Браво Ланс!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот lechuga » Вто Юли 26, 2005 7:40 pm

[quote="TOYAGA"]

Тъй като теоретизирането май тръгна от моето "Аеродинамиката ... може да се приеме за пренебрежим фактор", искам да уточня, че за професионалисти от ранга на тези в ТУРА е много по-важно да имат темповата подкрепа на групата и/или на съекипниците си, които да дразнят/пробват/"горят" съперниците с тактически маневри, отколкото да имат "паравани" от вятър или движение с висока скорост. Пак казвам, че не говоря за случаи като етапи със силен вятър (всички са виждали характерните "ветрила") или за споменатото в началото "отборно бягане по часовник"...
[/quote]

Така е, съгласен съм, просто и фактът съпротивление не е малък, не случайно атаки се правят от няколко човека(в повечето случаи), за да си дават смени и да се движат по-бързо с по-малко изразходване на енергия.
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот lechuga » Вто Юли 26, 2005 7:43 pm

[quote="jivkonik"]

[quote="lechuga"]

[quote] Който е карал с мен на шосе, сигурно е забелязал че обикновенно се лепвам на 10-20 сантиметра зад него и ползвам прикритието:D Да не говорим като има насрещен вятър.
[/quote]

Оооо шосейкаджийски тактики знаем ааа! Другия път ще те гледам в огледалото та да ти е кофти!
:nuts:;)
[/quote]

Хи-хи, май от хората с които съм карал, единствено Зар(:beer:) знае предимството на даване на смени и с него постигаме голяма скорост на асфалт по този начин. Следващият път просто се лепни , да видиш колко е приятно:^:
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот naka76 » Вто Юли 26, 2005 8:32 pm

Веднъж след нощната смяна тръгнах да карам.До Бялачеркава се изтормозих и след това по билото до Асеновград.На връщане ме хвана един приятен насрещен вятър който не даваше да се кара с повече от 20-23 км/ч.По едно време се разминавам с някакъв колоедач който го виждам в последноя моменто защото съм се концентрирал в ритама.Обръщам се да видя дали не е някой от "нашите".При това обръщане виждам че някакъв шосейкаджия се е залепил за гърба ми.Не знам от колко време е бил там ама поне да се беше обадил нещо да каже.И аз имам към 80 км с 1500 м деневелация,той със шосейка и аз ще го тегля!?Няма да стане!Викам да пробвам с добро!Хванах 30,той зад мен!35 пак отзад!Уморих се!Викам,хайде сега с лошото!Намалих до 12-14!така изкара 1-2 мин и като видя че няма да го бъде се присламчи и се прибрахме в сладки приказки!
Аватар
naka76

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Вто Юли 26, 2005 10:10 pm

[quote="naka76"]

Веднъж след нощната смяна тръгнах да карам.До Бялачеркава се изтормозих и след това по билото до Асеновград.На връщане ме хвана един приятен насрещен вятър който не даваше да се кара с повече от 20-23 км/ч.По едно време се разминавам с някакъв колоедач който го виждам в последноя моменто защото съм се концентрирал в ритама.Обръщам се да видя дали не е някой от "нашите".При това обръщане виждам че някакъв шосейкаджия се е залепил за гърба ми.Не знам от колко време е бил там ама поне да се беше обадил нещо да каже.И аз имам към 80 км с 1500 м деневелация,той със шосейка и аз ще го тегля!?Няма да стане!Викам да пробвам с добро!Хванах 30,той зад мен!35 пак отзад!Уморих се!Викам,хайде сега с лошото!Намалих до 12-14!така изкара 1-2 мин и като видя че няма да го бъде се присламчи и се прибрахме в сладки приказки!
[/quote]

Юнак чутовен!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот ne4ovek » Сря Юли 27, 2005 9:14 am

:thumbu::clap:;)
Уникален човек!Уважение и почит!!!!
ne4ovek

Рейтинг: 1200

Мнениеот Jovany » Пон Авг 01, 2005 7:39 pm

Честно казано, възхищавам се еднакво както от "звездния" Ланс, така и от земния Нака! Но Нака-та ме кефи максимално.:hbang2:
Виждам, че доста хора се интересуват и от събития в шосейното колоездене, та ви предлагам едно филмче за Ланс - около 462 МВ:
[url]http://store3.data.bg/jovanyros/Lans_Armstrong_101.mpg
[/url]
Може някой и да се подразни от прекалените хвалебствия по негов адрес, но мисля, че до голяма степен си ги заслужава. По-важното е, че са показани интересни факти от различни области на шосейното колоездене и отговаря на доста от възникналите в по-горните постове въпроси. Дано да ви е интересно!
Поздрави!:beer:
Jovany

Рейтинг: 1290

Мнениеот TOYAGA » Пон Авг 01, 2005 7:48 pm

Искам филмче и за Наката! Искам, искам, искАААААм!:bigmout::bigmout::bigmout:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот naka76 » Вто Авг 02, 2005 3:57 am

[quote="TOYAGA"]

Искам филмче и за Наката! Искам, искам, искАААААм!:bigmout::bigmout::bigmout:
[/quote]

И к'во ще му гледаш?Как Наката се прибира с средна скорост от 15 км/ч?Между другото имаме на две филмчита като едното даже го излъчваха по телевизията,а пък другота така и не го изнамерих.
Аватар
naka76

Мнениеот TOYAGA » Вто Авг 02, 2005 8:18 am

Обещавам да гледам по-често телевизия...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот TheUndertaker » Вто Авг 02, 2005 9:23 am

[quote="naka76"]

[/quote]

Аххаааа това ми напомня на моя простотия развъртаме със съотборника на гребната, аз по някаква случайност със свинята. нещо ни ядоса една шосейка и газ да я гоним , аз най културно се наврях зад колегата и го използвах известно време ма човека се умори аз бях изпялскал газ зад шосейката 46-те зъба си казват думата лепнах му са скорост 35> меките гуми жужат по тоя хасвалт , ония по едно време са усеща и кат са обърна видях най-бруталната физиономия която съм виждал от колоездач :), като се сетя сигурно е гадно да видиш някъв танк да ти е в струята :)
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот klmn » Пет Авг 12, 2005 7:36 am

Ааа,муфтаджия!:rofl::beer:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот kibikoff » Сря Сеп 24, 2008 12:09 pm

kibikoff

Мнениеот outfaced » Сря Сеп 24, 2008 1:26 pm

kibikoff написа:завръщане

ахъм, значи все пак и слуха, че ще се състезава за Astana се оказа верен.
Макар че последното нещо за което наистина ще се сътезава е отбора или Казахстан ... преди това са фондацията му, егото и малко пполитика ... или не съвсем малко :) ... имайки предвид твърдото му изявление, че 2014 иска да е губернатор на тексас.

един интересен анализ на причините и събитието(сори, на немски ;) ) ... умишлено търсено или не, това завръщане има доста аспекти и спортната страна не е точно най важната май май :D Излиза че Ланс е станал доста ошлайфан имиджмейкър и политик докато не се е състезавал активно.

:offtopic:
ама и ти по стара тема не можа ли да повдигнеш ... :rofl:
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Сря Сеп 24, 2008 2:55 pm

outfaced написа:Ланс е станал доста ошлайфан имиджмейкър и политик докато не се е състезавал активно.

дубрютрю! че той затова спря. сега взеха да го забравят по медиите, понеже не се занимава с педали и пак реши да се самораздуха. според мен, не трябваше да следва стъпките на Лили Иванова.
Аватар
did

Мнениеот kibikoff » Сря Сеп 24, 2008 3:15 pm

Бай Тояга, ко ша каже по въпросЪТ ми е интересно.
kibikoff

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 24, 2008 4:19 pm

Помияр. Велик помияр.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот outfaced » Сря Сеп 24, 2008 8:46 pm

TOYAGA написа:Помияр. Велик помияр.

и щоо ... може вече да не е спортист и да е леко арогантен :D , ама си гледа интереса човека и се справя, явление е в една или друга степен ... хамериканска мечта дет се вика :D
Аватар
outfaced

Мнениеот kibikoff » Сря Сеп 24, 2008 9:46 pm

ако влезе в политиката или започне да *жъне* пари ще излезе точно такъФ :agree:
kibikoff

Мнениеот outfaced » Сря Сеп 24, 2008 10:29 pm

kibikoff написа:

ако влезе в политиката или започне да *жъне* пари ще излезе точно такъФ :agree:

че той пари не е като да няма (28 милиона на година) ... целия цирк е за публичност, връзки и влияние
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 24, 2008 11:54 pm

:offtopic:
outfaced написа:че той пари не е като да няма (28 милиона на година) ... целия цирк е за публичност, връзки и влияние

Да са спирали скоро топлата вода у вас?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Митко Ruse » Чет Сеп 25, 2008 6:44 am

Първата мисъл и на мен която ми мина е че се връща заради пари/нали съм си оригинал БГ/.Но си спомних една статия от последната година,която караше.Та за седмата си победа на Тура имаше спонсорски даговор за 50 мил. а зругите години назат се споменаваше за някакви си 30мил на година назад.Та нещо не съм сигурен сега за какво точно става въпрос.Абе много интересно статна.Ще видим нататък.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Чет Сеп 25, 2008 6:55 am

Чета затова което пишете за каране в струята на предния колоездач.Нали съм класически шосейкаджия изкам да кажа,че върху това са гради тактиката в шосейното каране и в това е интересното.Да караш в група/на ветрило/освен,че изисква техника и внимание разбираш всеки от групата колко струва като карач и до колко можеш да разчиташ на него-опознаваш го.Това според мен зближава хората.Ето в нашата група никога не оставяме някого на пътя/повреда или здравословни/ въпреки това да провали карането.Приятели сме и в живота.
Митко Ruse

Предишна

Назад към Други видове колоездене