Диоптерни очила

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Диоптерни очила

Мнениеот iv4o95 » Сря Сеп 07, 2011 11:02 pm

Здравейте. Запален съм по DH и FR или както му казваме на български спускане на пътеки но имам един проблем :crap: По принцип аз нося очила с диоптер и напоследък като карам нищо не виждам без очила и е много кофти защото не знам какво става и къде се намирам, а пък опитвах да завра очилата по някакъв начин в шлема но не действа ... Мисълта ми е ако има някакъв начин или нещо да се кара с очила, чувал съм при моторите има каски с каналчета за очила. Дали и при колелетата има някакъв начин или има ли очила който да се сложа зад маската докато карам. Лещи не съм носил но съм чувал че е голяма разправия и не предпочитам ... Моля Ви помогнете ако знаете нещо :confused:
iv4o95

Рейтинг: 1200

Re: Диоптерни очила

Мнениеот dEcLiNe » Чет Сеп 08, 2011 2:12 am

Има специални маски за очила, но защо не си сложиш лещи? :idea:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот iv4o95 » Чет Сеп 08, 2011 7:58 am

Ами де да знам :D Чувал сам, че е голяма разправия с поддържането на лещите, а пък ме е страх има ли вероятност да се извадят по време на карането ?
iv4o95

Мнениеот fenoryl » Чет Сеп 08, 2011 8:12 am

iv4o95 написа:Ами де да знам :D Чувал сам, че е голяма разправия с поддържането на лещите, а пък ме е страх има ли вероятност да се извадят по време на карането ?

Ти докато караш смяташ да кофееш ли, че ще се вадят :D :beer:

Мисля, че лещите наистина ще са най добрия вариант. А и можеш да ги използваш само при каране.
Успех :)
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот Skittleslolz » Чет Сеп 08, 2011 9:14 am

Няма спор, че лещите са по-трудни за поддръжка, но можеш да си вземеш едни за многократна употреба и да ги ползваш само когато спускаш. Ще се видиш в чудо първите дни докато се научиш да ги слагаш правилно, но после се свиква. Няма нищо сложно по поддръжката им, ако ги ползваш само при каране. Караш с маска, чистиш с определена за целта течност, и ги оставяш в определена за целта течност.
Може да ти хареса, и да продължиш с тях и в всекидневния живот. ;)
"The most incomprehensible thing about the world is that it is comprehensible."
Skittleslolz

Рейтинг: 1215

Мнениеот gilb » Чет Сеп 08, 2011 10:15 am

Аз карам с очилата,понеже имам доста чувствителни очи и се възпаляват от лещи :crap:
Просто съм комбинирал каската и маската така,че да има повече разстояние вътре (отначало не е много удобно,но се свиква)

Giro remedy е каската от по-старичките модели + маска Scott amplifier със светло-кафеникава плака (понеже още един от дефектите ми е бавна реакция на зеницата при рязка светлина)
Свиква се с времето,но ако ще караш с очилата трябва да забравиш дишането през устата :lol: иначе става мъгла която се чисти само с вятър.По някое време ще усетиш,че виждаш само докато караш а като спреш всичко става мъгла :xx(:
Доста приятели карат с лещи и нямат проблеми :agree: ако имаш такъв вариант не се колебай!

Поздрави :beer:
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Мнениеот kriisoo » Чет Сеп 08, 2011 11:58 am

Тази тема според мен, не е за тук, но е важна.
Аз също не съм допре с очите и не мога да си помисля, дори до магазина да отида без лещи/очила.
За сега съм на варианта през деня и докато съм навън с лещи и вечерно време като съм си дома с очила :D
Нося лещи вече около 2 години и половина. Първия месец докато се научиш как се слагат/как се махат си е тегаво, но все пак не отмена повече от 10 минути....
Няма такива глупости като сложна поддръжка или не мога да ги слагам. Има както колегата gilb каза - чувствителни очи и последвали инфекции и тн... Всеки който иска се научава да ги слага и поддържа, което между другото е доста елементарно. :agree: Сменяш всяка вечер разтворчето в кутийката ...
Друг е момента, че много хора си мислят, че лещите са нещо много скъпо...
На мен на година лещите заедно с разтвора ми излизат около 200 лв. При положение, че рамките само за очила различни от тези на Хари Потър (идиотските(лично мнение)) започват от 80 лв примерно нагоре... Едни прилични стъкла и калъф и очилата отиват на 140 примерно ...

:agree:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот iv4o95 » Чет Сеп 08, 2011 12:58 pm

Тогава последно въпросче. Понеже моето заболяване е такова, че ако нося очила постоянно диоптера няма да продължи да се увеличава и да става по-лошо, лещите увеличават ли диоптера ? Все пак не искам диоптера да пораства, а аз да ослпявам полека...
iv4o95

Мнениеот kriisoo » Чет Сеп 08, 2011 1:45 pm

За това трябва да се консултираш с доктор, но не мисля, че ще има увеличаване. Единственият недостатък на лещите е, че се натрупва умора в очите и през някакъв период от време трябва да седиш така по един ден без тях, за да може да ти починат очите :agree:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд