Омръзна ми от хора, за които България била еди-каква си.

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Омръзна ми от хора, за които България била еди-каква си.

Мнениеот Antares » Вто Авг 09, 2011 8:39 am

Аха. Аз съм чалгар, тъй ли?

Много се дразня, когато хората винаги си намират добре звучащо (за тях самите) оправдание в заобикалящата ги среда за това, че киснат в лайната. И никога не им хрумва, че вината за всяко едно социално явление е колективна.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Вто Авг 09, 2011 9:24 am

edinmilion написа:Да не обидя някой, който вече вижда само от собствената си камбанария, но това е невъзможно! Просто не всички са с равен старт! И ако някой каже, че е започнал от нулата, вероятно не забелязва някои дадености по подразбиране, които за други са препятствия. Просто за него 'нулата' е висока граница за други. Като пример ще дам - дом, семейство, родители и т.н.

Уверявам те, че от моите приятели нито един не се е родил със сребърна лъжичка в уста. Естествено, че някои по рождение са по-напред от други. Дори по времето на "социалното равенство" пак беше така. Това е повод за някои да мрънкат, а за други - да запрятат ръкави и да бачкат яко, за да изравнят шансовете.

mulltex написа: И отдавна е доказано, че успеха не е единствено и само функция на положените усилия.

Определено. Може цял живот да копаш едно и също място на нивата като робот, това никак не ти гарантира просперитет.

kikon написа:Споделям опитът на близките ми хора, защото той е факт.

Да не забравяме в крайна сметка, че българинът винаги има от кого да се оплаче и никога самият българин не е виновен за нищо.

Alpina написа:Да, естествено че е така. Защото хората са не са еднакво интелигентни, амбицирани, доверчиви, предвидливи ... сумати други "характеристики"... и основното - имат различно нивото на мързела (така да се каже).Освен това не може всички да са преуспяли. Ако беше така - нали всички щяха да го играят шефове и никой нямаше да иска да чисти фекалиите на останалите.Просто е утопично, че може да сложиш произволно избрани хора един до друг и да очакваш, те да се развият еднакво, при абсолютно еднакви условия.Това с "пречките" често е оправдание - самият аз съм изпадал много пъти в него, но се опитвам да го ограничавам до колкото ми е възможно. Като те спънат на едно място - опитваш на друго. Точно момента в който човек преценява дали може да се справи с "пречката" и да продължи в същата насока, или е по-добре да се ориентира в друга посока, различава успелите от останалите. Защото не може да се каже еднозначно, че когато си решил да се занимаваш с нещо, трябва да продължаваш до края, независимо от всичко, или да се откажеш, ако не се получи веднъж или дваж...

Добре казано :agree:

Antares написа:Много се дразня, когато хората винаги си намират добре звучащо (за тях самите) оправдание в заобикалящата ги среда за това, че киснат в лайната. И никога не им хрумва, че вината за всяко едно социално явление е колективна.

Анджък. А колко е лесно, вместо да сменим чипа и да се постараем да въведем ред и чистота тук, да помрънкаме и да отидем на вече уреденото в други страни.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Vikingonbike » Вто Авг 09, 2011 9:44 am

Antares написа:Аха. Аз съм чалгар, тъй ли?

Много се дразня, когато хората винаги си намират добре звучащо (за тях самите) оправдание в заобикалящата ги среда за това, че киснат в лайната. И никога не им хрумва, че вината за всяко едно социално явление е колективна.

Няма да ти описвам, срещу какво се изправих, след като си позволих да защитя публично в университета, курсова работа, посветена на чалгата и на това как тя НЕ Е МУЗИКА... Наистина, доста крайно звучи на агента поста, но е факт, че този чип, за който говори PtD...баси от къде да започнем...
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот Crimson » Вто Авг 09, 2011 12:26 pm

Vikingonbike написа:
Antares написа:Аха. Аз съм чалгар, тъй ли?

Няма да ти описвам, срещу какво се изправих, след като си позволих да защитя публично в университета, курсова работа, посветена на чалгата и на това как тя НЕ Е МУЗИКА... Наистина, доста крайно звучи на агента поста, но е факт, че този чип, за който говори PtD...баси от къде да започнем...

Я я я я яя яя, разкажи де, тва ще е забавно :bowdown:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот natalito » Вто Авг 09, 2011 2:00 pm

Vikingonbike написа:...баси от къде да започнем...

от средата и от "средата" ;) :D :agree: :beer: сеш ли се?
Изображение
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот xcII » Вто Авг 09, 2011 6:31 pm

Antares написа:...че вината за всяко едно социално явление е колективна.

В кинефа ходя индивидуално. Изчиствам си го индивидуално. Не скивам нищо колективно. Ако всеки си чистеше кинефа добре, нямаше да страдаме комплексирано за "една кинефна чиния", изложена преди време, не си спомням вече къде...

КОЛЕКТИВИЗАЦИЯТА е КАПУТ. СПУКАН. Индивидуализацията е на ход, ама в БГСтан буксува за последните 20г.! СРАМ ме е и нямам отговор, когато наскоро, некъв германец, колега, ме попита "Абе, показваха по TV някакви младежи как танцуват полуразголени на маса на некви (това ми го спести) ОРИЕНТАЛСКИ ритми, тва ТРАДИЦИЯ ли е нещо?" Ставаше дума за Центъро на София, абитуриентските балове..(Не искам да обиждам музиката на Близкия Изток, която разбира се няма нищо общо с тая ПОМИЯ, ЧАЛГАТА, имам 2 турски албума, без да се интересувам много много в тоя жанр). Е, какво да му кажа? Че имаме 1-во място на отбор от СМГ на международна олимпиада по математика ли? Имаме, и кво от тва?

Отделно, определението Чалгаджия излиза за мен извън рамките на музикалния жанр. Последен пример днес -> неква пикла, почна да ни свири нервно на клаксона от е*********а си кола, когато аз придружавах при пресичане на улицата 2 жни над 80г. възраст !!! Не издържах и й икрещях "АМААААА, ЧАЛГОООО, ОДИ СЕИ НА СЕЛО МААААААА, ДА ТЕ Е*А У БУКЛУКА" Леля ми и нейната приятелка ме изгледаха потресени, че мога да изговарям таквиз думи, но пак бих го икрещял!
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот Vikingonbike » Вто Авг 09, 2011 6:47 pm

Crimson написа:
Vikingonbike написа:
Я я я я яя яя, разкажи де, тва ще е забавно :bowdown:

Прекалено много имам да кажа по въпроса, а това ще е абсолютен спам, тъй като темата е за друго ;)
Иначе, това за мен си е абсолютна част от плана, колкото и параноично да звучи за някои хора...
Само едно ще помоля все пак, като се говори за музика, нека имаме предвид, или както е модерно напоследък :banghead: - имаме НА предвид, за какво става НА въпрос и имаме НА представа, че музиката е едно от изкуствата, което в чистия си смисъл, няма нищо общо с бизнеса.
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот Univer welo » Вто Авг 09, 2011 7:11 pm

mulltex написа:Като гледам, че всички изкават компетентни мнения, я ми кажете 3 неща заради които си заслужава на един емигрант да се прибере обратно в България от Запада?

Причините да напусне държавата мисля, че на всички са им ясни :)

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,
Я се поспрете за малко! Човекът Ви зададе конкретна задача- а Вие на къде пак се засилихте- чалга, кенефи,некакви пикли ...и други подобни бижута! Не за това иде реч!
Млади момко, аз ще се опитам да ти намеря поне 3 неща , за които си заслужава да се прибереш на бегом в ОТЕЧЕСТВОТО. Всички нас ни вълнуват различни и коренно противоположни идеи и мисли ,когато сме на 5, 15 , 25, 50, 75 години/който ги доживее де / и още по различни ,когато излезем на последната права и видим с очите си финалната лента. Аз ще започна по обратния ред - след финала и ще вървя назад -до момента в ,който се е родил един БЪЛГАРИН./Такава ми е зодията/ Засега ще изчакам да се изчисти терена, или -да са ос..е тотално. За спокойствието на АДМИНА И МОДЕРАТОРИТЕ няма да намесвам в изложението си причините и причинителите на хала ни. Знам, че само при споменаването им ще бъда избърсан и изритан от Форума. :deal:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот xcII » Вто Авг 09, 2011 7:27 pm

чалга, кенефи,некакви пикли

На който не му е sounds good/умерено/премерено да си пусне БНТ Новините или която си иска БГ телевизия... Тва е ПодПодТочка "Други", на ПодТочка "Други форуми" на "Начало форум". Изява на мнение, нека да се види кой ква салата кльопа, ценно си е :D Аз например, явно бича на "Шопска", но очевидно не ми се нрави "Овчарска". Иначе да, няма нищо общо с планинско колоездене, но пък носи неква информация :8D

Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О не е сила. То си е ... ПРОСТО ДА гО Е** невежество :D :D :D
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот bluskanie » Сря Авг 10, 2011 6:39 am

С некои неща изобщо не съм съгласен, например, че ако си много умен и работлив, можеш да изравниш шансовете си с тия от големото добрутро. Това никъде по света не е вярно ми няма как да е. Не и в тези условия на капитализъм. И да, разбира се, изключенията не са малко, но не е правило. Е, сега... ако прибавим пробивност (това е най-важното условие), предприемчивост, желание за осавършенстване и т.н. тогава би било ненормално, ако човека не може да се оправи с живота си. Такива случаи не познавам в България, така че недейте обяснява, как най-кадърните са най-бедните в БГ.

Иначе.. 3 неща, заради които бихме живяли в България? Аз мисля, че по-нагоре изброих само 3 неща, които ме държат далеч от родината. Всичко е много по-хубаво в България :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот wawel » Сря Авг 10, 2011 8:44 am

Най-накрая да ми стане интересно.
Я постни курсовата работа "чалгата не е музика".
После може и да ти напиша реферат "Чалгата - единствената музика, която си заслужава да слушаме".
Основно постулати: музиката на запад вече не се движи от творци, а от продуценти и мениджъри- Като такава тя не е израз на душевни състояния на творците, а калъп за впрягане на въображението. Примери: целия рап, хаос и прочее боклуци. Върха на кретенизма - диджей изявите.
Развитие: големите явления и групи от госпъла, блуса, рока вече са в историята. Тяхното наследство е загробено от негри, търговци и зобещи наркотици. Вълната е яхната от хитри продуценти, които ти разказват играта и те карат да си платиш за техния боклук /музикален/, че и те убеждават колко били стойностни.
Теза 2: Чалгата - единствената музика, в която и днес стават събития. Нищо не е досътворено и измислено. Тръгна от енергията на прехода и още е поле за изява на индивида. И заради това, че не се правят много пари там.
Е, курсистката/курсиста, ако искаш ще си изпишем бая постове с тези и антитези. Предупреждавам: ако се окаже, че сте слушали само снуб доги дог и Ванко 1, моментално спирам с постовете. На глухи хора, какво да им обясняваш......
wawel

Рейтинг: 1245

Мнениеот subritual » Сря Авг 10, 2011 9:41 am

wawel написа:.....

Ти сериозно ли?
:crap: ...промит мозък.Ама нямаш си и представа, къде точно си в карнавала.Уви не ми се обяснява.Не,че има и смисъл.

Иначе по темата за работливите и мързеливите и тн.
Тук правилата си ги измисляме в движение и са много разнообразни.Едни те прееб..ват,после и ти трябва да пре...беш за да не останеш по назад.Накрая има и много пре..бани дето не могат да го предадат нататък и негодуват.
Хората на запад затова са си го измислили по-цивлизовано и всички да са пре..бани чрез някаква установена схема. :D
Доста култури,пътища и интереси се преплитат тук.Има си и ориенталски чар.Всеки западняк дето живее у нас може да го питате дали и защо му харесва. :D
Просто ако си от тея принципни хора,дето искат всичко да е точно и да градят нещо-няма да се получи.
И поговорката - "Учи тате,за да не работиш" май се измени в -Учи тате,да работиш в чужбина...
А тука е хазарт :)
Аватар
subritual

Мнениеот Vikingonbike » Сря Авг 10, 2011 11:06 am

wawel написа:Най-накрая да ми стане интересно.

Момко, първо малко се поуспокой, после ако желаеш да си разменяме постове по въпроса, това ще стане в друга тема или на ЛС, тъй като няма абсолютно нищо общо със заглавието и коментираното в тази тема, надявам се ти е ясно.
Бих искал да те уверя, че нито Ванко 1, нито Snoop Dogg представляват интерес за мен, а и не смятам, че ми е бедна музикалната култура.
Също така, мисля че е абсолютно безсмислено да си правиш труда да пишеш споменатия от теб реферат...няма смисъл :dontknow:
Относно прехода...приятелю, какъвто прехода, такава енергията, такива индивиди и изяви...за какво въобще говориш?

Относно блуса, рока и госпъла - :agree:

По темата, работя в достатъчно мащабна компания, в която виждам как растат едни и как други...
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот wawel » Сря Авг 10, 2011 11:59 am

Мисля си, че само назобен рападжия може да пише тема "чалгата е вредна". По-добре е за Вас, че сте се докоснали до истинската музика, а не до уродливото и продължение в наши дни. Някога, исках да посетя САЩ и Англия, за да отида на концерти на "Кис", "Джудас", "Куин". Днешната им музика не ме кара да искам да ходя там въобще. Уви, съвременния звук идващ от запад, не може да се слуша без да е на макс и дори не може да се запее. Всъщност, може, но няма да е разбираемо и да ти хареса. Има бая общо по темата за България. Тука не е пустиня и има яка природа. Става за каране и съзерцание. Потапям се в нея доста чисто, а кой какво казал, че е..... не е важно.
wawel

Мнениеот mulltex » Сря Авг 10, 2011 1:32 pm

http://bit.ly/qJC2LV

Който му липсва стимул за борба, да изгледа филма. :agree:
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот PtD » Сря Авг 10, 2011 8:54 pm

Vikingonbike написа:По темата, работя в достатъчно мащабна компания, в която виждам как растат едни и как други...

Аз имам поглед отвътре над няколко чуждестранни компании и нещата навсякъде са едни и същи: кариерното развитие не е тясно свързано с професионални умения, а с политически борби, гъзолизачество, умение да се харесаш и други такива социални таланти. А, пропуснах и секс с шефа/шефката. Та не мисля, че тук е по-различно.
Аватар
PtD

Мнениеот xcII » Сря Авг 10, 2011 10:58 pm

...за да отида на концерти на "Кис", "Джудас", "Куин"...
+[b] [/b]
Чалгата - единствената музика, в която и днес стават събития. Нищо не е досътворено и измислено.
... :rofl: :rofl: :rofl:

БаЦе, ти имаш Раздвоение на лИЧността... или пък си Чък Норис, който единствен може да сложи ей тея скобки [] на "+безкрайност" и "-безкрайност" :clap:

Кефиш мЪ, но нЕма да ти звънна, а ше те черпя с тва парче от албума "Check Your Head" :

http://www.youtube.com/watch?v=ru3gH27Fn6E&ob=av3e :clap:

слушали само снуб доги дог и Ванко 1

Ти си немаш понятие от РАП/ХИП-ХОП и прочие, щото щеше да знаеш че Вънку 1 нема нищо общо нито с едното, нито с другото, както и че в БГ чист Рап/Хип-хоп НИКОГА не е имало (изключаю "Ъпсурт", които имат уникални текстове, но даже и те се доближават само до тея жанрове) :D

седи си У гьола на Чалгата, там ти е ясна дЪлбочината :D
Аватар
xcII

Мнениеот Harka » Чет Авг 11, 2011 12:37 am

Айде музикалната тема да се приключи вече, ако обичате.
Аватар
Harka

Мнениеот xcII » Чет Авг 11, 2011 1:19 am

чалгата е отровна и е баш по темата "..България била еди-каква си." :smokin:

защото даже и слепец не би и оспорил планините и други природни богатсва. но тва са природни дадености, за държава си трябва човешки материал, без чепове
Аватар
xcII

Мнениеот PtD » Чет Авг 11, 2011 1:30 am

xcII написа:чалгата е отровна и е баш по темата "..България била еди-каква си." :smokin:

защото даже и слепец не би и оспорил планините и други природни богатсва. но тва са природни дадености, за държава си трябва човешки материал, без чепове

Както сам разбираш, това е невъзможно. Няма как всички да са изляти по един калъп.
Аватар
PtD

Мнениеот Vikingonbike » Чет Авг 11, 2011 7:03 am

PtD написа:
Vikingonbike написа:По темата, работя в достатъчно мащабна компания, в която виждам как растат едни и как други...

Аз имам поглед отвътре над няколко чуждестранни компании и нещата навсякъде са едни и същи: кариерното развитие не е тясно свързано с професионални умения, а с политически борби, гъзолизачество, умение да се харесаш и други такива социални таланти. А, пропуснах и секс с шефа/шефката. Та не мисля, че тук е по-различно.

Е и аз там работя...ма...имам само шефове... :dontknow: :rofl:

@xc2 - пич, баш по темата би било да се спори дали чалгата би прогонила хора от тук или не, не дали е музика въобще, за каквото аз споменах, че съм писал!
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот Antares » Чет Авг 11, 2011 7:30 am

Този виц може да се интерпретира и за чалгата.

Някакъв напуска България. Питат го защо.
- Еми как да ви кажа - по Тошово време хомосексуализма беше забранен. После го направиха с принудително лечение. След това го разрешиха. Наскоро гледах и гей парад. Бягам, преди да е станал задължителен!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот wawel » Чет Авг 11, 2011 8:20 am

Ха,ха... и къде да ги прогони? В Лондон ли, където негри, слушащи тяхната си чалга, се чувстват длъжни да те набият, да те оберат и да ти запалят къщата и магазина? Който иска да заминава, дано си намери по-добър живот. Обаче да не ми мрънка, колко било скапано тука. В главите Ви е скапано.... първо. Тука не е пустиня, все ще се намери някой да живее. Китайци ли ще са, англичани ли? не е ясно. Обаче ще им идва кеф и сила от земята тука. не от празните им мечти за емиграция.
wawel

Мнениеот Vikingonbike » Чет Авг 11, 2011 9:18 am

wawel написа:На глухи хора, какво да им обясняваш......

Глухи, слепи, сприхави... :agree:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот agent_Jekov » Чет Авг 11, 2011 9:21 am

Ubi bene, ibi patria.

Точка!
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Univer welo » Чет Авг 11, 2011 12:24 pm

[quote="agent_Jekov"]Ubi bene, ibi patria.

Точка![/quot

...И ТЪЙ КАТО СЕ ВЪРНАХМЕ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО:

Сенека:Родината се обича не затова ,че велика, а затова,че е своя!
Чужди поговорки: На своята улица и мръсното куче е тигър.+

По добре овчар в своята родина, отколкото падишах в чужбина.

ПП Своите мисли ще споделя по-късно.
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот Harka » Чет Авг 11, 2011 1:08 pm

Univer welo написа:ПП Своите мисли ще споделя по-късно.

Нужно ли е? :uhh:
Аватар
Harka

Мнениеот xcII » Чет Авг 11, 2011 1:30 pm

Vikingonbike написа:
PtD написа:
Vikingonbike написа:
@xc2 - пич, баш по темата би било да се спори дали чалгата би прогонила хора от тук или не, не дали е музика въобще, за каквото аз споменах, че съм писал!

Аз не дискутирам дали чалгата е музика, тя не е.

В предишен мой пост се вижда, че под "чалга", "чалгаджия" разбирам онова поведение, което не е Анадола, по-зле е. България си ми харесва и затова съм тук, но определено чалгаджиите и техното присъствие в обществото ме дразнят. Сега баш по темата, такъв тип хора спират развитието на страната ни или най-малкото го тласкат не в посока Европейско развитие, поне според мен, което пък аз искам да видя тук, па макр и в адаптиран южнобалкански (но не дивашки) вариант. Та по темата е, за мен
Аватар
xcII

Мнениеот Harka » Чет Авг 11, 2011 1:37 pm

xcII написа:...такъв тип хора спират развитието на страната ни или най-малкото го тласкат не в посока Европейско развитие...

Аллах, Аллах... сори, ама звучиш като партиен лидер на партия-майка в диктаторска държава.
Аватар
Harka

Мнениеот xcII » Чет Авг 11, 2011 7:14 pm

Да, така е. Знам че по тази тема съм краен, много краен и че категоричността "кво е правото" дразни. Но това за мен си е Единственият мотив, т.е. "онези" хора (трябва вече да е ясно за кои говоря, а те дори може и да слушат хард рок, а не чалга, макар че такваз комбинация още не съм срещал аз поне), който понякога, макар и за малко, ме е карал да се замисля, абе дали да не търся да устройвам живота си другаде, най-малкото заради поколението ми, евентуално..Та затова, винаги на тази тема ще си остана краен, та ако ще и на 150г. да стана.
Това е от мен по тази тема.
Сега поне, който е чел мойте постове по темата, знае какво ми е крайно и тези, които са 100% на противопложното мнение, ще си спестим излишни срещи :agree:
аво
P.S. Аз съм последния, който обича диктатура от какъвто и да е характер. Уго Чавес sucks..

EDIT: Оставам, разбира се, заради семейството си и приятелите си, които не са от "онея" хора. Не само заради планините. Планини има и в Швейцария и не са никак зле даже.
Аватар
xcII

ПредишнаСледваща

Назад към Други