Проблем с Rebound на Rock Shox Tora 302

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с Rebound на Rock Shox Tora 302

Мнениеот ChristianPetrow » Вто Авг 02, 2011 11:31 pm

Здравейте
Проблемът както споменах е от Rebound-a, вилката е купувана нова и още като дойде вилката не работеше, и ми казаха "когато и се направи профилактика, ще се оправи.." след месец и направих профилактиката сам като следвах стъпките една по една, от форума и не се оправи проблемът.. втори път и правих след месец.. и третата профилактика реших да отида в сервиза, разглобиха цялата вилка понеже се оплаках за ребаунда, и имаше една пружинка която беше сплескана, не можах да видя къде точно седи.. таа.. опънаха я наместиха я където и беше мястото.. всичко ок.. сглобихме я, наляхме маслото и я монтирахме. Казаха ми да пробвам дали работи ребаунда, като по чудо проработи, този който ми прави профилактиката беше с 50 кг по тежък от мен и пробва ребаунда.. при първото свиване се видя както беше на бавен ребаунд върна бързо.. някакви препоръки как може да се оправи :dontknow:
:beer:
Изображение
Изображение
Аватар
ChristianPetrow

Рейтинг: 1197

Re: Проблем с Rebound на Rock Shox Tora 302

Мнениеот bio » Пет Авг 05, 2011 8:57 am

ChristianPetrow написа:Здравейте
Проблемът както споменах е от Rebound-a, вилката е купувана нова и още като дойде вилката не работеше, и ми казаха "когато и се направи профилактика, ще се оправи.." след месец и направих профилактиката сам като следвах стъпките една по една, от форума и не се оправи проблемът.. втори път и правих след месец.. и третата профилактика реших да отида в сервиза, разглобиха цялата вилка понеже се оплаках за ребаунда, и имаше една пружинка която беше сплескана, не можах да видя къде точно седи.. таа.. опънаха я наместиха я където и беше мястото.. всичко ок.. сглобихме я, наляхме маслото и я монтирахме. Казаха ми да пробвам дали работи ребаунда, като по чудо проработи, този който ми прави профилактиката беше с 50 кг по тежък от мен и пробва ребаунда.. при първото свиване се видя както беше на бавен ребаунд върна бързо.. някакви препоръки как може да се оправи :dontknow:
:beer:

тази пружинка, за която говориш къде се намира ? на шиша (буталото) с врътката за rebound ли ?!? ако говорим за едно и също нещо то целта на тази пружинка е при натиск(прав ход) да се отвори клапанчето (една тънка шайбичка) и маслото да мине без проблем и буталото да се движи свободно нагоре. при връщането (обратен ход) пружинката и налягането избутват шайбата и затварят "клапанчето". пътя на маслото е през един прорез, чието сечение се регулира чрез врътката на rebound-a. надявам се да си ме разбрал.
идеята е че ако Rebound-а не работи, то проблемата е че маслото не минава през този прорез, а преминава свободно през клапанчето ...
при мен ... незнам как цялата пружинка заедно с шайбата и пластмасата на която за захванати се движеше свободно по шиша. разгледай при теб как е ...
ако имаш въпроси питай !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот ChristianPetrow » Нед Авг 07, 2011 5:29 pm

По спомен тази пружинка се слагаше на ребаунда, отдоло някъде мисля че се подлагаше но къде точно.. :dontknow: понеже докато ми правиха профилактиката гледах просто ей така.. и не съм обърнал в детайли точно къде се слага и прочие.. ноо маслото си преминава свободно щом не бачка ребаунда.. явно самото чопче което се регулира от горе се прецаква.. но когато беше разглобена вилката и проверихме дали работи.. по чудо работеше, друго яде че когато се постави бачкаше точно на няколко свивания на вилката, и когато се качи човека който ми прави профилактиката .. спря да работи.. :dontknow: Ще видя да я отворя тия дни и да направя снимки да кача тук в темата, за да се види к'во, що..
Изображение
Изображение
Аватар
ChristianPetrow

Мнениеот Evgeni » Нед Авг 07, 2011 6:11 pm

ChristianPetrow написа:имаше една пружинка...сплескана....таа.. опънаха.... я наместиха я

Може би тук се крие разковничето? :magnify:
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот royalracing » Нед Авг 07, 2011 7:40 pm

Evgeni написа:
ChristianPetrow написа:имаше една пружинка...сплескана....таа.. опънаха.... я наместиха я

КАКВО ОТКРИТИЕ! :eek3:
Авторе,щом казваш,че рибаунда е бачкал като е била свалена вилката,а на бавен рибаунд е връщала бързо може да са ти сложили по-рядко масло,попитай ги с какво масло е профилактирана вилката,или ако не е от това е от пружината..Нямаш ли гаранция за тази вилка?Ако имаш и не покрият проблема мисля,че имаш право да възстановиш продукта или да бъде заменен.
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот bio » Нед Авг 07, 2011 8:39 pm

ChristianPetrow написа:По спомен тази пружинка се слагаше на ребаунда, отдоло някъде мисля че се подлагаше но къде точно.. :dontknow: понеже докато ми правиха профилактиката гледах просто ей така.. и не съм обърнал в детайли точно къде се слага и прочие.. ноо маслото си преминава свободно щом не бачка ребаунда.. явно самото чопче което се регулира от горе се прецаква.. но когато беше разглобена вилката и проверихме дали работи.. по чудо работеше, друго яде че когато се постави бачкаше точно на няколко свивания на вилката, и когато се качи човека който ми прави профилактиката .. спря да работи.. :dontknow: Ще видя да я отворя тия дни и да направя снимки да кача тук в темата, за да се види к'во, що..

я ми кажи ... за тази пружина ли говорим ... този документ страница 19 картинка 4 ... тая пружина никъде обаче не се слага, подлага и прочие ... тя си е винаги там ... на този шиш.
ще трябват снимки, но най-добре я прати на истински сервиз. онази пиклива врътка на reboun-a дори да е преебавана и да е максимално отворена ... пак ще се усеща забавяне при връщането на вилката.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот ChristianPetrow » Пон Авг 08, 2011 2:07 am

royalracing написа:
Evgeni написа:

КАКВО ОТКРИТИЕ! :eek3:
Авторе,щом казваш,че рибаунда е бачкал като е била свалена вилката,а на бавен рибаунд е връщала бързо може да са ти сложили по-рядко масло,попитай ги с какво масло е профилактирана вилката,или ако не е от това е от пружината..Нямаш ли гаранция за тази вилка?Ако имаш и не покрият проблема мисля,че имаш право да възстановиш продукта или да бъде заменен.

Маслото е 7,5 W не би трябвало да прави така.. или не си ме разбрал правилно или не си се изказал правилно!
Авторе,щом казваш,че рибаунда е бачкал като е била свалена вилката,а на бавен рибаунд е връщала бързо

Преди да я занеса не бачкаше, като я занесох направиха профилактиката и след това пробачка за краткото време от 2 минути :lol: и спря да бачка.. По принцип има гаранция, но продавача от сервиза ми се дърви че понеже първият път сам съм си я отварял вилката и поради това аз съм я бил развалил, по неговите думи.. а когато ми я донесоха вилката и той видя че не работи и му казах преди да я взема, а той ми отвърна "да като се направи профилактика ще се оправи".. а сега ми спори че не е казвал такова нещо и че по вилката всичко си било работило.. принудих се да и направя една профилактика барем се събуди тоз ребаунд, а не можех да я занеса в сервиза тъй като 1 година не бях в БГ, а ме нервираше при мисълта че е нова вилка и нямам ребаунд.. не знам какво да кажа..

bio написа:
ChristianPetrow написа:По спомен тази пружинка се слагаше на ребаунда, отдоло някъде мисля че се подлагаше но къде точно.. :dontknow: понеже докато ми правиха профилактиката гледах просто ей така.. и не съм обърнал в детайли точно къде се слага и прочие.. ноо маслото си преминава свободно щом не бачка ребаунда.. явно самото чопче което се регулира от горе се прецаква.. но когато беше разглобена вилката и проверихме дали работи.. по чудо работеше, друго яде че когато се постави бачкаше точно на няколко свивания на вилката, и когато се качи човека който ми прави профилактиката .. спря да работи.. :dontknow: Ще видя да я отворя тия дни и да направя снимки да кача тук в темата, за да се види к'во, що..

я ми кажи ... за тази пружина ли говорим ... този документ страница 19 картинка 4 ... тая пружина никъде обаче не се слага, подлага и прочие ... тя си е винаги там ... на този шиш.
ще трябват снимки, но най-добре я прати на истински сервиз. онази пиклива врътка на reboun-a дори да е преебавана и да е максимално отворена ... пак ще се усеща забавяне при връщането на вилката.

Да за тази пружинка става въпрос..
Изображение
Изображение
Аватар
ChristianPetrow

Мнениеот bio » Пон Авг 08, 2011 7:34 am

@ChristianPetrow чудя ти се защо въобще си играеш да отговаряш на малоумни постовете ... 7.5W не е малкото за тази вилка, тя е с 5W дори ... би следвало да е още по-бавна. относно гаранциите не мога да коментирам ...
щом говорим за тази пружинка ... тя въобще не се маха ... и работи както ти обясних. или даваш снимки, веднага след като я разглобиш или си вземаш отнякъде такъв шиш. и аз спирам да коментирам повече ... засега.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Назад към Веломеханик