Копривщица -в. Богдан +...за 30.09.?

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Копривщица -в. Богдан +...за 30.09.?

Мнениеот Yavkata » Сря Сеп 14, 2011 3:28 pm

Предстои ми едно ходене до Копривщица в края на месеца и мисля да метна малко байкове на колата. Искам да направя едно поне едно каране (а може и две) в района. Една от целите ми е качване до връх Богдан, въпроса е накъде да продължа после за да осмисля карането. Някое маршрутче да ми препоръчате след в.Богдан с последвало прибиране в Копривщица, така, че да се повъртят поне 40 -60 км по черни пътища, с каквито изобилства района.сигурно има и хубави пътеки, но там е лесно и по пътя да се загуби човек. :D Не ползвам ГПС, а само карта и компас, така , че ще е хубаво да има и маркировка (но не е задължително).
Също така , ще съм доволен ако има някой желаещ в района да покараме заедно.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Re: Копривщица -в. Богдан +...за 30.09.?

Мнениеот tisho » Чет Сеп 15, 2011 8:18 am

Ако се освободя от работа съм с теб!
От вр. Богдан на изток съм карал доста и зная някои пътеки. Много ми се иска от доста време да покарам от Копривщица към Богдан.
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Мнениеот SPA » Чет Сеп 15, 2011 10:59 am

Изображение

Ако целта ти е Богдан, трудно ще ги навъртиш тез 40-60км. Много ще трябва да обикаляш. Иначе аз направих нещо подобно, но без да качвам Върха. Посока югоизток тръгнах покрай една река, от там нагоре по маркировката (доста солидно бутене с към 200м денивилация), след това х. Богдан, заобикаляне на върха и връщане по билото. Маршрута е на снимката и е обратно по часовниковата стрелка.

Може да направиш следното: да слезнеш на север към гарата и след което да се качиш някъде на билото където намериш за удобно. От там до Богдани, след това да са слезнеш накъде от към юг на Копривщица. Района общо взето може да си го опознаваш по гугъл ърт. Иначе ако ти се върти в региона може да се разходиш по черни пътища до Панагюрски колони.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот Марин » Чет Сеп 15, 2011 11:22 am

Ние с тате " бате Весо" сме готови. Но тате иска да уточним подробности за транспорта до изходната точка и обратно. Не е ли по- добре да тръгнем и да се върнем в Карлово.
Марин

Рейтинг: 1212

Мнениеот Yavkata » Чет Сеп 15, 2011 6:34 pm

Всъщност като погледнах календара, на 30 в петък ще пристигна в Копривщица, ако не мине котка път, така, че по -реално е за каране да мисля в съботния ден - 1-ви октомври. На гости съм уикенда в Копривщица, за това изходната ми точка е от там.
SPA на гуглето точна тази врътка гледах. :agree: ходил съм преди години пеша до Богдан , но не си спомням някакво стръмно изкачване , освен може би точно преди върха. :dontknow:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот SPA » Пет Сеп 16, 2011 12:48 am

Yavkata написа:Всъщност като погледнах календара, на 30 в петък ще пристигна в Копривщица, ако не мине котка път, така, че по -реално е за каране да мисля в съботния ден - 1-ви октомври. На гости съм уикенда в Копривщица, за това изходната ми точка е от там.
SPA на гуглето точна тази врътка гледах. :agree: ходил съм преди години пеша до Богдан , но не си спомням някакво стръмно изкачване , освен може би точно преди върха. :dontknow:

Значи от средата на долната линия където е картинката тръгва пътеката нагоре отклонявайки се от черене път. Под пътека има в предвид туристическа маркировка (червена) с много стръмен наклон и бутане към 200м денивилация. Между другото маркировката тръгва още от Копривщица, но се кара по черно. Иначе има и коларски пътища нагоре вместо по пътеката, но с развален ГПС, и дъжд над главата не ми се моташе излишно и затова си хванах сигурното. В региона е бъкано с коларски пътища, като доста от тях са отбелязани на karta.bg за гармин. Маршрута е към 25км, ако сложеш и качване на Богдан още 1-2км с баирче.

Между другото по билото е много красиво и приятно. Може да продължиш малко повече и да се спуснеш от към северната страна някъде.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот tisho » Съб Сеп 17, 2011 7:57 pm

Карал съм от с. Богдан към х. Средногорец и оттам до върха. Правил съм си и разни планове, но само на "хартия" и по-долу можеш да видиш какво искам да извъртя някой ден. Със сигурност обаче могат да се навъртят не само 50-60 км., ами доста повече. Средна гора предлага доста голямо разнообразия от маршрути къде по коларски стари пътища, къде по пътеки. Та, въртял съм това от село Богдан до хижата и върха, а ми се да видя това по розовата диря. Със сигурност има варианти за губене.
123.jpg
(194.4 KiB) 120 пъти
Аватар
tisho

Мнениеот Yavkata » Пон Сеп 26, 2011 9:40 am

Моля който мисли да тръгва в събота (01.10.2011) от гр.Копривщица, по тамошния балкан (вкл. в.Богдан) да ми пише на ЛС, за да се доуточним, телефони и т.н. :wavey:
Аватар
Yavkata

Мнениеот Марин » Сря Сеп 28, 2011 11:52 am

Ние сме двамата ентусиасти от Карлово и сме готови да тръгнем с вас в неделя 02.10.11 . Аргументите ни са , че в събота сме поканени на колосъбора в гр.Сопот .Не сме се уговорили и с Тишо . Искам да се съобразим и с ЛОВЦИТЕ в раьоните , защото тогава е откриването на лова . Ще има много алкохол и ранени глигани и... Затова моето предложение е в събота 01.10.11 да се съберем в Сопот и да се уточним ?
Марин

Рейтинг: 1212

Мнениеот Yavkata » Пон Окт 03, 2011 6:16 am

Изображение
В крайна сметка направихме ето това. Каране от 3 части. Първата по билото на Крецул към Богдан, с връщане по съседното било (на Невида). Приятен за каране, ненатоварващ и скучноват маршрут. Интерес представляваше повече навигацията. Целех едно директна пътечка за спускане , но сбърках в последния момент (при в. Св.Илия) и се спуснахме през Стръмни заноги. Веднага след прибирането реших да поправя грешката и по друг път качихме до в.Св. Илия. От там супер експресно се спуснахме, хванахме готината пътечка (знаете, дървета , корени , падчета, виражчета) и те така. Втория ден се отдадохме на културно -исторически велосипедизъм, малко по тътя на Кървавото писмо, после по някъкъв означен маршрут , през Хайдушкото кладенче. Изводите: лека и ненатоварваща за каране планина. Жална му майка на туриста без колело по тия пътища.
Аватар
Yavkata

Мнениеот tisho » Пон Окт 03, 2011 10:46 pm

Чудно!
Аз не писах, защото не успях да се организирам да карам с вас. Покарахме лекичко в карловско. Все пак имам планове да го направя по-нататък около Копривщица и смея да твърдя, че има и доста по-привлекателни карания, но може би просто около Копривщица е леко и скучновато или иска повече проучване на пътеките.

Дано се засечем някой път по пътеките!
Аватар
tisho

Назад към Индивидуални карания