Сваляне на курбели тип квадрат ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сваляне на курбели тип квадрат ?

Мнениеот nonameee9 » Пон Авг 29, 2011 9:38 am

Момчета взех от един приятел екстрактор за курбели на квадрат , ама баш не знам как се използва , тоест кое се навива и тн. Така като го гледам си мисля, че съм разбрал горе-долу как става, ама ако може някои да ми обясни, ще му бъда безкрайно благодарен ! Значи ето я моята идея , навиват часта която се завива на самия курбел , след това завива другата част която всъщност трябва да натисне средното движение и да се навива докато другата част издърпва курбела, ама ако е така трябва да се приложи много сила ? :dontknow: Съжелявам за тъпата тема, ама търсих и нищо не открих. :peace:
nonameee9

Рейтинг: 1233

Re: Сваляне на курбели тип квадрат ?

Мнениеот Niksancho96 » Пон Авг 29, 2011 10:03 am

Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот frantishek » Пон Авг 29, 2011 11:11 am

nonameee9 написа:Момчета взех от един приятел екстрактор за курбели на квадрат , ама баш не знам как се използва , тоест кое се навива и тн. Така като го гледам си мисля, че съм разбрал горе-долу как става, ама ако може някои да ми обясни, ще му бъда безкрайно благодарен ! Значи ето я моята идея , навиват часта която се завива на самия курбел , след това завива другата част която всъщност трябва да натисне средното движение и да се навива докато другата част издърпва курбела, ама ако е така трябва да се приложи много сила ? :dontknow: Съжелявам за тъпата тема, ама търсих и нищо не открих. :peace:

Точно така става номера. А повечко сила ще ти трябва само в началото докато "отлепи" после и на ръка можеш да въртиш. На снимката ще видиш как се захваща ектрактора преди да почнеш да навиваш. Само да подчертая че трябва да сложиш правилната приставка ако ектрактора е комбиниран. Че има разлика в диаметъра им.

Изображение
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

Мнениеот nonameee9 » Пон Авг 29, 2011 1:39 pm

Оправих се момчета, благодаря за помоща . Всичко било толкова просто и по пътя на логиката се стига до решение ама ... реших все пак да не объркам нещо да ви питам . :beer:
nonameee9

Рейтинг: 1233

Назад към Веломеханик