Цена за разглобяване и сглобяване!?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Цена за разглобяване и сглобяване!?

Мнениеот faber » Нед Авг 21, 2011 5:55 pm

Може ли мнения и съвети за това къде в София, широк център, може да ми разглобят колелото ( само с преден амортисьор е!) и след това, като боядисам рамката , да ми го сглобят пак?... Каква е подходящата цена за тази услуга (разглобяване и сглобяване)?... Аз бих могъл да свърша сам немалка част от работата, но се боя, че с някои дейности няма да се справя поради липса на инструменти и опит.

Така и така отварям тази тема, някой, ако знае и желае, въпреки, че има специални теми по въпроса за боядисването може да ми съобщи конкретна информация за пясъкоструйка и прахово боядисване - адреси и условия!
Благодаря! :)
faber

Рейтинг: 1200

Re: Цена за разглобяване и сглобяване!?

Мнениеот taurus13 » Пон Авг 22, 2011 10:26 am

Не съм запознат с термичните обработки на алуминия, но си спомням, че някой хора се оплакаха, че след праховото боядисване рамките им станали като оловни и взели да се късат поголовно - доколко това е възможно след 200-300 градуса нагряване, не мога да знам, но по-добре се консултирай с някой различен от бояджия.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот APD » Пон Авг 22, 2011 9:40 pm

Рамките, които са почнали да се късат, на колко км каране са били? Да не се окаже, че са били вече изтормозени, и едно неправилно изпичане е довело до епично омекване на материала?
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот motomarzel » Пон Авг 22, 2011 11:03 pm

За да се постигне желаната здравина и еластичност на материала, както и за да се отстранят остатъчните напрежения в метала след изработка(заваряване, рязане и др.) рамките се подлагат на термична обработка. Праховото боядисване като един термичен процес е непрепоръчително да се прилагане при алуминиеви рамки. Ако почистиш добре рамката от старата боя, след което я полираш така че алуминият да придобие характерният си блясък и след това запечаташ с лак, мисля че би се получил доста ефектен резултат. А ако матовият оттенък на метала ти допада повече може да пръснеш с лак директно след пясъкостуенето. Само не съм сигурен колко би бил добър контакта между лака и метала и дали не е наложително използването на грунд, но нека някой по- запознат със бояджийските практики се изкаже по въпроса :)
Аватар
motomarzel

Рейтинг: 2000

Мнениеот APD » Пон Авг 22, 2011 11:15 pm

Бих предпочел анодизация на рамката от алуминиева сплав, ще си спестя доста от хамалогията, а ако е качествена - ще изкара много време ;) Пък и цветът ще е супер - знайш колко чикс шти съ лепнат в Борисовата :lol2:
APD

Мнениеот Ozzie » Вто Авг 23, 2011 1:12 pm

мхм, и къде ще я направиш тази анодизация в България?
Изображение
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот APD » Вто Авг 23, 2011 9:13 pm

Има достатъчно на брой оборудвани цехове в страната, става с търсене на "елуксиране на алуминий" в мрежата :peace: По спомени имаше в Шумен и Пловдив.

Малък едит - има даже един пич, където работя. Цитирам:
Алекс - Александър Рашков ЕТ
Град: София
Адрес: София, бул. Цариградско шосе , 7-ми km / Зад Биц - Изот /
Телефон: 029743176
Факс: 029743395

Не знам какво е качеството на услугите му, понеже не съм ходил при него.

Сега питах една дружка - друго място за тази услуга в София е до Балканкар, Короза Карат или нещо от сорта.

А който не го мързи, има излишни пари и не го е страх - има доста руски do-it-yourself наръчници. Ето един от буукмарковете ми - http://radio-hobby.org/modules/news/art ... toryid=119
Последна промяна APD на Вто Авг 23, 2011 9:25 pm, променена общо 4 пъти
APD

Мнениеот faber » Вто Авг 23, 2011 9:14 pm

Интересна е тази хипотеза за възможна промяна на алуминия при подлагане на високи температури при прахово боядисване!... Мисля, обаче, че би трябвало да е общоизвестен факт, ако има такъв вреден страничен ефект!..
Както и да е, моята рамка е желязна - специално я избрах такава навремето и после ми сглобиха по нея останалите части. Разликата в килограмите спрямо алуминиева била около 2 кг. и ако не трябва да се носи колелото на гръб, далече и на високо, желязната рамка си е супер и класика, а това прехласване към алуминий е някаква малко неприятна мода и прекаляване, считам!...
Междувременно разбрах, че пясъкуструйна услуга за рамка в реномирано предприятие в София е 30 лв. Ставало за около час.
Боядисване с полиестерна (най-добрата) прахова боя пак в реномирано предприятие - 25 лв. За 2 дни ставало готово боядисването.
Цената на сглобяване и разглобяване е 30 лв, оказва се.

Ако някой се интересува от адресите, които открих, да пита...
Поздрав! :)
faber

Мнениеот APD » Вто Авг 23, 2011 9:22 pm

На мен ми взеха за свалянето на боята по стоманена рамка 15 лева. За алуминиева пак е толкоз :popcorn:
APD

Мнениеот iioorrddaann » Вто Авг 23, 2011 11:37 pm

Заповядай списък с дейностите които извършва Иван и съответно цените http://industrial-bg.com/bg/products.ht ... egory_id=4 :deal:
Продавам: курбели Truvativ Hussefelt, кормило Funn Full On, лапа Funn Rippa
Държах си на рейтинга. :shooter:
Аватар
iioorrddaann

Рейтинг: 1172

Мнениеот ivanpetrov1987 » Сря Авг 24, 2011 10:29 am

APD написа:На мен ми взеха за свалянето на боята по стоманена рамка 15 лева. За алуминиева пак е толкоз :popcorn:

На мен пък ми взеха 20..ама нищо.
ivanpetrov1987

Мнениеот faber » Сря Авг 24, 2011 12:43 pm

:) Благодаря за отговорите. Все пак, онези, които са непълни - т.е. без адреси (не е задължително да са точни!, но поне насочващи!), почти не вършат работа.
faber

Назад към Общ форум