Single Speed

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди, предназначени за тези по-специфични видове каране, които се практикуват предимно в градска среда, както и за компоненти и екипировка за тях. Може да се обсъждат и теми, свързани с BMX.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Single Speed

Мнениеот StanY » Съб Юни 25, 2011 11:28 pm

Здравейте, търсих, четох, но не намерих нужната ми информация затова питам в тази тема. Въпросът ми е следния: искам да минавам на сингъл спийд, но не ми се купува сингулатор за това имам следното питане ще се получи ли ефекта на сингулатора и ще ми пада ли веригата ако махна жилото на дерайльора, изпъна максимално и захвана със свински опашки и изолирбанд към chainstay-а и скъся веригата? Ако не става така ми предложете друг вариант, тъй като в темата за сингулатор от в-брейк не пише как е направено, а и снимката не мога да я видя, защото е стара. Мерси предварително. :beer:
Продава: viewtopic.php?f=19&t=131916
windv написа:...та в тоя ред на мисли, влюбвали ли сте се на сън? Там обикновенно няма две-три...Лудо е влюбването, а като се събудиш - Хац...
Аватар
StanY

Рейтинг: 1169

Re: Single Speed

Мнениеот venci95 » Пет Юли 01, 2011 5:19 pm

Значи,няма никаква нужда от никакви свински опашки,аз моеко клаймърче го карах на сингъл,като регулирах дерайлиора от болтовете за регулиране! Ето няколко снимки,за да добиеш представа за какво става въпрос
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот StanY » Пет Юли 01, 2011 11:04 pm

Още на следващия ден го направих така- регулирах болчетата да застанат на венеца, който ми трябва, скъсих веригата и всичко стана както трябва.
http://www.pinkbike.com/photo/6802741/

П.П.:Мерси все пак. :)
windv написа:...та в тоя ред на мисли, влюбвали ли сте се на сън? Там обикновенно няма две-три...Лудо е влюбването, а като се събудиш - Хац...
Аватар
StanY

Мнениеот hanster54 » Сря Юли 06, 2011 8:44 pm

Аве пичове и аз обмислям да минавам на сингъл, но тая вашата схема нещо ми се струва доста куца(не искам да обиждам). Мен идеята ми за сингъл дойде от факта, че не ползвам много скорости и ПО-ВАЖНОТО ще падне теглото на байка като махна всички излишни чаркове???
"Be true to yourself and you will never fall..."
Аватар
hanster54

Рейтинг: 1182

Мнениеот StanY » Пет Юли 08, 2011 10:55 am

По принцип аз (предполагам и @venci95) съм го направил защото рамката ми е с вертикални уши и поради това трябва да ползвам сингулатор, за да не усуча рамката. Тъй като сингулатора е 30 лева(най-евтиния), а трябваше да купувам други неща и нямах пари за сингулатор, го направих така върши абсолютно същата работа като сингулатора. Веригата вече не ми пада, не прескача, няма го гадното тракане като скочиш, тъй като съм захванал тялото(чераната част на дерайльора) със свинска опашка, и сега е просто перфектно. Милсех това да е временно, но мисля, че ще го оставя така докато взема рамка с хоризонтални уши. :beer: :beer:
Аватар
StanY

Мнениеот astel17 » Сря Авг 31, 2011 10:45 pm

Попринцип си нямам идея как става това в магазините за колела могат ли да го направят това ?!
astel17

Рейтинг: 1200

Мнениеот StanY » Съб Сеп 03, 2011 10:51 pm

Ами да, казваш им на коя скорост искаш да е отзаде и казваш да ти скъсят веригата, за да остане опъната без да виси.
Аватар
StanY

Мнениеот Skoinks » Нед Сеп 04, 2011 12:34 am

Аз като малко пишман техник, мога ли да ви попитам защо всички със single speed си оставят дерайльора (или обтегача - както искате), а не го махат напълно заедно с излишните венци, спестявайки малко тегло?
Scott Voltage FR20 2010; Rockshox Vivid 5.1 240mm; Marzocchi 888 2011;
Аватар
Skoinks

Рейтинг: 1200

Мнениеот n1ky » Нед Сеп 04, 2011 12:41 am

Skoinks написа:Аз като малко пишман техник, мога ли да ви попитам защо всички със single speed си оставят дерайльора (или обтегача - както искате), а не го махат напълно заедно с излишните венци, спестявайки малко тегло?

Ами защото на тези момчета,колелетата са им с вертикални дропаути като на клаймър примерно и не може да се опъне веригата.И без обтегач или сингулатор няма как да се опъне и ще виси и пада или пък ще се опъне толкова,че да развали касетата или средното движение и веригата може да се скъса.Ако са хоризонтални дропаутите като на всички NS-и ще може да се опъне и няма да има никакви проблеми. :peace:
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Мнениеот Mascot6 » Нед Сеп 04, 2011 5:56 pm

n1ky написа:
Skoinks написа:Аз като малко пишман техник, мога ли да ви попитам защо всички със single speed си оставят дерайльора (или обтегача - както искате), а не го махат напълно заедно с излишните венци, спестявайки малко тегло?

Ами защото на тези момчета,колелетата са им с вертикални дропаути като на клаймър примерно и не може да се опъне веригата.И без обтегач или сингулатор няма как да се опъне и ще виси и пада или пък ще се опъне толкова,че да развали касетата или средното движение и веригата може да се скъса.Ако са хоризонтални дропаутите като на всички NS-и ще може да се опъне и няма да има никакви проблеми. :peace:

Skoinks , n1ky е прав че веригата или ще виси или ще се опъне прекалено много..
но пък ако ти се занимава можеш да си преправиш веригата и да я настроиш на такава рамка , без обтегачи и сингалатори.Аз лично в момента съм си я направил така,и нямам никакви проблеми засега. :)
Аватар
Mascot6

Рейтинг: 1215

Мнениеот StanY » Сря Сеп 07, 2011 11:29 am

nik1 донякъде си прав, но не съвсем. Оставяме дерайльорите, тъй като рамките са с вертикални дропаути и ако махнем обтегачите или рамката ще се усуче или оста на главината.
Аватар
StanY

Мнениеот did » Сря Сеп 07, 2011 12:54 pm

Баси и малоумната тема...

Нито един нищо не отбира, а пишат ли пишат... и нищо не четат.

Добре че има и такива хора, иначе сервизите без пари ще останат :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот hoodx » Сря Сеп 07, 2011 9:51 pm

аз не виждам нищо сложно просто си трябва главина за сингъл спийд,веригата също е по различна и евентуално сингълатор за рамки с вертикален дропаут ако толкова държите да карате climber останалото със свинските опашки е ташак /без да се обиждате/
Аватар
hoodx

Рейтинг: 1205

Мнениеот манджа » Пет Сеп 09, 2011 1:03 am

Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот StanY » Сря Сеп 14, 2011 12:00 am

манджа виж откога е темата ;)
ДИД- темата не е малоумна.... Това работи напълно безотказно за хора който са с вертиканли дроп аут-и и нямат излишни паари за сингулатори ;)
Аватар
StanY

Мнениеот lozi » Вто Окт 25, 2011 3:19 pm

Ок, ами който е купувал клаймъра на части и няма обтегач и иска нещо ролка/сингулатор може ли да предложите нещо?? Имам си венци и верига(единични венци). Някой може ли да ми каже има ли нещо като спейсъри за венеца отзад?? Че с гумени уплътнения много трака :V: :V: Много ще съм ви благодарен. :beer: :beer: :beer: :beer:
Прикачени файлове
23102011736.jpg
(339.82 KiB) 154 пъти
lozi

Рейтинг: 958

Мнениеот zari » Вто Окт 25, 2011 5:02 pm

най-добре (поне според мен)е да се махне обтегача и да се сложи ролка на водач ,аз бях така и нямах никакви проблеми :beer:
Аз съм байкърче, обичам наще планини зелени, байкърче да се наричам, първа радост е за мене!
Аватар
zari

Рейтинг: 1138

Мнениеот lozi » Вто Окт 25, 2011 7:11 pm

http://www.ustrem-bg.com/shop/space/469 ... erset.html

Тези спейсъри стават ли за да направя сингъл спийд?? За венеца отзад.
lozi

Рейтинг: 958

Мнениеот zari » Сря Окт 26, 2011 4:19 pm

аз преди бях на сингъл спеед и бях със спейсъри и ги продавам+венец14 ;за 10-15 лв много са хубави
ако имаш интерес ЛС или skype:zarimin за снимки :beer:
Аз съм байкърче, обичам наще планини зелени, байкърче да се наричам, първа радост е за мене!
Аватар
zari

Мнениеот AiR » Пон Окт 31, 2011 2:14 pm

Момче, или оставяш обтегача или друг варианте верига HalfLink, пробвай. Аз като гледам видяхте спасение с обтегач-варианта но май искате нещо по-добро.
Ами ако не е рамка, то сингалатор, а ако не, наистина направете си от V-Brake, то не е сложно и сами да си го измислите, аз като бях с Клаймбър, аз мъдрих 5-10 минути и излезе и го направих. Но вземайте един сингалатор, че и аз като се гледам за какви неща съм се скръндзил по колелото....
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот zari » Пон Окт 31, 2011 7:34 pm

по принцип верига half-link е решение ,но ако си я вземеш ,след време тя ще се отпусне и тогава може да не стане,или обратното:в началото да става и като се отпусне не ,реши си сам :beer:
Аватар
zari

Назад към Продукти за Trials, Street, Urban, Dirt Jump, 4X