки, който пише във форума, ако някой пише "глупости" според мен, просто не му обръщам внимание на писанията, но не мисля че е глупав, може пък друг да е получил полезна информация от него и аз да съм в грешка. Просто всеки сам си определя качествената информация във форума, тя не е еднаква за всеки.
Но забелязвам едно нещо - от известно време ми намаля доста удоволствието от четенето на форума. Защо ли?
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот mih » Нед Юли 17, 2005 1:15 pm

хах, викам си - бе ква е тая шумотевица около TLD, пък то кво било...:crazy:
добре, че не влязох по-рано (в тази тема)...
тука ми прилича на България пред нашествието на османците - вместо да се обединим, ние се разединяваме, при това самоволно.
СТЕГНЕТЕ СЕ, ПИЧОВЕ! (тва се отнася само за пичовете, които не са достатъчно стегнати)
Имаме си мощен враг, нека и ние бъдем единни - това е, което можем, но никога не правим, щото добре знаем да мрънкаме, но какво всъщност правим на дела?

имам едно
[b]златно правило за тъпака: ИГНОРИРАЙ ГО![/b]
той ще се чуди защо е игнориран и току виж се замислил... току виж пък му дошло нанагорно...
разбира се, първо пробвай да го убедиш [b]нормално[/b] и [b]възпитано[/b], както би трябвало да става, и бездруго тези категории са в метаморфозен гърч и ако не ги съживим, такива, каквито ги знаем отпреди нашествието на Чалгата, ще си останат минало.

Това, което на мен ми липсва най-много напоследък във форума, е добрият тон. Блага дума железни врата отваря...

Дано е от времето...

'Сфинете за офтъпика!

:peace:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот marshall__ » Нед Юли 17, 2005 1:29 pm

[quote="lechuga"]

От доста време чета форума и вече имам мнение за доста хора от форума, познати или непознати, имам и наблюдения, на кой, до каква степен мога да се осланям на думите. Мисля, че всички имат глава на раменете си да могат да си направят заключения за един или друг участник във форума. И не мисля, че тук е мястото да изказвам мнение по адрес на един или друг участник, уважавам всеки, който пише във форума, ако някой пише "глупости" според мен, просто не му обръщам внимание на писанията
[/quote]

Сам казваш: "От доста време чета форума". Ами тези които тепърва навлизат в тази област и не би следвало да познават който и да било от форумните иузери, камоли да осъзнаят кога някой се майтапи с тях за дадена техническа информация, която дава, или не....

Твоите думи са не по-малко вярни - но важат за кого?
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот lechuga » Нед Юли 17, 2005 1:46 pm

[quote="marshall__"]
Твоите думи са не по-малко вярни - но важат за кого?
[/quote]

За всеки, който реши да помисли малко.
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот onion » Нед Юли 17, 2005 2:21 pm

Здрасти хора,
чета форума от доста време но рядко си позволявам да пиша тъй като за сега съм на принципа на гъбата - само попивам, но ще си позволя да кажа нещо: недейте да се карате - ходете да карате! Така де , Mih го е казал горе много добре!
Не разваляйте нещо много добро (а този форум е такъв) с кавги , винаги може да се стигне до компромис!
www.zoo-info.org
сайтът за екзотични животни
onion

Рейтинг: 1198

Мнениеот Metal_Psycho » Нед Юли 17, 2005 11:54 pm

А леле мале.В тази тема направо напипвам меките стени.А и всичко бяло бря.Лудницааа...
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот RaveUnit » Пон Юли 18, 2005 9:58 pm

е да и аз да бях метализиран психо и аз щях да съм в лудница :РР

BuxpeH TLD неща съм виждал за продан само в София при Каймата
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот PtD » Вто Юли 19, 2005 1:23 am

... и в БФПК на Стадиона, вх.11
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 19, 2005 9:28 am

Вижте, вярно е че това е форум, в който всеки има мнение по разни въпроси - технически, политически, морални и.... НО!:
1 Човек трябва да пише така, че другите без усилие да разбират какво е написал;
2 По технически въпроси нека се изказват добре подготвени в техническо отношение хора (разбира се опитът също има значение, но само ако конкретното техническо предложение е изпитано достатъчно дълго във времето);
3 По политически/морални въпроси може да се изказват всички, но в рамките на добрия тон.
4 Моля да не се говорят глупости със тон, който не търпи критика.
5 МОЛЯ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ!
6 Конкретно за bikerider и TOYAGA - не ги познавам лично и нямам представа що за хора са. Обаче това което виждам е следното - те дават най-много и най-СМИСЛЕНИ съвети. Какъв нрав имат, честно казано ми е безразлично. Толкоз за тях.

Благодаря за вниманието!

Еdit: Както се разбра 4-5% от участниците във форума са дами. Ще ми се да чуя и тяхното мнение по настоящата дискусия.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Alien » Вто Юли 19, 2005 10:31 am

[quote="NovemberCharlie"]

Еdit: Както се разбра 4-5% от участниците във форума са дами.
[/quote]

:bigeyes::bigeyes: Къде, бе??? :) :D
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 19, 2005 10:33 am

Мисля, че една от тях беше постнала такава цифра:D:beer:
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Вто Юли 19, 2005 10:39 am

@ NovemberCharlie

[quote]...
Конкретно за bikerider и TOYAGA ... това което виждам е следното - те дават най-много и най-СМИСЛЕНИ съвети...
...[/quote]

Провери си зрението! ;) Използваното граматично време СЪЩО не е вярно! :D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Вто Юли 19, 2005 11:39 am

бах маа му...

Тая тема никога не я бях отварял, щото си знам чергата и от продукти с дизайн и качество без компромис ми е опасно да се интересувам. Обаче се престраших, цъкнах и кво да видя: станал съм неволно автор на фундаменталното понятие "щраусова логика", макар никога да не съм обсъждал умсвените способности на щраусите; някои хора не знам що са решили, че точно МТБ-форума е мястото, от което трябва да започне борбата с чалгата в обществото и пак тука победоносно да свърши съвсем скоро; чета вече 3-та страница и не виждам нито един бирен емотикон :bigeyes2:; други пък са решили, че тук и сега е моментът да се правят на обидени, все едно това има някакво значение; между другото намирам чудесно описание на маршрута на маратона, което е добре да остане някъде като информация, но защо точно в тая тема не разбрах...

Е, да хвърлим и един светъл лъч върху ситуацията. Всичко това просто показва, че народът е решил да вложи малко повечко емоция в НАШЕТО място за обмен на техническа информация, което пък означава, че форумът води нормален пълнокръвен живот, с какъвто малко подобни общества могат да се похвалят. Мен пък тва ме кефи!

Само че, както и в нормалните общества, понакога видните членове сядат на по бира, ама после се оказва, че бирата свършила, минават на по-твърдо, че поръчват и второ, и трето, и след N-тото питие почват да си говорят разни неща, които на сутринта се молят никой да не е чул и гледат гузно.

За щастие обикновено се оказва, че по същото време и другите са били на същото дередже и наистина не помнят кой какви ги е бръщолевил, обаче всеки за себе си не е сигурен дали не е изтървал нещо фатално.

До тук нищо фатално не виждам и не смятам, че цялата патартия има чак такова сериозно основание да се случва, та смятам преди и аз да изтърся нещо ни в клин, ни в ръкав (ако не съм се изтървал вече:D) да ида да полегна, да изтрезнея и като ми мине главоболието да фърля пак едно очо на развитието на фундаменталния дискусионен проблем "що е то интернет чалга и има ли място в сайта MTB-BG.COM?". Дано дотогава и други да са изтрезнели!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 19, 2005 11:40 am

[quote="TOYAGA"]

@ NovemberCharlie

[quote]...
Конкретно за bikerider и TOYAGA ... това което виждам е следното - те дават най-много и най-СМИСЛЕНИ съвети...
...[/quote]

Провери си зрението! ;) Използваното граматично време СЪЩО не е вярно! :D:D:D
[/quote]

Окьоравял ли съм? А за времето - даваха или ще дават? Или може би "биха били давали"? :D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 19, 2005 11:43 am

@did:beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::drunk::drunk::drunk::drunk::drunk:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот КапитанПланета » Вто Юли 19, 2005 11:49 am

[quote="did"]

...
Е, да хвърлим и един светъл лъч върху ситуацията. Всичко това просто показва, че народът е решил да вложи малко повечко емоция в НАШЕТО място за обмен на техническа информация, което пък означава, че форумът води нормален пълнокръвен живот, с какъвто малко подобни общества могат да се похвалят. Мен пък тва ме кефи!
...
[/quote]

Точно така виждам и аз нещата :beer:.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот TOYAGA » Вто Юли 19, 2005 11:56 am

На ваше място аз бих бил по-умерен в оптимизма си...

Най-малкото щото ОПРЕДЕЛЕНО не считам, че в случая позиция от рода на "Е кво пък толкова?", "То тва си е нормално...", "То ше се опраи от само себе си..." е правилна и отговорна.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот 4getcredo » Вто Юли 19, 2005 12:01 pm

@did: :agree:Наздраве!!:beer::beer::beer::beer:
@all: сърдечен поздрав с "Love will Tear Us Apart" на Joy Division.;):D:D
:headpho:

1st Edit: @TOYAGA: Нали се сещаш за онази реклама на Beck's с полупразната/полупълната чаша... :beer: (разбира се, можеш да я смениш с каквато ти е на сърцето :))

2nd Edit: По-сериозно... мисля, че хората, без значение от коя страна седят в този и други подобни разправии, които умеят да се спрат и да помислят, си извлякоха полезни изводи и ще намерят верния баланс.:agree: В това отношение, мисля, че е правилно решението ти да провокираш такива разговори, естествено, с неподражаем стил ;)
:beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 19, 2005 12:09 pm

[quote="TOYAGA"]

На ваше място аз бих бил по-умерен в оптимизма си...

Най-малкото щото ОПРЕДЕЛЕНО не считам, че в случая позиция от рода на "Е кво пък толкова?", "То тва си е нормално...", "То ше се опраи от само себе си..." е правилна и отговорна.
[/quote]

TOYAGA, да ама те това считат за правилна и отговорна позиция и честно казано мисля, че те искат ти да си имаш твоята позиция и те тяхната и всички да имат правото да споделят своята във форума. Все пак проблемът с дрънкането на безсмислици от позицията на незнаешщ, но компетентен по всички въпроси (т.е. чалгата)и мен ме дразни, а предполагам и тях. Всъщност най-тежкия проблем е, че внедрявянето на "чалгата" за съжаление би могло да увреди физически или психически някой член на форума. Ние психическото увреждане не можем да го спрем, защото то струи от заобикалящата ни действителност, но мисля, че е задължение на всеки от нас е да споделя опасенията си по въпроси, които биха могли да доведат до физическо увреждане.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Вто Юли 19, 2005 12:15 pm

[i][b]When you can’t hear the rhyme and you can’t see the reason
Why should the hope remain? [/b][/i]
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 19, 2005 12:17 pm

[quote="TOYAGA"]

[i][b]When you can’t hear the rhyme and you can’t see the reason
Why should the hope remain? [/b][/i]
[/quote]

Because very often it is the only thing you've got.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Вто Юли 19, 2005 12:17 pm

[quote="TOYAGA"]

.... не считам, че в случая позиция от рода на "Е кво пък толкова?", "То тва си е нормално...", "То ше се опраи от само себе си..." е правилна и отговорна.
[/quote]

Здравият ми разум (доколкото е останал) ме принуждава да кажа, че съм [b]напълно[/b] съгласен с тебе. Също така съм съгласен, че даването на калпава информация от хора, които не са наясно с някои теми, [i]не трябва да се оставя без коментар от тези, които могат да ги поправят и да спестят мъките на питащите[/i]. [color=red]Все пак, затова се четат форумите[/color].

Обаче аз не вярвам много в здравия разум. Даже смятам, че колкото и да е тъпо и непродуктивно, хората са склонни да се учат преди всичко от собствените си грешки. Та с риск да си противореча с горенаписаното, понякога [i]безопасно наивните съвети [b]трябва[/b] да се оставя без коментар от тези, които могат да ги поправят и да спестят мъките на питащите[/i]. Хем така става по-забавно, хем се получава естествтена децентрализация на информацията и всеки се ориентира от кого да очаква съвети, кого да игнорира, кого да не приема насериозно...

Абе може да съм луд, но явно се радвам на шареното. [color=red]Все пак, затова се четат форумите[/color]. За 100% вярна информация си има далеч по-гарантирани източници - сайтове на производители, специализирана литература, PM-ите на TOYAGA и Bikerider :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот КапитанПланета » Вто Юли 19, 2005 12:22 pm

Ами аз лично ОТГОВАРЯМ само за себе си (за друг не ми е в правомощията) и смятам (ОТГОВОРНО) да правя каквото ми е по силите (според възможностите и разбиранията си). Вярвам че повечето от нас имат същото отношение. То в едно семейство (дето ужким се познават добре хората) е трудно да се стиковат нещата, камо ли в едно такова "общество".
Имам доста напрегнато ежедневие, и за това съм си намерил хоби с което да се разтоварвам и зареждам с положителна енергия. Когато това не се получава, съответното хоби почва да си губи смисъла. Пък и хобито ми не е писане по форуми а каране и потягане на колело. Участието във форума просто ми дава контакт с хора с подобни интереси и така удоволствието от цялата работа се умножава. С някои от тези хора сме си по-близки като натюрел, с други - напротив и това е нормално. Аз поначало имам един проблем - редовен номер е да имам приятели, които не се понасят взаимно. Разбирам единия, разбирам и другия. И какво да направя ? Съгласен съм и с двамата, просто гледат от различни камбанарии. В такива случаи не им се бъркам. Преди се опитвах да се боря за световен мир, баланс и прогрес, но резултатът обикновено беше нулев (като изключим повишаване на артериалното ми налягане и пулса). Е, вече не мога да си позволя този "лукс".
Каквото ми е по силите и по акъла ще правя, пък каквото стане. Само искам да кажа на всички събратя че мноу ви уважавам.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот did » Вто Юли 19, 2005 12:28 pm

абе, модераторите, що не прекръстите темата на "MTB-BG - дизайн и качество без компромис" и да я прехвърлите в "За форума и сайта". И без това въпросът с ръкавиците е само малък и напълно пренебрежим офтопик.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Вто Юли 19, 2005 12:42 pm

@ Капитана, Чарли и did

Радвам се да чуя всичко това... :beer::beer::beer:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 19, 2005 12:47 pm

:beer:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот hlebarka » Вто Юли 19, 2005 12:49 pm

[quote="did"]
За 100% вярна информация си има далеч по-гарантирани източници
[/quote]

Бе, Майна, струва ми се, че цялата работа не е за прословутата "качествена информация".
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Юли 19, 2005 2:11 pm

[quote="PtD"]

... и в БФПК на Стадиона, вх.11
[/quote]

Там останаха само от крос-китаристките(цели)
преди няколко седмици замина последния чифт DH

:offtopic:
абе тоя тема ще докара повече мнения от тая за Паралелна Вселена
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот did » Вто Юли 19, 2005 2:30 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]
абе тая тема ще докара повече мнения от тая за Паралелна Вселена
[/quote]

Нормално, щото е по-фундаментална и общозначима.

Като обсъждаме някакво си състезание вай-много да си доставим малко радост, като си припомним отминали емоции. А като обсъждаме дълбоки, фундаментални, принципни проблеми, като тия за ръкавиците TLD, подпомагаме ориентацията на всеки в безкрайното море от информация в обкръжаващия ни свят, в който само TOYAGA, bikerider и Иван Костов стърчат като жалони и посочват правия път;).
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Юли 19, 2005 2:58 pm

[quote="did"]

[quote="HepBeH_XaMcTep"]
абе тая тема ще докара повече мнения от тая за Паралелна Вселена
[/quote]

Нормално, щото е по-фундаментална и общозначима.

Като обсъждаме някакво си състезание вай-много да си доставим малко радост, като си припомним отминали емоции. А като обсъждаме дълбоки, фундаментални, принципни проблеми, като тия за ръкавиците TLD, подпомагаме ориентацията на всеки в безкрайното море от информация в обкръжаващия ни свят, в който само TOYAGA, bikerider и Иван Костов стърчат като жалони и посочват правия път;).
[/quote]

yep:beer:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

ПредишнаСледваща

Назад към Архив