Информация за спирачки Quad - QHD-5.2 “Dime Pro”

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Информация за спирачки Quad - QHD-5.2 “Dime Pro”

Мнениеот BASE » Пет Фев 04, 2011 3:55 pm

Много добро представяне !!!
:offtopic: Какъв е скота от снимката?
ALWAYS RIDE AS FAST AS YOU CAN WITH A HELMET ON.
BASE

Рейтинг: 1165

Мнениеот uBaH » Пет Фев 04, 2011 8:25 pm

Благодаря :)
Скота е Voltage YZ 2 (2009), но от него останаха само рамката с чашките (които пък скоро ще са в пазара ;) ) :agree:
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот crossenduro2 » Съб Фев 05, 2011 12:40 am

kubetata написа:А при положение, че имаш хубави ротори защо взе тези? Аз лично съм по-доволен от моите Г2 от колкото от "диам"-четата. :popcorn:
Иначе са хубави спирачки, доволен съм от тях.. горе долу..

За тегло :beer:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот uBaH » Съб Фев 05, 2011 10:23 am

kubetata, G2-ките си заминаха в комплектите на BB7-ците, които продадох.

Тъй като ме питаха на ЛС, ще пиша и тук.
След около 200 км с тези спирачки - главно асфалтиран и черен път, мога да кажа че се държат доста добре. Спират като BB7, с разликата че лостчето е доста по-меко - не ти се уморява ръката, ако се наложи да го държиш стиснато по-дълго време.
С другите ротори - Pulse, ще спират още по-добре, като там вече и теглото е друго, но всеки решава какви приоритети гони. Аз щях да взимам 160 mm Pulse, но се спрях на 180 mm Pulse XC, тъй като тежат по-малко от 160 mm :)
Не знам дали не се повтарям, но подчертавам факта, че съм 60-62 кг - определено си има значение, когато говорим за спирачки.

Към момента няма течове или някакви други неприятни изненади. Остава да се постопли още малко времето, за да покарам доста повече, за да съм максимално обективен.
Аватар
uBaH

Мнениеот Stoks1 » Съб Фев 05, 2011 11:17 am

Аз пък съм много доволен от задната ти ББ7-ца, която ми продаде! Със 185мм Г2 ротор, като за мойте килограми е добре. Предната спирачка си я взех преди 1 седмица, но отпред сложих QDR-180CBSP Pulse ротора за, който говорихте по нагоре. Още не съм го разработил но иначе изглежда здрав (още заводски е много леко крив). По нататъка като го разработя ще ви напиша как се представя!
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот kojota » Съб Фев 05, 2011 2:01 pm

Тя бб7 и 100 кг спира - няма грешка , чуденката сега е дали си заслужава да се фърлят едни пари за такива хидравлики ( само заради по мекто лостче), при положене, че са налични чудесни бб7 та дори и сновия по гаден ротор пак няма никви грижи . :dontknow:
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот thepowerofone » Нед Юли 24, 2011 5:15 pm

Не искам да разводнявам форума излишно с нови теми, за това ще задам въпросa си към автора на темата тук. Интересно ми е да науча за настройката от лостчето на момента на контактуване на накладките с ротора. Можеш ли да дадеш малко информация как се променя усета за спирачката с тази настройка, полезна ли е и изобщо каквито впечатления си добил от нея? В едно ревютата в bikaradar не се изказаха ласкаво за нея: http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... e-11-42826
Аватар
thepowerofone

Мнениеот thepowerofone » Сря Юли 27, 2011 9:27 pm

Иван ми отговори на ЛС, като обобщено мнението му е (по бърза преценка), че не прави кой знае какво тази настройка. По моя преценка, това, което тази врътка прави, е да променя леко позицията на стопера на спирачното буталце, когато е в крайно разгънато (отпуснато) положение. Тоест, ако леко се завие, все едно леко се натиска лостчето и се приближават накладките. Питанкта ми беше, защото се колебаех дали да мина по-тънко с Dime XC или има смисъл от Dime Pro. Ами XC.
Аватар
thepowerofone

Предишна

Назад към All Mountain/Ендуро продукти