Проблем с хидравлични дискови спирачки GIANT

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с хидравлични дискови спирачки GIANT

Мнениеот mukuthegang » Пет Авг 19, 2011 8:02 pm

Здравейте !
Днес си купих нова грес за вилката и реших да я почистя и смажа(вилката ми е Дарт 2). Свалих дисковата спирачка смазах, почистих всичко точно! сложих ботушите и завих всички гайки. Сложих и дисковата. Още при слагането гумата влезе по-трудно от нормално. като я сложих гумата НЯМАШЕ НИКАКВА ИНЕРЦИЯ. Дисковите ми спирачки са Giant Root hydraulic discs 160mm rotors
, включени в Giant Talon 1 2010
link: http://www.giant-bicycles.com/en-gb/bik ... 901/39104/
Аватар
mukuthegang

Рейтинг: 1220

Re: Проблем с хидравлични дискови спирачки GIANT

Мнениеот Ozzie » Пет Авг 19, 2011 9:12 pm

Напълно е възможно да си стиснал (бутнал) лостчето на спирачката, докато колелото е било свалено от вилката.
Свали го отново и пробвай да раздалечиш накладките с нещо плоско. Отвертка би свършила работа, ако се касае за посочения случай.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот mukuthegang » Съб Авг 20, 2011 3:09 pm

Направих споменатото от теб. Значително се подобри, но пак не е както преди :banghead: . При силно завъртане на предно колело то спира след около 3 сек. Карам крос-кънтри и инерцията за мен е важна! Нямам голям опит с дискови спирачки. Има ли други възможностти ?
Мерси предварително
Аватар
mukuthegang

Мнениеот Insight » Съб Авг 20, 2011 3:27 pm

mukuthegang написа:Направих споменатото от теб. Значително се подобри, но пак не е както преди :banghead: . При силно завъртане на предно колело то спира след около 3 сек. Карам крос-кънтри и инерцията за мен е важна! Нямам голям опит с дискови спирачки. Има ли други възможностти ?
Мерси предварително

Когато липсата на нерция е причинена от триене на накладките в диска, това би трябвало да е видимо. Ако е така - върпосът опира до центровка на спирачния апарат.
Възможно е и да си пренатегнал главината без да искаш. Ако при "отключен" QR инерцията е на лице, много вероятно това е проблема.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот mukuthegang » Нед Авг 21, 2011 1:05 pm

Мерси на всички за оказаната помощ! Поиграх си с отверката и ... ОО ЧУДО РАБОТИ !!! Мерси :clap: :clap: :clap: :clap:
Аватар
mukuthegang

Назад към Веломеханик