Добри заварки?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Добри заварки?

Мнениеот drumboy » Вто Авг 09, 2011 9:05 pm

Така преди всичко ви уверявам ,че прочетох внимателно форума ,но все пак не намерих точен отговор.
Предстои ми закупуването на мека рамка ,която обаче има много малка пукнатина (долу до средното)
Аз съм от Бургас, но съм готов да пратя рамката до София ако си струва .
Та така къде има добри заварчици в София и из България и възможно ли е да се направи заварка, която не е под напрежение?
Също така какви са тези заварки с лазер ефикасни ли са ?
Ако давате телефони и отзиви ще ми помогнете максимално :)
Благодаря предварително :agree:
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Re: Добри заварки?

Мнениеот boybetterknow » Вто Авг 09, 2011 10:43 pm

Ако е алуминиева рамката и се завари, и заварката е добра, ще се пукне до заварката, ако не е добра, ще се пукне самата заварка, ти си решаваш. :beer:
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Re: Добри заварки?

Мнениеот wingmanz » Сря Авг 10, 2011 11:57 am

Аз не бих рискувал да купя пукана рамка и да я заварявам - щом се е спукал материала значи вече си му е дошло времето. При една заварка на алуминиева рамка рискуваш да се усука доста бързо около заваряването, защото при самото заваряване от топлината алумина се отвръща и губи якостните си свойства. Ако не мислиш да я подлагаш на натоварвания да , но иначе - пари на вятъра!
Успех! :agree:
Изображение
Аватар
wingmanz

Рейтинг: 1233

Назад към Веломеханик