Не ме пускат да се състезавам !

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Не ме пускат да се състезавам !

Мнениеот dako08 » Сря Юли 20, 2011 8:24 pm

На 15 съм , имам колело екипировка и опит , но ако наще не се подпишат на декларацията не мога да участвам (както знаете) !!! Та как да ги убедя да ме пуснат - мислят си че е много опасно , което не го отричам ма ми желанието е по-голямо от всичко ...
Аватар
dako08

Рейтинг: 1182

Re: Не ме пускат да се състезавам !

Мнениеот drumboy » Сря Юли 20, 2011 8:28 pm

Бих ти дал няколко съвета:
Покажи колко е важно за теб да участваш обясни им, че това е хобито, без което не можеш .
Накарай ги да усетят ,че те лишават от нещо много важно.
Обещай им много работи, които ще изпълниш ако те пуснат.
И все пак всичко е преценка на родителя :idea:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот arney » Сря Юли 20, 2011 10:27 pm

На предното състезание никой от нас не беше писал декларации , там си ги преснимахме и започнах да им ги пиша никой нищо няма да ти каже и родителите ти няма да се притесняват излишно.
Аватар
arney

Рейтинг: 1162

Мнениеот dako08 » Сря Юли 20, 2011 10:39 pm

Другия проблем си остава транспорта от и до ...
Аватар
dako08

Мнениеот motomarzel » Сря Юли 20, 2011 10:40 pm

arney написа:На предното състезание никой от нас не беше писал декларации , там си ги преснимахме и започнах да им ги пиша никой нищо няма да ти каже и родителите ти няма да се притесняват излишно.

Браво бе пич много добри съвети раздаваш... :clap:

Айде сега постави се на мястото на родителите, които не знаят, че сина им е на състезание, и недай си боже ако се случи нещо с него - тогава представяш ли си какъв шок ще е това за тях?
Последна промяна motomarzel на Сря Юли 20, 2011 10:48 pm, променена общо 1 път
Аватар
motomarzel

Рейтинг: 2000

Мнениеот dako08 » Сря Юли 20, 2011 10:44 pm

motomarzel написа:
arney написа:На предното състезание никой от нас не беше писал декларации , там си ги преснимахме и започнах да им ги пиша никой нищо няма да ти каже и родителите ти няма да се притесняват излишно.

Айде сега постави се на мястото на родителите, които не знаят, че сина им е на състезание, и недай си боже ако се случи нещо с него - тугава представяш ли си какъв шок ще е това за тях?

:agree: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
dako08

Мнениеот jd » Чет Юли 21, 2011 7:54 am

[quote="dako08"]На 15 съм , имам колело екипировка и опит , но ако наще не се подпишат на декларацията не мога да участвам (както знаете) !!! /quote]

Без да се обиждаш, но кой реши че имаш опит, за да участваш в състезание? Подобни ограничения за възраст НЕ СА направени СЛУЧАЙНО. Явно има защо. А докато не навършиш 18, твоите родители носят отговорност за теб. Ако те преценили, че не трябва да участваш - сори. Ще трябва да изчакаш ;)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Admin » Чет Юли 21, 2011 8:22 am

dako08 написа: :agree: :rofl: :rofl: :rofl:

Ей заради такова мислене по-късно разни пораснали келеши се размазват или размазват други по пътищата, и не само. :banghead:
Добре сте се научили да нарушавате правилата още от малки... :(!:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот dako08 » Чет Юли 21, 2011 8:42 am

Напълно съм съгласен с motomarzel - ще изчакам до като стана на 17-18 и тогава ще опитам пак - Темата може да бъде изтрита :beer:
Аватар
dako08

Мнениеот Admin » Чет Юли 21, 2011 9:09 am

Не е нужно да чакаш толкова дълго - просто трябва по-често и по подходящ начин да говориш с родителите си, докато ги убедиш, че въпреки съществуващия риск, състезанието е нещо, което е важно за теб и към което ще подходиш отговорно. Вероятно би помогнало, ако след 1-2 състезания им разкажеш как е било, как примерно някой твой приятел е участвал, кой е спечелил и т.н. Изобщо, трябва да стигнеш до ситуация, в която те приемат планинското колоездене и състезанията като част от живота ти, и то достатъчно важна част, за да не те спират, а не като младежка приумица, с която да си счупиш главата. ;) Успех! :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот boomber » Чет Юли 21, 2011 9:24 am

motomarzel написа:

Айде сега постави се на мястото на родителите, които не знаят, че сина им е на състезание, и недай си боже ако се случи нещо с него - тогава представяш ли си какъв шок ще е това за тях?

Е че как родителите му няма да знаят, че е на състезание, нали те са му дали пари... Апък и ако не знаят, че е на състезание къде ще каже че е бил 3 дни :rofl: :rofl:
Не ме чакай в гората нямам бензин в колата ... чакай ме в леглото идвам с КОЛЕЛОТО
Аватар
boomber

Рейтинг: 1180

Мнениеот dako08 » Чет Юли 21, 2011 9:25 am

Благодаря :agree: :wavey:
Аватар
dako08

Мнениеот fenoryl » Чет Юли 21, 2011 9:35 am

dako08 написа:Напълно съм съгласен с motomarzel - ще изчакам до като стана на 17-18 и тогава ще опитам пак - Темата може да бъде изтрита :beer:

Опитай да ги поканиш да дойдат с теб. Така ще видят с очите си за какво става дума, а и ще бъдат малко по-спокойни, когато са около теб.
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот Alpina » Чет Юли 21, 2011 10:01 am

След едно такова "самопризнание", мисля че отганизаторите на състезания трябва да си вземат бележки и да почнат да изискват подвис пред тях, или заверка от нотариус :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Назад към Общ форум