DH Bike help

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

DH Bike help

Мнениеот F.Mitkov » Съб Сеп 10, 2011 10:55 pm

Искам да попитам дали мога да си намеря "що годе" здраво колело за DH full suspension do 1300-500лв max висок съм 1,84 / 76кг (имам опит)
Извън темата.. четох доста из форума и виждам че Cross-а не ви допада много,но искам да кажа че карам вече 7години Cross Montana и се оказа доста здраво... през какво ли не е минавало :D и не съм сменявал много части :)
Аватар
F.Mitkov

Рейтинг: 1200

Re: DH Bike help

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Сеп 10, 2011 11:16 pm

Спускането по планинска пътека с Cross Montana няма нищо общо със състезателната дисциплина DH. Изясни си понятията.

За 1500лв би могъл да откриеш 2ра ръка цял доста стар или в недобро техническо състояние велосипед за спускане. На същата цена би могъл да се сдобиеш с нов доста добър велосипед с твърда рамка.

Крос са компания, която атакува ниския и среден клас велосипеди. Нямат в истинския смисъл велосипед за спускане. Това което предлагат е това което искат хората - велосипед за 500лв с дискови спирачки, пълно окачване, двукоронна вилка. Дали е функционален - НЕ.
Замисли се относно факта, че една от най-евтините адекватно работещи двукоронни вилки започва от около 1000лв.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот F.Mitkov » Съб Сеп 10, 2011 11:27 pm

Добре.. предложи ми байк с твърда рамка! А Raleigh diamond fs някакв коментар за него ?
Аватар
F.Mitkov

Рейтинг: 1200

Мнениеот DHhoobi » Нед Сеп 11, 2011 8:35 am

Raleigh diamond fs е колело за корс кънтри , караш ли го DH ще му стопиш лагерите за един сезон :beer: и относно колело гледай пазара излизат много добри предложения :beer:
Аватар
DHhoobi

Рейтинг: 1220

Мнениеот CocaCola » Сря Сеп 14, 2011 11:09 am

Защо просто не си сглобиш 1 ? Например ако искаш да е твърдак спокойно можеш да си сглобиш един дартмуур хорнет с вилка дуро фр , лапа хъсфелт , гуми минион , някакви по слабички капли като за начало а след това мадчета ... кормило хъсфелт , педали вп от 25 лв курбели , някакви по евтинки като за начало и още някои дребни компоненти от сорта на грипове скорости и такива работи :) и нещата ще се получат !
SCOTT YZ0 RIDER !
Аватар
CocaCola

Рейтинг: 946

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд