Питане за тайвански велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Питане за тайвански велосипед

Мнениеот nobreak » Чет Авг 25, 2011 6:10 pm

Здравейте. Искам да си взема евтино, но и да е що годе здраво. Искам да попитам това http://auction.bg/item.php?id=602021 струва ли си парите? Това отговаря на критериите ми на търсене, но не знам дали е качествено. Не искам скъпо колело. Благодаря.
nobreak

Рейтинг: 1240

Re: Питане за тайвански велосипед

Мнениеот hitar_potter » Чет Авг 25, 2011 11:53 pm

В случай, че си достатъчно висок и ще го караш само по шосе, без да влизаш в дупките, би трябвало да ти върши работа.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот nobreak » Пет Авг 26, 2011 6:27 am

Точно за това, че съм 1,84 и ми трябва нещо подобно за шосе. По скоро ме притесняваше, оригинално тайванското изпълнение стандартно ли е като части, че съм 120 килограма почти... :look:
nobreak

Мнениеот Ozzie » Пет Авг 26, 2011 11:21 am

nobreak написа:...че съм 120 килограма почти... :look:

от там трябваше да почнеш... :eek3:
Тези капли ме съмнява да те изкарат повече от няколко дни. Най- вероятно са едностенни, а това предразполага към бъдещи главоболия, евентуално и финансови разходи.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот vallio74 » Пет Авг 26, 2011 7:37 pm

Според мен е по-добре да избереш BG велосипед с доказани качества.Все ще намериш нещо на цената на тайванчето,но в крайна сметка ти си решаваш.
Аватар
vallio74

Мнениеот nobreak » Съб Авг 27, 2011 8:23 am

vallio74 написа:Според мен е по-добре да избереш BG велосипед с доказани качества.Все ще намериш нещо на цената на тайванчето,но в крайна сметка ти си решаваш.

И аз взех да си го мисля това.
Благодаря.
nobreak

Мнениеот hitar_potter » Съб Авг 27, 2011 12:05 pm

В такъв случай се насочи към нещо като drag hacker. :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот nobreak » Съб Авг 27, 2011 7:11 pm

Тъкмо щях да питам кой от тези двата бихте ми препоръчали, че и лапето взе да ме вайка и май стария ще го кара то :)
1. http://www.555.bg/obiava/6o8o
2. http://prodavalnik.com/velosiped-spirit-mtb-26-i1934813

120 кг. съм на 1,84 см. :look:
nobreak

Мнениеот Ozzie » Съб Авг 27, 2011 7:43 pm

Забрави и за двата.
На теб ти трябва твърда рамка (това със сигурност), евентуално и с твърда вилка.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот nobreak » Съб Авг 27, 2011 7:52 pm

Ozzie написа:Забрави и за двата.
На теб ти трябва твърда рамка (това със сигурност), евентуално и с твърда вилка.

По принцип ще се кара по асфалт. Няма ли да ме издържат?
nobreak

Мнениеот Ozzie » Съб Авг 27, 2011 7:54 pm

И за асфалт не стават.
Аватар
Ozzie

Мнениеот nobreak » Съб Авг 27, 2011 8:16 pm

Направо ме отчая...аз си мислех, че са по здрави от оня тайванец...
nobreak

Мнениеот hitar_potter » Съб Авг 27, 2011 10:53 pm

На тайванеца рамката му не би била проблем. Проблемни биха били каплите, главините, средното движение, задната касета. Говорим за твърда рамка, разбира се. В града не са нужни колела със заден амортисьор - като има препядствие - ставаш от седалката просто. А и изобщо евтините велосипеди със заден амортисьор са много калпави. Амортисьорна вилка би ти намалила умората в ръцете при преминаване през неравности, но вероятно бързо ще се разлуфти.

П.П. Не бива да подхождаш с предубеждение към тайванските велосипеди. Тайван е основният производител на рамки, дори и в по-високите класове.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот zax983 » Съб Авг 27, 2011 11:29 pm

Аз съм 1.80 и също съм 120кг: Взех си от женския пазар някакъв боклук с женска рамка при това... Сложих му калници за зимата и стана отвратително тежко, не знам как така от едни калници, при условие че има и кош и багажник и т.н. Като спря да вали свалих всичко което можех да сваля, динамо, багажник, калници, само коша оставих и аз не знам защо, но май и него ще махна... Трябва да си взема и нещо за предно осветление, че динамото няма да го върна, а имам само едно диодче отзад, колкото да не е без хич... Ей го след 2 часа ще покарам 20-30 километра баш през нощта... Няма как :]

Та, взех го за 80 лева, след няма и година вече съм дал още толкова пари... Не че не ми беше ясно това, като например калниците, но това е единичен разход. Въпреки че се поддържа и един път не съм качил бордюр по-висок от 2-3 сантиметра, разбира се че предната капла отдавна е адски зле, но само отпускам малко спирачката да не бие в нея и си го карам така... Гумите са сдали багажа и там ще отидат още 30 лева, това е може би единствения неизбежен разход, независимо кой и как го кара, даже доста изкараха и тях ще чакам да заминат за да ги сменя... Единствения непредвиден разход ми беше колчето на седалката, изкриви се!!! При първа възможност ще го снимам. Изглежда достатъчно здраво и както казах карам само по шосето, подбирам по-големи булеварди, не се вра в дупки, бордюри и павета и пак...

И така, сега ми предстои да сменям задното защото и то се скапа наскоро и блокира много гадно, поне ще го направя от 14 на 11, доколкото знам не може по-малко за този клас. Тъкмо ще се прецака още по-бързо... Въобще дискриминацията е пълна, просто нищо не се прави за хора над 100кг, освен наистина професионални, даже по-скоро поръчкови неща. И фитнес уреди и всичко, 100-120 е макса, но това значи под 100, а ние с теб горим... Да не говорим че задното ми винаги се прецаква, дори когато бях дете...

Да допуснем че проблема наистина е в това че караме най-ниския клас. Добре аз сега ще дам 10-15 лева за задното. А ако имах колело за 2000, щях да дам 200 лева, защото пак щеше да се прецака, нали?

Искам ако ще взимам скъпо колело, това да бъде единичен разход и поддръжката му да е по евтина от тази на боклуците които съм принуден да карам, иначе излиза че май не те са боклуците...
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот hitar_potter » Нед Авг 28, 2011 12:23 am

„Не съм достатъчно богат, за да купувам евтини неща“... Ясно е, че едностенни капли, венци на резба , китайски колчета, които са вдигнати по-високо заради несъответстващ размер на рамката, ще правят проблеми. Имаше няколко случая на хора, които обикалят държави с велосипед и карат drag hacker без проблеми (доколкото ми е известно, все пак е с модифицирана окомплектовка). Твърда вилка, стоманена рамка, двойностенни капли.. Фактически не виждам причина този велосипед да изисква особено техническо обслужване при градско каране освен това, че задните венци се монтират на резба, а не на шлиц. Ако главината и венците се подменят с такива на шлиц, това колело ми изглежда много добър вариант за в града.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот nobreak » Нед Авг 28, 2011 11:08 am

Добре де, на тези велосипеди със среден амортисьор кое им е проблема за тежки хора ако се абстрахираме от каплите, венците? Амортисьора, рамката или и двете. Ако е амортисьора не може ли да се сложи по здрав такъв?
nobreak

Мнениеот hitar_potter » Нед Авг 28, 2011 3:59 pm

И двете. Дори и за леки хора са зле.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот zax983 » Пон Авг 29, 2011 2:27 am

Има само едом проблем :) Нещо не виждам причина да карам байк в града или по магистралата. Т.е. Drag Hacker не ме устройва. Пък и за 250 лева ме съмнява и за байк да ме устройва, особено за байк... Точно веднъж ще се спусна и вече няма да имам байк...

От друга страна едва ли има пистов за моите килограми, така че ми остава да търся по-здрава шосейка... Ако съм разбрал правилно и nobreak търси същото? Както вече не веднъж съм споменавал, трявба да вдига 50км/ч без проблем и без значение килограмите ми! Ако ми покажете такъв байк, няма проблеми, байк ще си взема :D
Аватар
zax983

Мнениеот Esoteric » Пон Авг 29, 2011 9:49 am

zax983 написа:Има само едом проблем :) Нещо не виждам причина да карам байк в града или по магистралата. Т.е. Drag Hacker не ме устройва. Пък и за 250 лева ме съмнява и за байк да ме устройва, особено за байк... Точно веднъж ще се спусна и вече няма да имам байк...

От друга страна едва ли има пистов за моите килограми, така че ми остава да търся по-здрава шосейка... Ако съм разбрал правилно и nobreak търси същото? Както вече не веднъж съм споменавал, трявба да вдига 50км/ч без проблем и без значение килограмите ми! Ако ми покажете такъв байк, няма проблеми, байк ще си взема :D

малко се надценяваш с твойте 120 килограма. аз лично, съм карал хакер, втора ръка, каран преди това от приятел, който наистина не беше колкото теб, беше около 90 килограма, но си го е карал харабийската, по витоша (на обиколната, разбира се). и си беше в отлично състояние, техническо. освен това (тук, може би, някой ще реши, че се бъзикам) същият модел хакер, го караше и един приятел, във варна. а той тежи 130-140 килограма и продължава да наддава. но тежеше толкова, когато го караше. единственият му проблем беше, че колодките на спирачките му даваха фира за около година и ако не се лъжа, беше чупил задна ос. веднъж!
в момента кара драг онтарио, вече повече от две години и до този момент не се е оплаквал. единствено го притеснява, че вилката му идва мека, ама то няма как, в неговия случай. :P
тъй че спокойно може да се отърсиш от предразсъдъците за килограмите си и да се замислиш за нещо, което не е откроен боклук, от женския пазар.
:beer:
Veni, vermini, vomini.
Аватар
Esoteric

Рейтинг: 1580

Мнениеот hitar_potter » Пон Авг 29, 2011 12:45 pm

zax983 написа:Има само едом проблем :) Нещо не виждам причина да карам байк в града или по магистралата. Т.е. Drag Hacker не ме устройва. Пък и за 250 лева ме съмнява и за байк да ме устройва, особено за байк... Точно веднъж ще се спусна и вече няма да имам байк...

Не виждам какво не ти харесва във хакера. И не знам защо си мислиш, че шосейка ще те издържи, а хакера-не. Запознат ли си със закона за движение по пътищата?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 29, 2011 1:02 pm

hitar_potter написа:Запознат ли си със закона за движение по пътищата?

За какво му е?!? Той е безсмъртен!
До доказване на противното, после няма да му пука. :D
Аватар
Ozzie

Мнениеот nobreak » Пон Авг 29, 2011 2:19 pm

Аз по принцип си търсех шосейка, защото имам байк/не го карам по черно да не го потроша :eek3: /, но и сина взе да иска и викам да си взема отначало мислех шосейка, но взех да се двоумя с тези цени....пусти му пари. По принцип Драг хакер има на сносни цени втора употреба и ако ще ми носи телесата може и да напазарувам. Щом казвате да забравя за амортисьори и тем подобни...
nobreak

Мнениеот hitar_potter » Пон Авг 29, 2011 2:35 pm

Преден амортисьор можеш да сложиш. Може при покупката да е с такъв или пък да смениш твърдата вилка в последствие. Все пак, хубаво е преден амортисьор да има :) За заден (понякога го наричат дори централен) няма никакъв смисъл при тази употреба и бюджет на велосипеда :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот zax983 » Пон Авг 29, 2011 3:39 pm

Виж Oзи как знае :]

Наистина не знам какво общо има закона за движение по пътищата следкато той не касае велосипедистите или по-точно шофьорите не ни признават. Т.е. когато започнат да се съобразяват с нас, може и ние с тях. За сега си карам с над 50 където мога и въобще не ми пука че ограничението за градско е толкова, така или иначе не мога да вдигна много над 60... А малоумните пешеходци, които са най-големият проблем, защото ако шофьорите са коне с капаци, пешеходците са напълно слепи и с пълна липса на чувство за самосъхранение... Т.е. мен като ми изскочи някой идиот пред колелото и аз имам избор или да вляза по навътре в платното и да ме блъснат или него да блъсна или да накова спирачка или ако има къде да отида че да го избегна безопасно за всички останали. То или ще се забия в някое дърво или ще се пребия, макар че заслужава да го блъсна, все пак винаги избирам да го запазя и често щетите са по мен или колелото. Всъщност отдавна не ми се е случвало, но дали ще е с 50 или с 60... Всъщност още не съм блъскал човек, а доста са ме засичали на места където въобще нямат право да преминавт пешеходци... Разбира се с байка мога просто да спра доста надеждно и всички тези проблеми ги няма, освен че всички знаем колко е гадно да ти убият скороста... Но в момента в който падам под 45 и изпускам зелената вълна, вече започвам да не харесвам байкове. А с байк над 40 много трудно се вдига, просто за една идея не стига за градско...

Не аз съм решил зелената вълна да е на 45км/ч, толкова е и следователно трябва да мога спокойно да карам с 50, заради евентуални други забавяния, това е положението :] Та хакера ще може ли? Въобще кой байк може?

П.П. Къде съм казал че хакера няма да ме издържи, а шосейката ще... Напротив, единствената причина да клоня все повече към байковете са именно килограмите ми, надявам се да не продължа да качвам, но е факт че варирам от 110 до 130 според сезона :] Затова и казвам 120 и продължавам да съм силно предубеден че нещата се правят за хора до 100, така че именно разликата от 90 до 100 е най-голяма. Тъйкато на 90 ще те издържи всичко, на 100 ще чупиш всичко... Но щом издържа 130-140 килограмов обезателно трябва да го пробвам, остава само проблема със скоростта. Просто искам минималния компромис между шосейка и байк, така че да е макс здрав за асфалт, макс бърз без да пренебрегваме здравнина и комфорт и тогава съм склонен да мина и на по-горни класове, където да дам малко повече, а дори и много повече пари, НО ДА ЗНАМ ЗА КАКВО ГИ ДАВАМ!!!
Аватар
zax983

Мнениеот nobreak » Пон Авг 29, 2011 6:59 pm

zax983 написа:Тъйкато на 90 ще те издържи всичко, на 100 ще чупиш всичко... Но щом издържа 130-140 килограмов обезателно трябва да го пробвам, остава само проблема със скоростта. Просто искам минималния компромис между шосейка и байк, така че да е макс здрав за асфалт, макс бърз без да пренебрегваме здравнина и комфорт и тогава съм склонен да мина и на по-горни класове, където да дам малко повече, а дори и много повече пари, НО ДА ЗНАМ ЗА КАКВО ГИ ДАВАМ!!!

И какво е решението според теб?
nobreak

Мнениеот hitar_potter » Пон Авг 29, 2011 8:33 pm

zax983 написа:Наистина не знам какво общо има закона за движение по пътищата следкато той не касае велосипедистите .... За сега си карам с над 50 където мога .... като ми изскочи някой идиот пред колелото ... Разбира се с байка мога просто да спра доста надеждно ... варирам от 110 до 130 според сезона :]

Чувал ли си за понятието „съобразена скорост“? А за колело магистралата какво ще кажеш? И още нещо.. Питам се как по-точно, при скорост от 50 км/ч и таква маса на колоездач+велосипед ще спреш „доста надеждно“, ако някое дете те „засече“?

П.П. съжалявам, че оспамваме темата на колегата, но някои безумия са просто нетърпими..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот zax983 » Пон Авг 29, 2011 10:27 pm

А детето каква работа има по средата на магистралата или на най-големите булеварди, които дори не трябва да се пресичат пеша?! Всъщност знаеш ли че дете не ме е засичало никога! Възрастните хора са проблема, те са най-големите олигофрени... Но както казах, все още човек не съм блъскал, значи явно успявам добре да съобразявам къде и как да карам, спрямо възможностите си за реакция и тези на колелото ми. Когато бързам за работа или училище, държа да не спирам по светофари и карайки с 45-50 км/ч хем спазвам правилника хем постигам целта си, нали?

От друга страна, ест. че ще спра много по-лесно от автомобил тежащ в пъти повече, а дори да блъсна някой, гаранция че щетите за него ще са минимални, ако въобще има такива. Леле, чакай че се сетих, когато бях съвсем малък, да речем 10-12 годишен, колко 50кг да съм бил, а и по-малко, заедно с колелото да съм бил на половина на сегашните ми килограми без него. Отад зад блока още по малко детенце ми се хвърли под гумите, ама буквално, не знам какво го прихвана, просто ми се вхърли под гумите като куче, все едно искаше да ги захапе, а може и това да е искало, знае ли човек... Аз да съм се движил с 5-10 километра в час или там колкото е минималната възможна скорост и пак нямаше как да реагирам, даже мисля че му минах през кухата глава и доста се уплаших да не му е станало нещо... Ест. на него му нямаше абсолютно нищо... Но на улицата дете не ме е засичало, предполагам защото децата нямат работа на улицата без надзор и както вече нееднократно споменах аз се пъна да карам максимално бързо само по големите булеварди, не по междублоковите улички!

Също мога да дам пример с момиче, което едвам ходи в следствие на прогресивна мускулна дистрофия пояс-крайник. Но все още може да кара колело, такова кртенче и се е забило в колелото, пак странично, пак при минимална скорост от нейна страна, а не е като да е било на възраст на която да не знае какво прави... Тя дори е спряла, но олигофрена пак я е блъснал, тя чупи глезен, на него нищо му няма и понеже седи в гипс и мускулите закърняват, а при нея възможност за регенерация няма и хоп сяда в инвалидна количка и към днешна дата вече съвсем не може да ходи, защото си е карала колелото с 2 км/ч пред блока. Така че не скороста е проблема, дори напротив, като караш бързо внимаваш повече!

П.П. Токова олигофренче дали като дете или като порасне, някой ден ще го блъсне нещо и може би ще обвинят шофьора, а дали той ще е виновен?! Макар че то не е необходимо да те блъска нещо когато си толкова малоумен, как може да се блъснеш в неподвижен обект ?!?!??!?! Затова казвам, нямна по-големи олигофрени от пешеходците, а най-много ме кефят тези които винаги тръгват на там на където се опитваш да ги избегнеш, сякаш нарочно, но не е, просто са малоумни... А и тези на които им свиря с углошителна тромба в дебелия гъз и те въобще не реагират... Направо ми идва да ги блъсна нарочно и все пак никога няма да го направя, но не е като да не заслужават!
Аватар
zax983

Мнениеот zax983 » Пон Авг 29, 2011 10:35 pm

nobreak написа:
zax983 написа:Тъйкато на 90 ще те издържи всичко, на 100 ще чупиш всичко... Но щом издържа 130-140 килограмов обезателно трябва да го пробвам, остава само проблема със скоростта. Просто искам минималния компромис между шосейка и байк, така че да е макс здрав за асфалт, макс бърз без да пренебрегваме здравнина и комфорт и тогава съм склонен да мина и на по-горни класове, където да дам малко повече, а дори и много повече пари, НО ДА ЗНАМ ЗА КАКВО ГИ ДАВАМ!!!

И какво е решението според теб?
Бате, решение няма за нас... Дискриминацията е пълна... Т.е. има едно решение, да смъкнем по 30 килограма, за да се вписваме в недъгавите стандарти! Не знам точно как е при теб, все пак си и по-висок. Аз съм с доста масивни кости и нямам повече от 10-20 кг излишни, но ако реша мога да си дам зор да стопя и малко мускулна маса та да падна на 90, обаче това май ще ми излезе много по-скъпо от скъпо колело :dontknow:

Та това е другото решение може би или поне се надявам да намеря колело което да си струва парите и да ме издържа и на тези килограми, иначе остава само варианта най-евтиния боклук, караш го за 100 лева 1 година, хвърляш го и взимаш нов. Аз даже си ги продавам старите или ги подарявам, пичовете си ги стягат и си ги карат без проблеми дълги години...

Ти всъщност тества ли го вече прословутия хакер? Аз смятам че като отидеш в магазина, като те видят и ако ти дадат да го тестваш, значи се предполага че може да те издържи :]
Аватар
zax983

Мнениеот nobreak » Вто Авг 30, 2011 7:57 am

Ами не съм го тествал по простата причина, че тук в Силистра само китайчета по магазините/не че са много магазините/. За съжаление нямаме магазин за маркови велосипеди, имаме един който се смята за такъв, но като сравнявам цените с тези в София на мен ще ми излезе по евтино да отида с колата до там и да си купя...Затова чета из интернет и събирам мнения от знаещите за да бъде минимална прекарванката. По принцип в интернет велосипеди много, особено вкарани от Германия, Англия, но все пак са втора употреба, никога не се знае в какво състояние са, а не им искат малко пари като за употребявани. Та успехът при покупка с куриер зависи от късмета на купувача и от добросъвестността на продавача, като второто за съжаление напоследък е по рядко срещано от първото.
nobreak

Мнениеот hitar_potter » Вто Авг 30, 2011 10:51 am

В Русе има поне един по-голям магазин - Дими байк.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти