Разминаване

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Разминаване

Мнениеот DenNiksan » Вто Авг 02, 2011 5:57 pm

Здравейте, значи за пореден път скоростите ми се разминават- веригата е примерно на 1 венец, а ми показва, че съм на 2ри и никога не стига до 8ми.
Все ходя да ми ги оправят, ама вече става тегаво.Можете ли да ми кажете как да си помогна сам.Ако можете да ми напишете, а не да ми пращате линкове.
DenNiksan

Рейтинг: 1220

Re: Разминаване

Мнениеот vleka4a » Вто Авг 02, 2011 7:28 pm

Тази тема е разисквана много пъти и за тази цел Любо е написал статия с разяснения и снимки на всички процеси при реглажа на заден дерайльор. Предварително ще кажа че видях че си написал да ти се не дават линкове и подобни но не виждам смисъл да се пишат огромни постове с копирана информация за това разгледай тази статия и по конкретно частта за Реглаж на дерайльора и успех с настройката :beer:
Live for today because yesterday is gone and tomorrow may never come.
Изображение
Аватар
vleka4a

Рейтинг: 1304

Мнениеот subritual » Вто Авг 02, 2011 8:41 pm

Провери жилото по дължината му и виж дали няма проблем по местата където жилото минава през "ушичките" на рамката,особено ако преди това си вдигал или носил колелото.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот DenNiksan » Сря Авг 03, 2011 12:26 pm

Да и аз си мислех, че доста е писано по темата, но тази статия съм я разглеждал и съм пробвал.Ще опитам отново, а също ще проверя дали жилото си стои добре.Благодаря :beer:
DenNiksan

Рейтинг: 1220

Назад към Веломеханик