Скокове

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Скокове

Мнениеот _ivan_ » Чет Авг 25, 2011 9:52 am

Ще предложите ли някаква статия или клипче с техника за скокове! Благодаря на всички предварително !
_ivan_

Рейтинг: 1175

Re: Скокове

Мнениеот Antares » Чет Авг 25, 2011 10:02 am

Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот n3k01 » Чет Авг 25, 2011 10:45 am

Ем тоя с хикса малко помогна ...ма кат цяло мене ме вълнува как да си преодолея страха :blush: .Как па се намесих и аз в темета.Извинявам се на автора, ма техниката и всичко друго което съм гледал и са ми казвали си го правя вече без да се замисля (то си идва от вътре защото така е по лесно да преодолееш препядствието), ама да му се невиди като видя голям скок здухвам :D Ма то за това май няма определена рецепта :dontknow:
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот _ivan_ » Нед Авг 28, 2011 1:34 pm

някакви други предложения...
_ivan_

Мнениеот naskoj » Нед Авг 28, 2011 1:48 pm

n3k01 написа:Ем тоя с хикса малко помогна ...ма кат цяло мене ме вълнува как да си преодолея страха :blush: .Как па се намесих и аз в темета.Извинявам се на автора, ма техниката и всичко друго което съм гледал и са ми казвали си го правя вече без да се замисля (то си идва от вътре защото така е по лесно да преодолееш препядствието), ама да му се невиди като видя голям скок здухвам :D Ма то за това май няма определена рецепта :dontknow:

начина е BIG air Bag това е най-безопасния начин за скачане . като гледаш рампата изглежда страшно но единствени начин да се нараниш е да се удариш в колелото което не е лесно . аз веднъж исках да скоча един скок но бе страх и затова си откачих спирачките ( те бяха V-break ) и просто като няма как да спреш просто го скачаш но този начин е много опасен защото ако не си засилен и няма как да спреш просто нямам да успееш да го скочиш и ще се пребиеш . и винаги скачай с екипировка
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот VALKS » Пон Авг 29, 2011 9:53 am

http://www.youtube.com/watch?v=BaNEsGD44EI И клипчетата, които са отстрани :idea:
Аватар
VALKS

Рейтинг: 1191

Мнениеот Antares » Пон Авг 29, 2011 9:57 am

naskoj написа:аз веднъж исках да скоча един скок но бе страх и затова си откачих спирачките ( те бяха V-break )
Горното безумие с откачането на спирачките много силно се надявам скоро да бъде изтрито! НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА!

Начина да се научиш да скачаш е да скачаш. Не да четеш форуми, не да гледаш клипове, не да търсиш теоритични обяснения. Или добре, не само. Задай си въпроса на гугъл, разрови се с търсачката из форума - доста е дискутирано. Мисля, че и аз бях пускал подобна тема преди време. Бях намирал и сайт, в който имаше клипове на български с обяснения на български. В youtube също е пълно с клипчета. Но тези клипове са само база. Реално - намираш дъртове, скокчета, правиш си, ако трябва и скачаш, скачаш, скачаш. Увереността се натрупва с практика, не с четене. И най-важното - протекция. Защото нерядко неуспехите могат да са болезнени. Добре е да си и с наколенки и налакътници. Но най-важното реално е да скачаш. Демек - повече упражнения с колелото, по-малко - с клавиатурата.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот _ivan_ » Пон Авг 29, 2011 1:39 pm

Уважавам мнението ти но аз точно това искам да науча.... да имам някаква база горе долу да знам начина по които се скача. Знам че ще дойде от само-себе си и с много тренировки и падания но...
_ivan_

Мнениеот bozhidar » Пон Авг 29, 2011 6:14 pm

Ем пробвай с по малки препятствия.. И лека по лека към по-големите :)
Поне това е моето мото за момента.

Може по най-лесно е да свикнеш ако намериш някой трапецовиден скок! И да се стараеш да се приземиш с двете колела .. :)

Иначе успех.
bozhidar

Рейтинг: 1200

Мнениеот _ivan_ » Пон Авг 29, 2011 9:09 pm

Мерси... :)
_ivan_

Назад към Общ форум