Cross GRX, PARALLAX, RIDGE

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Cross GRX, PARALLAX, RIDGE

Мнениеот Yasen10 » Чет Юли 28, 2011 11:06 pm

И аз ще поръчвам GRX8. Ако може да ми кажете от къде да го поръчам, че нямам никаква представа.
Yasen10

Рейтинг: 1220

Мнениеот juslen » Съб Авг 20, 2011 1:39 pm

Здравейте, преди няколко дни си взех Cross Ridge. Единствения кусур на колелото лично за мен е седалката(Selle Italia Q-bik). Идва ми доста тясна и твърда, което след 10-я км каране ми докарва дискомфорт и се налага да спирам за почивки. Предполагам заради ръста и теглото ми(185см/80кг) не я усещам толкова комфортна/ергономична, пък и карам повече седнал и на дълги разстояния.Та по въпроса...някой сменял ли е седалката с друга и каква е сложил? Впечатления?
Cross Traction G30
Cross Ridge- EX
Kreidler Alu 28"- EX
Аватар
juslen

Рейтинг: 1242

Мнениеот xcrider » Съб Авг 20, 2011 2:08 pm

не ти препоръчвам да си купуваш меки и големи седалки...това ще го разбереш точно на десетия км защо... те спират потока на кръв... по принцип ако купуваш нова седалка вземи пак твърда, но с друга форма.Можеш да пробваш SR Viper (25лв. е) или mach (20лв) . По принцип седалките на specialized са много добри и имат технология BG (Body Geometry), в смисъл, че са правени според тялото на човек и съвместно лекари, но те започват от 40-50лв...разбира се има и друг добри.На скот също са удобни . Виж и тази : http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 88&lang=2(на промоция е ) Препоръчвам ти да отидеш до някой веломагазин... примерно веломания или байкцентър и да пробваш, за бюджета ти кое ти е най-удобно.
Но все пак покарай с тази още седмица-две да видиш как ще ти е ...
:beer:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот juslen » Съб Авг 20, 2011 2:17 pm

@xcrider
Благодаря за съвета. Най-вероятно така ще направя. Ще помъча тази още някоя друга седмица и ако няма промяна ще погледна моделите, които си дал. :beer:
Cross Traction G30
Cross Ridge- EX
Kreidler Alu 28"- EX
Аватар
juslen

Рейтинг: 1242

Мнениеот azsa-bachinito » Съб Авг 20, 2011 9:33 pm

Аз пък съм карал обиколкара на витоша с голяма и мека седалка и никви проблеми не съм имал. Имам и твърди и тесни седалки като едната е на доста високо ниво, но ми спира кръвта в единия крак след 30-40 мин.
Правилото е за секи гъз си има седалка. Требе много да се пробва различни докато си намериш твоята.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот vipboy » Чет Сеп 01, 2011 8:21 pm

Още в началото на промоцията си взех GRX9 за цена от 780лв, с педалите стана към 800. Изчислявах там по формулите и 515мм рамка беше най-точно за моите мерки. 184см./75кг.
За колелото мога да кажа, че оправда очакванията ми. Доста добра изработка, качествени спирачки, скоростите работят безпроблемно и теглото е ниско.
За около 1000км каране по всякакви пътища проблемите които съм имал са леко разхлабени два болта на левия курбел, които завих с един шестограм и всико е ок от тогава. Веднжъж ми настройваха скоростите, но и преди това си бяха добре, просто аз исках да са перфектни.
Това, че веригата се удря в рамката, като се кара на малките венци отзад е вярно, аз си сложих един протектор на самата рамка и засега съм доволен.
Понякога като ми врезе някое камъче между диска и накладката отпред се чува леко драскане, но това май е номрмално.
За предната вилклка поне при мен не е показала никакви слабости.
Това е от мен, дано да съм бил полезен.
vipboy

Рейтинг: 1200

Предишна

Назад към Продукти за крос-кънтри