bio написа:@webster1102 за FOX нищо не мога да кажа, но вилка втора ръка ... трябва да е от много сигурен човек и дори тогава ... гаранция Франция.
Tora има различни варианти ... с пружини, с въздушни пружини .. търни мърни ...
аз карам Tora 302 U-turn, Turnkey - 70-75 килограма съм и .. вилката ми допада, може би трябва да е една идейка по-мекичка ... но пък ме е страх да не стане прекалено мека. качвал се е и по-тежък карач и sag-а наистина става към 50-60%. при въздушните можеш да си отрегулираш твърдоста на вилката. това е най-добрата амортесьорна вилка, която съм карал (Zoom, RST Gila T5 ... големите препятствия ги хапва, на малките реагира ... но може и по-добре, но не ми се дават пари за нова пружина ... само за един експеримент. 4000км няма луфтове.
за стиловете не мога да ти кажа, защото ... всеки има различни понятие за колоездене. по принцип може да погледнеш на сайта на RockShox. Има за XC и за DJ варианти.
принципно:
1. трябва да си отговориш точно какво смяташ да караш
2. с каква ос смяташ да караш
3. какви опции искаш да има вилката
4. държиш ли на ниско тегло
... и прочие въпроси.
@borisiii ... за пружините незнам дали ще ти ги сменят безплатно. Имаше тук едно мнение из форума ... как някой си беше търсил международната гаранция ... и му бяха оправили вилката. Lockout-a ако ти е изтегло маслото .. няма да ти работи и Rebound-a. По-скоро си скъсал някое уплътнение и не може да заключи масления патрон (compression damper), след което маслото може да влезне в камерата и вилката се сгъва.
пожелавам ти успех с гаранцията, ако все пак не успееш ... иди я сервизирай тази вилка или си я сервизирай сам. има доста Тори с пукнати арки и прочие, предполагам няма да е проблем да си намериш употребяван, но функциониращ патрон за твоята.
borisiii написа:Днес поръчах пружина от Бундесрепубликата, ми да, нема се занимавам с Бг дилърчета, тарикатчета
За бога братя не купувайте от "официалните дистрибутори" в БГ
windv написа:...та в тоя ред на мисли, влюбвали ли сте се на сън? Там обикновенно няма две-три...Лудо е влюбването, а като се събудиш - Хац...
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
Kpucko написа:Здравейте
Имам въпрос няколко въпроса:
1. Значи имам Тора 302 с ю-търн/ребаунд и локаут, значи имам горна граница когато дръпна, и това дали е възможно да е от локаут патрона? с 5 W масло съм, вилката е на 1 месец и още от купуването и имаше този проблем,
2. Утре мисля да и сложа 2.5 W дали ще е проблем и да и махна локаут патрона и да сложа тапа като на обикновените Тори без локаут?
Ще се радвам ако някой ми помогне/сподели мнението си.
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта