Здравейте, колоездачи!
Разчитам на съвет от вас за купуване на велосипед. Не съм карал от доста години, изостанал съм от развитието на технологиите и марките, затова не мога да преценя само с разглеждане и четене кое е подходящо за мен. Реших, че е по-добре е да се доверя на хора, които говорят ОТ ОПИТ и не са продавачи и рекламни лица на производителите :)
Търся нещо предимно за градско каране, но по разбити улици и тротоари (говорим за София), също за разходки из паркове със спускания и скокчета. Предпочитам максимално проста контрукция - здрава, лека и с минимална поддръжка. Докато ровех из нета, харесах простотата и лекотата на този RAM CT.ONE (http://www.ram-bikes.com/ct_one.php), но цената му е разбиваща: 1800 лв. А и е прекалено градски и голям за моите навици на каране - с тези големи 28-инчови гуми ще изгубя маневреност. Но това е посоката, в която търся (с изключение на дисковите спирачки, които ми се струват излишни и оскъпяващи). Също не виждам смисъл и в многото скорости. След като няма да изкачвам планини, 3-4 скорости са ми абсолютно достатъчни, а ако са скрити/вътрешни, още по-добре. Меките вилки също ми навяват подозрения дали са ми нужни…
Висок съм 183 см, тежа около 70 кг. Карам почти мързеливо, но не си подбирам много пътя и често ме прихващат дяволите да прескачам дупки и канавки, да се спускам по стълбища, да карам между трамваите. Пъргавото управление ми е по-важно от скоростта.
Бях се приготвил да похарча не повече от 500 лева, но май няма да стигнат за нещо добро… Сигурно ще преглътна и цена около 700, но след убедителни аргументи ;)
Ако няма подходящ готов модел, ще ви бъда благодарен да забъркаме рецептата за идеалния велосипед и ми кажете къде могат да я изпълнят.