Проблем с предната главина !?!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с предната главина !?!

Мнениеот tritritri » Нед Юли 31, 2011 8:45 pm

Значи..днес бях на ХС състезание и както си карам нещо предната капла почна да криви и да "дрънка". Помислих си, че не съм бил затегнал добре с лостчето. Слезох и го стегнах спря да дрънка и продължих. Като финиширах видах, че цялата капла се мърда леко..затегнах го докраи с лоста и пак си шава. Та се чудя дали самата главина се е разхлабила и дали е визмовно изобщо или съм счупил нешо. И при завой усещам и диска да жули.
Колелото е Град Онтарио ТЕ главината е формула незнам си коя трябва да е от оригиналната окомплектовка.
Тука мърда Изображение
tritritri

Рейтинг: 1130

Re: Проблем с предната главина !?!

Мнениеот Niksancho96 » Нед Юли 31, 2011 8:49 pm

Тук и да мърда, с нищо не може да ти помогнем, докато не ни обясниш малко по ясно какъв е проблема и евентуално да дадеш по-добра снимка (ако е възможно), диска може да ти търка от неправилна настройка, но проблема със главината, не го разбрах много добре. И какво по-точно имаш предвид под "лостчето"? QR? :peace:
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот tritritri » Нед Юли 31, 2011 8:58 pm

Луфти ми главината знам ли..всичко е стегнато здраво а частта на която са закрепени спиците(не знам как се казва) се мърда. :dontknow:
tritritri

Мнениеот monkols » Нед Юли 31, 2011 10:03 pm

Не знаеш дори частите как се казват,а очакваш да ти помогнем да си оправиш колелото.Направо отивай в сервиз,че с рисунки и снимки ще отнеме цяла вечност :agree:
monkols

Рейтинг: 1245

Мнениеот Niksancho96 » Нед Юли 31, 2011 10:20 pm

На това животно му се вика "шина" - или както му викат в кварталите: джанта, капла
На това животно му се вика "главина"
А пък на това животно му се вика спици
Това е QR (Quick Release)

А сега чадо, кажи къде е проблема! :D
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Мнениеот monkols » Нед Юли 31, 2011 10:28 pm

Най-вероятно имаш луфт в главината.Като свалиш каплата виж дали оста хлопа,може да е минимално,щом успяваш да го обереш с лостчето.Ако има луфт,надявам се да знаеш какво да правиш и да имаш необходимите инструменти,ако ли не-сервиз :beer:
monkols

Рейтинг: 1245

Мнениеот tritritri » Пон Авг 01, 2011 2:44 pm

проблема е решен мерси много на всички. :beer:
Niksancho96 добре, че ми каза, аз не знаех :baby:
tritritri

Мнениеот Niksancho96 » Пон Авг 01, 2011 10:03 pm

tritritri написа:Луфти ми главината знам ли..всичко е стегнато здраво а частта на която са закрепени спиците(не знам как се казва) се мърда. :dontknow:

Този пост ме наведе на мисълта, че не си знаеш компонентите, които са на велосипеда ти. :peace:
Аватар
Niksancho96

Мнениеот tritritri » Вто Авг 02, 2011 1:17 pm

Абе аз основните ги знам ама не знаех как точно да го обясня..важното е, че всичко се оправи :beer:
tritritri

Мнениеот Niksancho96 » Вто Авг 02, 2011 6:45 pm

tritritri написа:Абе аз основните ги знам ама не знаех как точно да го обясня..важното е, че всичко се оправи :beer:

:agree:
Аватар
Niksancho96

Мнениеот DonDanito » Вто Авг 09, 2011 8:28 am

tritritri написа:...важното е, че всичко се оправи :beer:

:offtopic: Напиши как го оправи, може някой друг да има подобен проблем, така ще бъдеш полезен на другите.
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Назад към Веломеханик