Конче Съндей - промяна на звено?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Конче Съндей - промяна на звено?

Мнениеот hitar_potar » Пет Сеп 09, 2011 7:52 pm

Здраствуйте, колеги,
Както е видно, става въпрос за рамка Iron Horse Sunday от 2006 година, и по-точно - за долното звено над средното движение. Понеже знам, че доста хора карат Съндей (не само от тая година де), искам да ги питам:

Изображение

Посочената част от долното звено изпълнява ли някаква по-основна подсилваща функция и има ли опасност без нея да се получи някакво усукване било по самото звено, било по рамката, при нормалната й експлоатация? Причината за този въпрос - бих искал да пробвам определен шок на тази рамка, но при около 25% саг на рамката шока започва да опира в посоченото място на звеното. Знам, че това е една доста корава рамка, но все пак бих се радвал, ако хора с опит се включат да ми налеят малко акъл. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Re: Конче Съндей - промяна на звено?

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Сеп 09, 2011 8:55 pm

Питай nosoroga/Радослав Кадийски/ за тая част, щот на неговия Съндей я няма. :popcorn:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот dEcLiNe » Съб Сеп 10, 2011 12:13 am

По принцип стоковите цветове на тези кобилици не са случайни. Цвета пояснява за кой шок е правена(защото някои шокове се дават със съответните кобилици за рамката) или годината на производство.
За повече инфо:
http://www.ridemonkey.com/forums/showth ... p?t=168138
или прочети тук от Linkage надолу: :beer:
http://images.ridemonkey.com/index.php? ... ontPG4.jpg
http://images.ridemonkey.com/index.php? ... ontPG5.jpg
http://images.ridemonkey.com/index.php? ... ontPG6.jpg

Това, което си дал(червеното) е 2006 original linkage един вид почни да си търсиш конкретната кобилица за твоя шок.Би трябвало да го има даден в по-горните снимки.
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот hitar_potar » Съб Сеп 10, 2011 1:12 am

Идеята е, че май няма кобилица, която да е мислена за Ревокс, а точно такова решение търся - трябва да поддържаме Маниту-манията, въпреки че и една Лисичка ми се врътка из чутурата. Но за нея, доколкото разбирам, също е нужно повечко място. Затова май е нужно малко рязане на звеното...
П.П. Ей Боже, изпорти работата! Толкова ли е лошо сам да си се убедя, че работи гадно? Пък отде да знаеш... може и да ми хареса. А и да не ми хареса, нужно е точно същото, за да вкарам след това Fox RC4 в рамката. Тей че - с 1 куршумченце - 2 зайчета-байчета. :P
Последна промяна hitar_potar на Съб Сеп 10, 2011 1:25 am, променена общо 1 път
Аватар
hitar_potar

Мнениеот PRobably » Съб Сеп 10, 2011 1:14 am

Той иска да отреже това звено което е оградил,щото линковете са много скъпи,пък и шока който иска да сложи не мисля,че има линк на пазара с който това да стане възможно.Става въпрос за въздушен маниту еволвър,който не стига че няма как да се сложи,ами е и въздушен и то без тунинга който се прави за тази рамка.Общо взето простотия която се опитвам да му избия от главата през последните 2-3 дни,ама не става,яко дървена му е. :D

П.П изпревари ме гадината :D
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот yavka » Съб Сеп 10, 2011 6:08 pm

Всъщност се продава точно такъв DW link, конструиран хем да държи на усуквания, хем да има достатъчно място за преливниците на новите шокове на маниту и фокс. http://www.pearcecycles.co.uk/product/1106
Ако не ти се дават 180 паунда можеш спокойно, но внимателно да изрежеш тази част. По чуждите форуми масово хора, които искат да минат от 5th element на фокс или нещо подобно си режат тази част.

П.П. Имаш ЛС!
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот tanec » Съб Сеп 10, 2011 9:51 pm

Добре ги прецени нещата, защото в много форуми хората споменават, че Revox и други нови манитута не могат да се монтират, заради големият преливник - опира в оста на самия линк, където няма възможност за модификации. Това което съм чел за модификациите на линковете е че няма проблем подобно изрязване. По същия начин го модифицират за монтиране на FOX RC4, от който доста хора са доволни без да се налага тунинговане на шока.
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот hitar_potar » Съб Сеп 10, 2011 10:25 pm

За коя ос говориш? Преливника на Еволвър е същия като на Ревокс, и като гледам и натискам леко рамката, ми се струва, че с изрязването на горепосочения елемент от звеното всички проблеми ще бъдат решени. звеното не се сгъва чак толкова много, че при ботъм-аут да достига преливника. :dontknow:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот tanec » Нед Сеп 11, 2011 9:22 pm

Говоря за оста при която лагерува задницата с линка (не там където се закача шока ами другутата ос :).
Аватар
tanec

Мнениеот hitar_potar » Пон Сеп 12, 2011 7:19 am

Хмм, странно - аз оставам с впечатление, че звеното се сгъва малко, от което следва, че задната ос не се издига дотолкова, че да удари в преливника на шока. Разстоянието ми изглежда доста. :dontknow: Сигурен ли си, че е възможно подобно нещо?
Колкото до рамката - сега само очаквам отговор от продавача дали ще достави и на каква цена, и ако е фен, налазвам на момента! :^: Как е Вивид като шок за тази рамка? Не чувам добри мнения за него, а и аз имам лоши впечатления от модела...
Аватар
hitar_potar

Мнениеот tanec » Пон Сеп 12, 2011 10:13 am

Това, което съм чел в ridemonkey е, че преливника на шока е прекалено дълъг и при bottom out опира на посоченото място. Това, което можеш да направиш ако имаш шока на разположение е да измериш разстоянието от центъра на долното ухо до края на преливника -
Изображение (жълтата чертичка до мястото където се пресича с червената)
и същото разстояние да се измери на FOX RC4, който със сигурност след модификация на линка може да се монтира на рамката, дори не е нужен Sunday Tune, по думите на доста хора.
Аватар
tanec

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд