Доспат - Сърница?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Доспат - Сърница?

Мнениеот jorji » Вто Фев 10, 2009 11:43 am

Тъй като не намерих подходяща тема за маршрути, ще отправя питането си тук. Ако има по-подходящо място, моля, насочете ме.

та питането ми е отностно разстоянието доспат(сърница)-гоце делчев,
може ли някой да ми даде маршрут с коларски път или туристическа пътека и да сподели каква е разликата с минаването през асфалта.

прилагам карта от гоогъл мап на района...

Изображение
не съм много наясно с gps системите, но каквато и карта да дадете важното е само да има все пак с какво да я отворя
Аватар
jorji

Рейтинг: 1300

Re: Доспат - Сърница?

Мнениеот Antares » Пон Юли 18, 2011 1:24 pm

Вдигам темата, щото другата седемица ще я изкарам в онзи район. Лагера ми ще е на Доспат, така че каранията ми сигурно ще са еднодневни в околността. Обмислям да си направя едно пътешествие и до Беглик, като адски ми се ще да не е по асфалта.

Помня, че байкариите май бяха направили карта на онзи район, но в сайта им намерих само постни jpeg-ове. Не съм сигурен дали района се води в средни или западни Родопи.

Някакви други идеи от къде да взема карта на района?

П.П. GPS нямам, тракове няма да ми вършат работа :(
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юли 18, 2011 2:33 pm

Извинявам се за офтопика предварително.

Пешо, искам само да вметна като допълнителна информация която може да ти е от полза. Пътя от Батак до Доспат е адски разбит, ако караш по асфалта в този участък много внимавай. Дупките са навсякъде и колите които се движат в този участък на 90 процента влизат в насрещното за да избегнат някоя дупка. Района на Доспат на мен много ми допадна, с жената бяхме за 2 дни на палатки там. Има доста места където може да си разпънеш палатката край язовир Доспат. Цените в Доспат на хранителните стоки не са високи, мисля че са нормални. Покрай язовир Доспат, поне там където повечето хора отиват да къмпингуват има чешми, тоест от към прясна вода за пиене ще си независим.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот delPierro » Пон Юли 18, 2011 3:12 pm

В тази карта на западна част на Родопите го има района около язовира.
http://www.stenata.com/karti-i-knigi/produkti/rodopi-zapadni
Сега видях че си в Пловдив. Евентуално тук http://shop.adventura.bg/product.php?id_product=130
delPierro

Рейтинг: 1390

Мнениеот Antares » Пон Юли 18, 2011 5:23 pm

Картата вече я взех, благодаря delPierro! Жоре, идеята да търся карта е именно да не ми се налага да стъпвам на асфалт ;) А за информацията - благодаря все пак де, макар че от около десет години съм всяко лято там :D Просто за пръв път ще ходя с колело и мисля да се разшавам в околностите.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум