Пада ми веригата =/

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Пада ми веригата =/

Мнениеот Ninjata96 » Чет Юли 14, 2011 11:34 pm

Значи отзад съм с Формула дц52(сингълспийд),отпред с шимано на 3 неразглобяеми плочи :bawling: и значи веригата ми е леко отхлабена (оопитах да я скъся ама някък си остава още 1зъбче за скъсяване,скъсявам го и за мааалко идва къса).Помогнете,кажете какво да правя и дали веригата пада заради това.БДУ така ми се наранява и рамката(загубих някъде протектора).Само дано да не излезе да копувам от онези HG вериги щот смених 9999999неща на тва колело.С оптигач също не ми се занимава.Пийс :agree: :beer: :beer: :beer:
Снимки ще пратя отделно по Скайп за сметка на лупувача :beer: .
Аватар
Ninjata96

Рейтинг: 1082

Re: Пада ми веригата =/

Мнениеот JoroDH » Чет Юли 14, 2011 11:42 pm

Веднага ти казвам 1 начин който действа. Вместо да се чудиш постоянно как да скъсяваш веригата и тем подобни просто си купи за 30 лева един най-обикновен водач и нещата ще се оправят :beer: :beer: :beer: :beer:
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
JoroDH

Рейтинг: 1123

Мнениеот Alex Madman » Чет Юли 14, 2011 11:48 pm

Предполагам, че това ще ти свърши работа. В други подобни теми го бяха предлагали като решение. :)
Последна промяна Alex Madman на Пет Юли 15, 2011 12:19 am, променена общо 1 път
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Рейтинг: 1495

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Юли 14, 2011 11:49 pm

Зареждай я по-често. На мен така ми падаше батерията на телефона. Вече я зареждам по-често и не ми прави проблем....

Адекватното решение: водач за верига, курбели с една плоча, плочата да е предвидена да бъде една - дълбоки зъби, без канали за качване отстрани, верига за сингъл спийд.

Алекс, приятелче, знаеш ли какво е това и за какво служи? :rofl:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Alex Madman » Пет Юли 15, 2011 12:07 am

EccentricMOTION написа:Зареждай я по-често. На мен така ми падаше батерията на телефона. Вече я зареждам по-често и не ми прави проблем....

Адекватното решение: водач за верига, курбели с една плоча, плочата да е предвидена да бъде една - дълбоки зъби, без канали за качване отстрани, верига за сингъл спийд.

Колега, отлично знам за какво служи PowerLink звеното, можеш да си абсолютно спокоен. :)
Спомням си, че имаше една стара тема, където собственикът на един Climber, цвят Махагон, се оплакваше от същия проблем, разликата беше, че отзад беше с обикновенна главина на шлици и цяла венец касета. Някой му беше предложил да си сложи PowerLink, след това човекът, пуснал темата каза, че проблема е бил решен.
Бих пуснал цитат, но уви, не намирам темата.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Мнениеот Ninjata96 » Пет Юли 15, 2011 12:25 am

EccentricMOTION написа:Бла бла бла бла бла бла бла бла бла бла бла бла бла...."хахаха"

Да дам около 200кинта за това,че ми пада веригата,и това да наречеш адекватно решение... :crazy: :roll2: :lol2:
Аватар
Ninjata96

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Юли 15, 2011 9:07 am

Звеното се добавя за по-лесен монтаж/демонтаж. Не виждам логично обяснение как едно звено ще ти помогне да не ти изпада веригата. Веригата се опъва само на рамка с хоризонтални дропаути. На рамки като Climber-а няма как да се опъне веригата, поради тази причина ти трябва поне сингълатор отзад. Ето ти решение за 30лв.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Alex Madman » Пет Юли 15, 2011 9:39 am

EccentricMOTION написа:Звеното се добавя за по-лесен монтаж/демонтаж. Не виждам логично обяснение как едно звено ще ти помогне да не ти изпада веригата.

По пътя на логиката, предположих, че самото звено е по- късо от нормалните. Моля за извинение ако не е така. :)

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Мнениеот denises26 » Пет Юли 15, 2011 9:45 am

Значи на разклона на логиката е трябвало да хванеш наляво не надясно. Това звено може да ти помогне единствено ако след, като падне веригата се заклещва между курбела и рамката. Ако се заклещва там разединяваш веригата от споменатото звено и изкараването й трябва да е една идея по-лесно. :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот JoroDH » Пет Юли 15, 2011 10:21 am

Ninjata послушай ме и както ти казах в 1-вия коментар сложи си 1 водач за 25-30 лева и проблема ще изчезне веднага. Аз имах този проблем и го оправих така. :beer: :beer: :beer:
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
JoroDH

Рейтинг: 1123

Мнениеот botroid » Пет Юли 15, 2011 11:22 am

А такава ролка за верига, върши ли работа, за да се избегне падането на веригата при спускания?
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Юли 15, 2011 12:08 pm

Позволявам си да се включа отново в темата. Посоченото от теб е стабилизатор за верига, не е ефективен, поради намаляване на ефективното превключване на скоростите, допълнителен шум, съпротивление при педалиране, нестабилния монтаж за рамката, поради специфичната форма на скобата. Приложим е при класически скоростни системи - 2/3 плочи отпред с касета отзад.
Аз лично бих го ползвал при по-агресивно ХС, в случай че съм с 3 плочи отпред. Въпреки, че в такъв случай по-скоро клоня към курбели с две плочи, башгард и водач за две плочи.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот Ninjata96 » Пет Юли 15, 2011 12:17 pm

Преди малко сложих веригата на 1-ви венец отпред и стегнах,ама пък сега е доста стегната...има ли пак няква опасност като е прекалено стената?
Аватар
Ninjata96

Мнениеот Dragfan2 » Пет Юли 15, 2011 1:13 pm

Ninjata96 написа:Преди малко сложих веригата на 1-ви венец отпред и стегнах,ама пък сега е доста стегната...има ли пак няква опасност като е прекалено стената?

НЕ :peace:
Аватар
Dragfan2

Рейтинг: 1205

Мнениеот vvvaaal » Пет Юли 15, 2011 1:37 pm

Dragfan2 написа:
Ninjata96 написа:Преди малко сложих веригата на 1-ви венец отпред и стегнах,ама пък сега е доста стегната...има ли пак няква опасност като е прекалено стената?

И като я напънеш малко повече(примерно на изкачване) - ФРЯС!! :clap:
Недей рискува, по добре си сложи 2 плочи и водач. Патил съм много от прекалено къса верига.
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот Evgeni » Пет Юли 15, 2011 4:58 pm

Аз съм за сингалатор.Хем по-лек от водача, хем по-евтин.
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот Dragfan2 » Пет Юли 15, 2011 7:06 pm

vvvaaal написа:
Dragfan2 написа:

И като я напънеш малко повече(примерно на изкачване) - ФРЯС!! :clap:
Недей рискува, по добре си сложи 2 плочи и водач. Патил съм много от прекалено къса верига.

Повярвай карал съм на сингъл спийд доста време и всичко беше наред ;) Твоето тряс може би е било от не добре направена верига
Аватар
Dragfan2

Рейтинг: 1205

Назад към Веломеханик