Колелото ми става ли за DH и мнения за FullFace-a ми ?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колелото ми става ли за DH и мнения за FullFace-a ми ?

Мнениеот ferowww » Нед Авг 21, 2011 10:07 pm

Колелото ми е Raleigh Iceberg ще ви дам снимки,за да видите компонентите,понеже не разбирам много от велосипеди
Снимки:

http://prikachi.com/images/949/3721949W.jpg
http://prikachi.com/images/960/3721960E.jpg
http://prikachi.com/images/967/3721967e.jpg
http://prikachi.com/images/968/3721968h.jpg
Ето и FullFace-а
Снимка:
http://prikachi.com/images/976/3721976Q.jpg

Искам мнения с аргументация,а не от сорта това е хубаво,а това не ...Ако трябва да се качват още снимки казвайте !
ferowww

Рейтинг: 1200

Re: Колелото ми става ли за DH и мнения за FullFace-a ми ?

Мнениеот xcrider » Нед Авг 21, 2011 10:21 pm

Сигурно ще те разочаровам, но само фул-фейса ти става за DH.
Ако обичаш се запознай повечко с стила, колелата, частите и цените, в категорията " Продукти за спускане и фриирайд"
Предназначението на колелото ти е cross-country(xc), което ще рече градско, както и планинско каране, като планинското не включва елементи на dh , ами целта е да се качиш до горе и да се спуснеш нормално.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот ferowww » Нед Авг 21, 2011 10:58 pm

Това какво озна4ава???4е рамката ми няма да издържи ли ?
ferowww

Мнениеот Ozzie » Нед Авг 21, 2011 11:13 pm

Ако искаш да караш така, както си гледал по филмите - да, няма да издържи.
Освен това не е мислена за спускане. Там едни ъгли, чупки и пр.
Ако мислиш да караш бързо надолу с тук- там някой малък скок (което съвсем не е DH), ще издържи, но докога, не се знае.
Предполагам, с карането, сам ще усетиш къде са границите на рамката, къде са твоите граници.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот ferowww » Пон Авг 22, 2011 8:14 pm

Еми пускам го DH вече 4,5 месеца и доста пъти съм падал и то много гадно(гадно имам предвид целия ми Fullface е обелен вече и почти не си личи,че е бил черен)и да като на филмите съм пробвал за това съм и падал толкова много,единствения проблем беше,че се получи лек луфт в горната част на вилката,но е с гаранция 2 години и ми го оправиха преди 1 месец до сега няма никакви признаци,че се разваля....Рамката цялата е издрана и няма никакви признаци,че ще ме предаде някъде...Възможно ли е да съм уцелил добро колело в смисъл такъв да е с оригинални части от английски ралейт ?
ferowww

Мнениеот Croler » Вто Авг 23, 2011 6:30 am

За мен това си е чисто XC колело не съм от най разбиращите но така като гледам рамка и части по всичко си бие към XC :beer: !
Аватар
Croler

Рейтинг: 1180

Мнениеот Stanev » Вто Авг 23, 2011 7:35 am

Някой да затвори темата, моля :D
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот Ozzie » Вто Авг 23, 2011 1:17 pm

ferowww написа:Еми пускам го DH вече 4,5 месеца и доста пъти съм падал и то много гадно(гадно имам предвид целия ми Fullface е обелен вече и почти не си личи,че е бил черен)и да като на филмите съм пробвал за това съм и падал толкова много,единствения проблем беше,че се получи лек луфт в горната част на вилката,но е с гаранция 2 години и ми го оправиха преди 1 месец до сега няма никакви признаци,че се разваля....Рамката цялата е издрана и няма никакви признаци,че ще ме предаде някъде...Възможно ли е да съм уцелил добро колело в смисъл такъв да е с оригинални части от английски ралейт ?

Тогава като ги разбираш толкова нещата, за какво изобщо ни губиш времето?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот filchev1 » Пет Сеп 02, 2011 3:55 pm

Да , става са супер екстремен DH :crazy: И с тази стойка ще имаш по-добра аеродинамичност , за World Cup-а е идеално !!! :crazy: :crazy: :crazy: Таа , сериозно.. За малки склонове и разходки из планината става. :)
Изображение
Gambler dh10 rider...:dopey:
http://www.bike-house.biz/
Аватар
filchev1

Рейтинг: 1311

Мнениеот boybetterknow » Чет Сеп 15, 2011 10:37 pm

Това е XC колело, НО зависи много как караш, какви компоненти си му сложил и тнт. DH не представлява да се хвърляш от скали, има и лек DH, пак с каманяк и корени, но поносим за доста рамки, които не са затова. Рамката ти ще издържи на такъв DH, защото аз го практикувам и съм практикувал с :Climber 2009, The Bomb, Sprint Apolo. Има една друга тънкост, обаче, за какво мислиш са направени меките колела? - Определено не е от гъзария. Истинските меки колела като Specialized, Rocky Moutain, Giant и тнт имат страхотно окачване, двойно окачване, тоест шок/заден амортесьор, който обира вибрацийте, ударите при скок и тнт. Целта на шока е да държи задната гума винаги в сцепление със земята, така винаги ще имаш контрол над колелото, ако имаш и хубави гуми разбирасе, това е.
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти