edinmilion написа:Да не обидя някой, който вече вижда само от собствената си камбанария, но това е невъзможно! Просто не всички са с равен старт! И ако някой каже, че е започнал от нулата, вероятно не забелязва някои дадености по подразбиране, които за други са препятствия. Просто за него 'нулата' е висока граница за други. Като пример ще дам - дом, семейство, родители и т.н.
mulltex написа: И отдавна е доказано, че успеха не е единствено и само функция на положените усилия.
kikon написа:Споделям опитът на близките ми хора, защото той е факт.
Alpina написа:Да, естествено че е така. Защото хората са не са еднакво интелигентни, амбицирани, доверчиви, предвидливи ... сумати други "характеристики"... и основното - имат различно нивото на мързела (така да се каже).Освен това не може всички да са преуспяли. Ако беше така - нали всички щяха да го играят шефове и никой нямаше да иска да чисти фекалиите на останалите.Просто е утопично, че може да сложиш произволно избрани хора един до друг и да очакваш, те да се развият еднакво, при абсолютно еднакви условия.Това с "пречките" често е оправдание - самият аз съм изпадал много пъти в него, но се опитвам да го ограничавам до колкото ми е възможно. Като те спънат на едно място - опитваш на друго. Точно момента в който човек преценява дали може да се справи с "пречката" и да продължи в същата насока, или е по-добре да се ориентира в друга посока, различава успелите от останалите. Защото не може да се каже еднозначно, че когато си решил да се занимаваш с нещо, трябва да продължаваш до края, независимо от всичко, или да се откажеш, ако не се получи веднъж или дваж...
Antares написа:Много се дразня, когато хората винаги си намират добре звучащо (за тях самите) оправдание в заобикалящата ги среда за това, че киснат в лайната. И никога не им хрумва, че вината за всяко едно социално явление е колективна.
Antares написа:Аха. Аз съм чалгар, тъй ли?
Много се дразня, когато хората винаги си намират добре звучащо (за тях самите) оправдание в заобикалящата ги среда за това, че киснат в лайната. И никога не им хрумва, че вината за всяко едно социално явление е колективна.
Vikingonbike написа:Antares написа:Аха. Аз съм чалгар, тъй ли?
Много се дразня, когато хората винаги си намират добре звучащо (за тях самите) оправдание в заобикалящата ги среда за това, че киснат в лайната. И никога не им хрумва, че вината за всяко едно социално явление е колективна.
Няма да ти описвам, срещу какво се изправих, след като си позволих да защитя публично в университета, курсова работа, посветена на чалгата и на това как тя НЕ Е МУЗИКА... Наистина, доста крайно звучи на агента поста, но е факт, че този чип, за който говори PtD...баси от къде да започнем...
Vikingonbike написа:...баси от къде да започнем...
Antares написа:...че вината за всяко едно социално явление е колективна.
Crimson написа:Vikingonbike написа:
Я я я я яя яя, разкажи де, тва ще е забавно
mulltex написа:Като гледам, че всички изкават компетентни мнения, я ми кажете 3 неща заради които си заслужава на един емигрант да се прибере обратно в България от Запада?
Причините да напусне държавата мисля, че на всички са им ясни
чалга, кенефи,некакви пикли
wawel написа:.....
wawel написа:Най-накрая да ми стане интересно.
Vikingonbike написа:По темата, работя в достатъчно мащабна компания, в която виждам как растат едни и как други...
+[b] [/b]...за да отида на концерти на "Кис", "Джудас", "Куин"...
...Чалгата - единствената музика, в която и днес стават събития. Нищо не е досътворено и измислено.
слушали само снуб доги дог и Ванко 1
xcII написа:чалгата е отровна и е баш по темата "..България била еди-каква си."
защото даже и слепец не би и оспорил планините и други природни богатсва. но тва са природни дадености, за държава си трябва човешки материал, без чепове
PtD написа:Vikingonbike написа:По темата, работя в достатъчно мащабна компания, в която виждам как растат едни и как други...
Аз имам поглед отвътре над няколко чуждестранни компании и нещата навсякъде са едни и същи: кариерното развитие не е тясно свързано с професионални умения, а с политически борби, гъзолизачество, умение да се харесаш и други такива социални таланти. А, пропуснах и секс с шефа/шефката. Та не мисля, че тук е по-различно.
wawel написа:На глухи хора, какво да им обясняваш......
Univer welo написа:ПП Своите мисли ще споделя по-късно.
Vikingonbike написа:PtD написа:Vikingonbike написа:
@xc2 - пич, баш по темата би било да се спори дали чалгата би прогонила хора от тук или не, не дали е музика въобще, за каквото аз споменах, че съм писал!
xcII написа:...такъв тип хора спират развитието на страната ни или най-малкото го тласкат не в посока Европейско развитие...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта