Онзи ден си купих Drag Hacker с идеята да ходя на работа с него лятно време - 10 км/ден, теренът е само парк/пътеки и по-точно - Борисова градина + Ловен парк.
Изчетох доста тук и по други форуми и се спрях на този модел заради:
- цената - засега не ми се инвестира в нещо по-скъпо, защото утре може да реша, че не ме кефи да ходя с колело на работа; все още тествам

- възможността все пак за някакви ъпгрейди (заради oversized рамката), така че при желание и неголеми инвестиции да може да се подобри поне малко.
Отново по ваш съвет избрах модела с твърда вилка, тъй като другата (SF модела) била слаба и боклучава. За съжаление взех L размер, а си мисля, че на мен ми трябва XL (194 cm., 82 kg), но не ми се занимаваше да обикалям много-много по магазините, а след като си настроих седалката и кормилото съгласно разните калкулатори си мисля, че нещата с размера вече са наред.
След няколко дни тестване си пролича, че с твърда вилка в парка не е гот. Направо ми се разбиха ръцете, особено като се има предвид колко бяха напомпани гумите (днес ги поспаднах и е малко по-добре).
Каква вилка с амортисьори бихте ми препоръчали, като имате предвид, че:
- колелото ще се кара само по гореспоменатия терен, като отвреме навреме си позволявам по някое леееко по-бързичко спускане (до 30 км/ч) по пътеки без някакви екстремни неравности;
- предвид цената на колелото, очевидно няма логика да се сложи вилка, която струва колкото самото него.
Има ли въобще такава вилка, която да е нисък клас (тоест да обира *нещо* от неравностите, без големи очаквания), но все пак да е достатъчно здрава, така че да не се пребия при горния начин на каране? Или да стискам зъби (и ръце, и задник) и да карам така докато не се запаля и не реша да дам 2-3 бона за истинско колело?

Също така нещо друго да препоръчате за незабавна смяна? От карането досега стана ясно, че гумите са пълна скръб, така че и те са в списъка. Все още тествам седалката, но вероятно ще търся нещо по-меко и широко като за кратки разстояния. С моите познания съм дотук

10х предварително за акъла. Допускам, че може в част от това, което съм написал, да няма много смисъл, но съм нов тук, бъдете нежни