Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Решението за вас които имате проблеми с мокрото време са такива накладки: http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ariantID=3 ,карам с тях вече 3 месец и при мокро време не са ми прискърцали дори 1 път.Дано съм помогнал
казва се ''калодка'' не гумичка и нормално да не спират особенно ,ако v-brake-a ти е нисък клас спасението е да си намериш буца асвалт и да мазнеш мноооого лекичко една тънка линиика по борда на шината , а за напред вложи в комплект спирачки има по 30 лева като комплекта има 2 спирачки 4 калодки 2 лулички
Здравей! Причините да скърца V-Brake не са една или две и решенията съответно са различни. Най - честото решение на този проблем при сухо време е да монтираш накладките под ъгъл спрямо шината. В мокро време спасение може да бъдат трикомпонентните накладки, но дори и те може да поскърцат, макар и много по - слабо.
Скърцането на спирачките се дължи главно на неправилно монтирани колодки. Ако колодките са монтирани така, че да лягат с цялата си повърхност върху каплата, то не само че ще скърцат, но и при задействане на спирачките (особено предната) колелото няма да спира плавно, а с тласъци. Затова е препоръчително при поставянето колодките да бъдат леко повдигнати в предната страна. За целта преди да затегнем гайката на колодката увиваме около предната част на колодката ластиче (може да използваме и парче жило, подпъхнато под предната част на колодката) и притискайки здраво рамото на спирачката към каплата затягаме гайката. По този начин ще се намали скърцането, колелото ще спира плавно и накладките ще се износват по-равномерно.